Πολιτική

Κ.Σακελλαροπούλου από την Αλεξανδρούπολη: «Οι Θρακιώτες ακρίτες φυλάνε με αυταπάρνηση τα σύνορα»

23
Επιμέλεια άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Από την Αλεξανδρούπολη όπου παρέστη στην επίσημη δοξολογία για την 101η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τόνισε πως οι Θρακιώτες ακρίτες φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και η Αλεξανδρούπολη αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Η κα Σακελλαροπούλου υπογράμμισε πως το 2021 θα είναι η τελευταία χρονιά της υγειονομικής κρίσης και ότι η πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος, εγγυάται την επιστροφή στην ομαλότητα.

Κατά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Δόμνας Βισβίζη δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Στις 14 Μαΐου 1920, τόσο η Αλεξανδρούπολη όσο και η Κομοτηνή απελευθερώνονται και ενσωματώνονται στον εθνικό κορμό. Διακόσια χρόνια μετά την κήρυξη της Επανάστασης και 101 χρόνια από την ενσωμάτωση, γιορτάζουμε την επέτειο αυτή στην Αλεξανδρούπολη, για δεύτερη δυστυχώς χρονιά σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Ελπίζουμε όμως ότι θα είναι η τελευταία, αφού η πιστή τήρηση του εμβολιαστικού προγράμματος εγγυάται την επιστροφή της χώρας στην ομαλότητα. Είμαστε υπερήφανοι για τους Θρακιώτες ακρίτες μας, που φυλάνε με αυταπάρνηση τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Είμαστε υπερήφανοι για την Αλεξανδρούπολη, μια πόλη που αποτελεί κόμβο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και εγγυητή σταθερότητας για τη Θράκη και συνολικά για την πατρίδα μας». Κατόπιν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, περπάτησε μέχρι το Μνημείο Προσκόπων, χειροκροτούμενη από πολίτες. Άγημα προσκόπων τής απέδωσε τιμές και της πρόφερε αναμνηστικά δώρα.

Στις επετειακές εκδηλώσεις, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Παρευρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, βουλευτές, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο μητροπολίτης Άνθιμος κ.ά.