Πολιτική

ΕΙΝΑΠ-ΟΛΜΕ: «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο»- Αντίθετη σε αυτό η Παγώνη

33
Επιμέλεια άρθρου :Παφλιωτέλλης Στράτος

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αλλά και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος είναι υποστηρικτής της ίδιας άποψης.

Από την άλλη η κ.Παγώνη υποστηρίζει ότι : «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε στις 7 Δεκεμβρίου», μιλόντας στον ΣΚΑΪ η κ. Παγώνη.

Σχετικά με την σταδιακή άρση του lockdown, η κυρία Παγώνη ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί.

Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας «και σίγουρα 10 ημέρες», δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι το ασφαλές θα είναι να πέσουν περίπου στα 500 τα ημερήσια κρούσματα και σε διψήφιο αριθμό οι διασωληνωμένοι.

Σε σχέση με τα σχολεία  η κ. Παγώνη εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, μετά τις γιορτές, σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν τον ιό, το πρόβλημα εστιάζεται στους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να μεταφέρουν τα παιδιά από και προς το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής που τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μικρή και σταδιακή μείωση που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα, συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.   Ακόμη, υπογράμμισε ότι το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή, γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τον Ιανουάριο τα σχολεία  

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, πρότεινε το άνοιγμα των σχολείων να γίνει τον Ιανουάριο, ενώ επεσήμανε ότι βασικό θα είναι να υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και τεστ για κορονοϊό.

Ο Δεκέμβριος πρέπει να είναι ο μήνας που θα λυθούν όλα τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η τηλεκπαίδευση, τόνισε στο ΘΕΜΑ 104,6. Ο κ. Τσούχλος δήλωσε ότι την Πέμπτη οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, ζητώντας συνάντηση με την υπουργό, Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενος στα κρούσματα στη σχολική κοινότητα, είπε ότι έχουν καταγραφεί 5.000 μολύνσεις σε ηλικίες έως 17 ετών, ενώ 1.000 σχολεία είχαν κλείσει λόγω κρούσματος. Μάλιστα, είναι πολλές οι απώλειες καθηγητών.

Τέλος, ο κ. Τσούχλος αναφέρθηκε σε καταγγελία για την Ειδική Αγωγή στο Περιστέρι, όπου, δήλωσε, το συγκεκριμένο τμήμα δεν έχει νοσηλευτικό προσωπικό παρότι οι μαθητές λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή, δεν υπάρχει αίθουσα COVID, και επιπλέον τα δρομολόγια γίνονται με πληρότητα 100%.