Πολιτική

Αύξηση 100 ευρώ υποσχέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος στα κίτρινα γιλέκα !

235

“Δώστε μπόνους στους εργαζόμενους” ζητά από τους εργοδότες.

Ενάμιση χρόνο μετά την ορκωμοσία του ,ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν παρακολουθώντας τις αναταραχές που προκαλούν οι διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”, αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του, και απευθύνοντας διάγγελμα, το βράδυ της Δευτέρας, στον γαλλικό λαό, κήρυξε τη χώρα σε “κατάσταση έκτακτης οικονομικής και κοινωνικής ανάγκης” .
Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε “πακέτο” μέτρων το οποίο θα έχει αύξηση του βασικού μισθού στα 100 ευρώ. Το νέο πακέτο θα μπει σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά του 2019 και θα συμπεριλαμβάνει φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές.
Με το διάγγελμά του και αναλαμβάνοντας ένα μέρος της ευθύνης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές για τους χαμηλόμισθους και για όσους κερδίζουν κάτω από 20.000 ευρώ τον χρόνο και εύχεται να μπει ένα τέλος πια σε όλη αυτή την έκρυθμη κατάσταση που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η χώρα του ,με τα οδοφράγματα , τους τραυματίες και τις συλλήψεις . Αναφερόμενος στους εργοδότες , τους ζήτησε να δώσουν μπόνους για την εργασία τους στο τέλος του χρόνου σε όλους τους εργαζόμενους τους.
«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλη οργή, αλλά μαζί μπορούμε να βρούμε λύση. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια Γαλλία που τα παιδιά μας θα ζήσουν καλύτερα από εμάς» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.
«Εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθούμε, αλλά δεν καταφέραμε να δώσουμε απάντηση σε προβλήματα που έρχονται από παλιά, υπάρχει οργή, αλλά μπορούμε να βρούμε λύση μαζί. Ένας λαός που διχάζεται σε τέτοιο βαθμό δεν έχει μακροπρόθεσμη ελπίδα. Καμία οργή δεν δικαιολογεί επιθέσεις απέναντι σε αστυνομικούς ή σε ξένη περιουσία” υπογράμμισε ο κ. Μακρόν.

Δείτε το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου:

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη