Κοινωνικά

COVID-19: Χαμηλά ποσοστά για την Ελλάδα-Δείτε το διάγραμμα

160
Επιμέλεια άρθρου :Πετροπούλου Φαίη

Συγκρίνοντας τα κρούσματα σε Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ελλάδα, η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση. Αυτό συνεπάγεται σε ένα θετικό πρόσημο σε σχέση με τις υπολοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, αναφορικά με τα κρούσματα του ιού.
Αναλυτικότερα η Ιταλία έχει τα περισσότερα κρούσματα μέχρι σήμερα και ακολουθούν η Ελβετία
μαζί με την Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία. Η Ελλάδα έχοντας την τελευταία θέση έχει συνολικά περίπου 1000 θύματα από τον παγκόσμιο ιό, από τις πρώτες 32 ημέρες εμφάνισής του.

Πιο συγκεκριμένα ,η γειτονική μας χώρα Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερα από 6000 κρούσματα σε διάστημα 22 ημερών, ακολουθεί η Ελβετία με 5.900 κρούσματα σε διάστημα 25 ημερών, στη συνέχεια η Ισπανία με 5.500 κρούσματα σε διάστημα 20 ημερών και η Γαλλία με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σε διάστημα 30 ημερών. Η Γερμανία καταγράφει 5.900 κρούσματα σε 26 ημέρες και η Μεγάλη Βρετανία τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων σε 37 ημέρες.

Έτσι λοιπόν, συμπεραίνουμε ότι η Ελλάδα καταγράφει τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων, καθώς όπως επισημαίνουν και τα ξένα μέσα πήρε γρήγορα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.