Πολιτική

Αχτσιόγλου: «Καμία προστασία της πρώτης κατοικίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

58

Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, σε ομιλία της πριν από λίγο στην Βουλή μίλησε για το νομοσχέδιο που καταργεί όπως χαρακτηριστικά είπε, κάθε ευκαιρία σε όποιον πολίτη χρωστάει να σταθεί στα πόδια του, να εξελιχθεί, να ασκήσει το επάγγελμά του.

Μάλιστα τόνισε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που όχι απλά δεν σταθμίζει τις αντικρουόμενες ανάγκες πιστωτών και οφειλετών, αλλά βλέπει μόνο την όψη της μίας πλευράς, αυτής των τραπεζών.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση υπογράμμισε ότι : «Η κυβέρνηση δεν βλέπει την οικονομική ρίζα του προβλήματος της υπερχρέωσης των νοικοκυριών, αλλά μόνο στρατηγικούς κακοπληρωτές. Δεν “διαβάζει” τι έχει συμβεί με τις τράπεζες όλη την περίοδο της κρίσης. Δεν βλέπει τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει και την ανάγκη διευρυμένης κοινωνικής προστασίας. Θέτει ως πρώτη και κύρια προτεραιότητα τη ρευστοποίηση των περιουσιών και την ικανοποίηση των απαιτήσεων των τραπεζών. Οτιδήποτε αποκτήσει ο πτωχευμένος πολίτης και μετά την κήρυξη της πτώχευσης, στο βαθμό που υπερβαίνει τις εύλογες δαπάνες διαβίωσής του, οι οποίες ορίζονται περίπου στα 611 ευρώ το μήνα για ένα άτομο, δεν του ανήκει αλλά θα πηγαίνει προς ικανοποίηση των πιστωτών».