Πολιτική

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ

235

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ για μια 24 απεργία την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου , προκειμένου να μην περάσουν τα μέτρα που κατέθεσε η κυβέρνηση στο Eurogroup. Ενώ ζητάει και εκπλήρωση των απαιτήσεων της . Ενώ αίσθηση προκαλεί το αίτημα περί ανθυγιεινής εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΕΔΩ :
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ 24ΩΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 28/11/2018
Συναδέλφισσες , συνάδελφοι
Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα απεργήσουμε μαζί με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους από κάθε κλάδο σε όλη την Ελλάδα, αντιστεκόμενοι όχι μόνο στα αντιλαϊκά μέτρα , όπως αυτά αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στο Eurogroup και συζητείται στις 3 Δεκεμβρίου, αλλά και στην επιλεκτική «βαρηκοΐα» της κυβέρνησης και των υπουργείων ΥΨΗΠΤΕ και ΥΠΟΙΚ, που ενώ ανταποκρίνονται στις υλακές της εσωκομματικής και αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξακολουθούν να παραμένουν απαθείς στις δικές μας φωνές για ζητήματα που θέτουμε διαρκώς ήδη από το 2015, και συμπεριλαμβάνονταν ως θεμελιώδη αιτήματα στις τελευταίες απεργιακές μας κινητοποιήσεις.
Σε αυτή την απεργία εκτός όλων των άλλων κοινών διεκδικήσεων, σαν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ απαιτούμε:
* Προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν οι σοβαρότατες ελλείψεις της εταιρείας σε ανθρώπινο δυναμικό.
* Την δημοσίευση σε ΦΕΚ της υπογεγραμμένης από τους τρείς υπουργούς ΚΥΑ, που δεν θα εδράζεται πάνω σε αδικίες και που δεν θα θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων .
* Την υπογραφή Σ.Σ.Ε (Δίκαιο νέο μισθολόγιο για ΟΛΟΥΣ, επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας κλπ)
* Τα δεδουλευμένα της πρό του «μαύρου» περιόδου και την καταβολή των οφειλόμενων σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του Π.Δ 164 εκ της δίκαιης αναγνώρισης της προϋπηρεσίας που κέρδισε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ανεξάρτητα από το είδος του μισθολογίου που έχουν καταταχθεί (π.χ. καλλιτεχνικές ειδικότητες) κλπ.
* Την άμεση ολοκλήρωση του οργανογράμματος και τοποθέτηση του προσωπικού σε οργανικές θέσεις.
Συνάδελφοι όλοι μαζί δώσαμε ένα νικηφόρο αγώνα που οδήγησε στο άνοιγμα της ΕΡΤ και στην «αναβίωση» της σχέσης εργασίας μας.
Μαζί και πάλι θα κερδίσουμε όλα αυτά που χρειάζονται για να εξασφαλίσουμε την σταθερότητα, την αξιοπρέπεια και την ισονομία σε ένα ομαλό και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, σε μια ΕΡΤ αναπτυγμένη που θα είναι πρότυπο αναφοράς για τη λειτουργία όλων των ραδιοτηλεοράσεων.
Ο αγώνας συνεχίζεται και θα συνεχίζεται μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα δίκαια αιτήματά μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ