Κοινωνικά

13χρονη σώζει ηλικιωμένο από βέβαιο πνιγμό με σουβλάκι.

50

Ένα κοριτσάκι μόλις 13 χρονών στην περιοχή της Σητείας, για κάποιον είναι πλέον η ηρωίδα του,ό άνθρωπος που του χρωστάει την ζωή του.

Σύμφωνα με ανθρώπους της ΕΔΕΑΚ, καθώς η 13χρονη επέστρεφε στο σπίτι της, είδε σε πεζόδρομο της Σητείας έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος είχε πέσει στα γόνατα ,είχε κοκκινίσει , προσπαθούσε να κρατήσει τον λαιμό του,και να πάρει ανάσα.

Η αντίδραση του κοριτσιού ήταν ακαριαία. Κατάλαβε αμέσως τι είχε πάθει ο ηλικιωμένος και για αυτό έτρεξε κοντά του.

Κάνοντάς του μια τεχνική, απελευθέρωσε τον αεραγωγό από το ξένο σώμα που είχε εισχωρήσει.

Μετά από κάποια χτυπήματα σε πλάτη και κοιλιά ,ένα κομμάτι τροφής και συγκεκριμένα από σουβλάκι πετάχτηκε με δύναμη προς τα έξω, με αποτέλεσμα ο άνδρας να καταφέρει να αναπνεύσει ξανά. Όταν συνήλθε από στο σοκ δεν πίστευε πως πραγματικά σώθηκε από του Χάρου τα δόντια,και πως η μικρή ήταν ο καλός του άγγελος. Την ευχαρίστησε με δάκρυα στα μάτια και έφυγε για το σπίτι του.

Όπως διαπιστώθηκε, ο μικρός 13χρονος «άγγελος» βρέθηκε πραγματικά στο σωστό μέρος την σωστή στιγμή. Το κορίτσι είναι κόρη μέλους της ΕΔΕΑΚ Σητείας και όπως είπε και η ίδια είχε διαβάσει σχεδόν όλα τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια της μαμάς της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σώσει μια ζωή.

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη