Πολιτική

Δολοφονία Σουλεϊμανί: Το Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Τραμπ

53
Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Την σύλληψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν στην επίθεση με drone που σκότωσε τον κορυφαίο Ιρανό στρατηγό Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, ζήτησε πριν από λίγη ώρα το Ιράν.

Στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την κυβέρνηση του Ιράν, ζητείτε και η βοήθεια από την Ιντερπόλ για τη σύλληψη του προέδρου.

Πριν από λίγη ώρα ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasimehr, δήλωσε : «Ο Τραμπ, μαζί με περισσότερους από 30 άλλους ανθρώπους, που το Ιράν θεωρεί ότι εμπλέκονται στην επίθεση της 3ης Ιανουαρίου που σκότωσε τον Κασέμ Σολιμάνι, αντιμετωπίζουν κατηγορίες δολοφονίας και τρομοκρατίας.»

Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ο Alqasimehr δεν έδωσε τα στοιχεία των υπολοίπων παρά μόνο του Τραμπ, αλλά τόνισε ότι το Ιράν θα συνεχίσει τη δίωξή του ακόμη και μετά τη λήξη της προεδρίας του.

Ο Ιρανός εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι: «Το Ιράν είχε ζητήσει να εκδοθεί “κόκκινη ειδοποίηση” για τον Τραμπ και τους άλλους, την ανακοίνωση υψηλότερου επιπέδου που εκδίδει η Ιντερπόλ, ζητώντας να αναζητήσει τη θέση και τη σύλληψη του ατόμου που ονομάζεται.»