Κοινωνικά

250 Έλληνες εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Λονδίνου

23
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

Παραμένουν παγιδευμένοι στο αεροδρόμιο Στάνσεντ του Λονδίνου οι 250 Έλληνες, κυρίως φοιτητές, οι οποίοι επρόκειτο να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος επαναπατρισμού τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Όλοι τους είχαν προμηθευτεί το εισιτήριο για να επιβιβαστούν σε πτήση της Ryanair για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Όμως λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που περιλαμβάνουν και την απαγόρευση πτήσεων, οι επιβάτες βρίσκονται αυτή την στιγμή και επί τρεις ώρες αποκλεισμένοι στο αεροδρόμιο μην γνωρίζοντας ποια θα είναι η εξέλιξη. Στο μεταξύ, η ίδια εικόνα όπως δήλωσαν στο zougla.gr, επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Χίθροου.
Οι συγγενείς των 250 εγκλωβισμένων Ελλήνων απυθύνουν έκκληση στην Ελληνική Πρεσβεία και τις αρμόδιες αρχές να επιτραπεί μια έκτακτη πτήση κατ΄εξαίρεση ώστε να κατορθώσουν να ταξιδέψουν πίσω στην πατρίδα. Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές οι συγγενείς τους δήλωσαν πως τους διαμηνύουν ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, όμως οι ίδιοι φοβούνται ότι δεν θα ευοδωθούν. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους στο Λονδίνο με αποτέλεσμα να πρέπει να περιμένουν εντός του αεροδρομίου. Όλοι όσοι επιστρέψουν θα μπουν αυτομάτως σε καραντίνα για τις επόμενες 14 ημέρες.
.