Πολιτική

Γιάνης Βαρουφάκης : «Την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των δανειστών κ. Μητσοτάκη δεν θα την ξεπεράσετε ποτέ»

24

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλησε να σχολιάσει τα  «πρώτα δείγματα γραφής» του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού. Μιλώντας  και για τον  Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας σύγκριση στους δύο πολιτικούς.

«Την αξιοπιστία του Αλέξη Τσίπρα στα μάτια των δανειστών κ. Μητσοτάκη δεν θα την ξεπεράσετε ποτέ. Στην καλύτερη περίπτωση να σας θεωρήσουν άξιο συνεχιστή του», τόνισε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Και συνέχισε λέγοντας: «Τα ματωμένα πλεονάσματα θα παραμείνουν, λόγω της άρνησης της Γερμανίας για αναδιάρθρωση χρέους».

«Το 4ο Μνημόνιο θα σας αναγκάζει καθημερινά να αυτοκαταργείστε. Θα σας σέρνει σε ολοένα αυταρχικότερες, αντιλαϊκότερες πολιτικές. Βρισκόμαστε ακόμη σε μια πολύ δυσάρεστη θέση, όπου η εφαρμογή του προγράμματός σας απαιτεί ρήξη με τους δανειστές», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας για τις πράξεις του  ΣΥΡΙΖΑ, και όσα θα βρει μπροστά της η ΝΔ.  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, και επικεφαλης του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον «τυχερότερο» πρωθυπουργό της μνημονιακής Ελλάδας.

«Θυμάμαι την έκδηλη ανακούφιση του κυρίου Σταϊκούρα και του κυρίου Χαρδούβελλη όταν μου παρέδιδαν ένα άδειο ταμείο, με το οποίο έπρεπε να πληρώσω 22 εκατ. ευρώ στους δανειστές». σημείωσε για την περίοδο της δικής του θητείας στο υπουργείο Οικονομικών.   «Η κυβέρνηση Τσίπρα εξασφάλισε νέα δάνεια, από τα οποία θα προσποιείται ότι αποπληρώνεται το χρέος για τα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς η προσωπική σας τύχη συμπορεύεται με τη δυστυχία των πολλών. Το κράτος μας είναι πιο πτωχευμένο από ποτέ, αλλά παράλληλα όσοι αγοράζουν ομόλογα κερδίζουν αστρονομικά ποσοστά» .

Επιμέλεια άρθρου

Παφλιωτέλλης Στράτος