Πολιτική

Εμφανίστηκαν σήμερα όλοι οι καταδικασμένοι Χρυσαυγίτες στο δικαστήριο

27

Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσουν την ευμένεια των δικαστών, οι καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου προσπαθώντας να τους πείσουν να παραμείνουν ελεύθεροι έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό.

Όλοι σχεδόν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι επί 5,5 χρόνια δεν πάτησαν κυριολεκτικά το πόδι στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου, σήμερα δήλωσαν παρόντες, έχοντας μία εντελώς διαφορετική εικόνα από εκείνη που προέβαλαν στο παρελθόν.

Δείχνοντας ο καθένας ένα πρόσωπο αδύναμο και ανίσχυρο και αφήνοντας πλέον πίσω τους τη δύναμη και την ισχύ που πάντα αρέσκονταν να επιδεικνύουν, αλλά και χρησιμοποιώντας κάθε νομικό «όπλο», μέσω των συνηγόρων τους, όλοι οι καταδικασθέντες προσπαθούν πλέον να συγκινήσουν και να πείσουν την Έδρα να μην τους συλλάβει, περνώντας κάποια από τα χρόνια της ζωής τους ως έγκλειστοι των φυλακών.

Γονείς, συγγενείς, φίλοι , γνωστοί αλλά και ερωτικοί σύντροφοι έχουν ήδη αρχίσει να παρελαύνουν μπροστά από τους δικαστές, προσπαθώντας να τους δώσουν ελαφρυντικά αλλά και λόγους έτσι ώστε να μην περάσουν την πόρτα των φυλακών.

Οι πρώτοι από τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές που έφθασαν στο δικαστήριο ήταν οι Μπαρμπαρούσης-Ματθαιόπουλος-Ηλιόπουλος. Σχεδόν όλοι σύμφωνα με νομικούς κύκλους, θα ζητήσουν στη συνεδρίαση να τους χορηγηθεί ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, σειρά να πάρει τον λόγο έχει η εισαγγελέας της Έδρας η οποία θα προτείνει και κατόπιν θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες των υπερασπιστών των καταδικασθέντων.