Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης : «Το πιο σημαντικό είναι η ζημιά που γίνεται στην οικονομία …»

33

«Φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές καθώς και στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοί του θα υποστούν ήττα, άρα θεωρούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει αφήγημα το καλοκαίρι για εκλογές το Φθινόπωρο, για το λόγο αυτό η ΝΔ κάνει την εκτίμηση ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Αλφόνσο Βιτάλη και Ανδρέα Παπασταματίου. «Το πιο σημαντικό είναι η ζημιά που γίνεται στην οικονομία από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών ανέφερε ότι η πολιτική πρόταση της ΝΔ συνίσταται σε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα για την ρύθμιση των κόκκινων δανείων που οδηγεί και σε κουρέματα.

Ερωτηθείς για τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη για την οικονομία ο κ.Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «Η ΝΔ δεν θα επιδιώξει υπερπλεονάσματα και αυτό -όπως εκτίμησε- δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο και πρόσθεσε ότι το σχέδιο προβλέπει στοχευμένες μειώσεις δαπανών».

«Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η ΝΔ διατηρεί το δικαίωμα -όταν γίνει κυβέρνηση- να ασκήσει βέτο σε οποιοδήποτε κεφάλαιο της ενταξιακής διαδικασίας της FYROM στην ΕΕ, αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της και αν συμπεριφέρεται με τρόπο αλυτρωτικό».

 

 

Επιμέλεια άρθρου

Στράτος Παφλιωτέλλης