Πολιτική

Λίλα Καλοσκάμη : «O Νίκος Βλαχάκος είναι γεννημένος LEADER»

297

Το grandemagazine.gr βρέθηκε εχθές το βράδυ στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Νίκου Βλαχάκου. Μέσα από την δημοσιογράφο, και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ», σας μεταφέρουμε το κλίμα της βραδιάς, έτσι όπως το σχολιάζει η ίδια η ρεπόρτερ Λίλα Καλοσκάμη .

  • Έχουμε και λέμε:

«Για εμένα το βράδυ της 10ης Μαΐου ήταν βραδιά γιορτής χαράς ,περηφάνειας και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, κάποιες μου σκέψεις, αλλά και το πως είδα και τι εισέπραξα από εκείνη την όμορφη εκδήλωση των εγκαινίων μας.»

Επιγραμματικά για αρχή, (αφού λίγο πιο κάτω περιγράφω αναλυτικά ), θα πω :

O Νίκος Βλαχάκος είναι γεννημένος LEADER!

– Όταν εκείνος μιλάει, το πλήθος «μαγεύεται».

– Με την πάντα αριστοκρατικά «ροκ» διάθεση του, και το εκλεπτυσμένο χιούμορ του, γίνεται αμέσως φίλος σου!

– Έχει την σοβαρότητα του ενήλικα και το πάθος του εφήβου.

–  Η έμφυτη ευγένεια και καλοσύνη του σε γοητεύουν από την αρχή.

Στα εγκαίνια ο ρόλος μου ήταν άτυπα διπλός. Επισήμως ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος. Ανεπισήμως ως δημοσιογράφος, αφού αυτό είναι το επάγγελμα που «υπηρετώ»  με αγάπη, ήθος και συνέπεια τα τελευταία 25 χρόνια.

Έτσι λοιπόν όπου και αν βρίσκομαι, τα πάντα μέσα μου λειτουργούν αυτόματα, το δημοσιογραφικό δαιμόνιο μου ποτέ δεν ησυχάζει , σηκώνει κεραίες και το ραντάρ μου δίνει σήμα , προκειμένου να «βγει» η είδηση. Πάντα έτοιμη και ετοιμοπόλεμη.

Θα τολμήσω να πω με μια λέξη, και με την αντικειμενικότητα της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας , γι΄ αυτό που πραγματικά συνέβη στα εγκαίνια του συνδυασμού μας.

Αυτή η λέξη είναι ΘΡΙΑΜΒΟΣ.

Θέλετε ακόμα μία; ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ.

Θέλετε και άλλη; ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ.

 

Ο Πειραιάς «μίλησε», και στις 26 Μαΐου δίνει εντολή.

Τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν;

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Ενότητα, πάθος, δύναμη και δυναμική. Αγάπη και έρωτας για την πόλη μας. Μια πόλη ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ!!! Τον τόπο μας, χαμόγελα παντού. Άνθρωποι με αύρα θετική. Ευχές που έβγαιναν πραγματικά μέσα από την καρδιά μεταξύ των υποψηφίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων. Σφιχτές αγκαλιές, δυνατές χειραψίες.

Εκείνο το βράδυ, όλοι όσοι γνωρίζαμε καλά τον Νίκο Βλαχάκο, ήμασταν σίγουροι πως ο λόγος του, θα «τρυπούσε» γλυκά στις καρδιές όλων.

Είδαμε έναν άξιο αρχηγό συνδυασμού να ανεβαίνει με το πάντα σταθερό του βήμα, το διαπεραστικό του βλέμμα το φιλικό χαμόγελο, και την πάντα αριστοκρατικά «ροκ» διάθεσή του ,πάνω στην εξέδρα.

Ναι λοιπόν. Ο Νίκος Βλαχάκος σε κλάσματα δευτερολέπτου μαγνήτισε τα πλήθη. Μα ειλικρινά θα πω ότι αυτός ο άνθρωπος ,είναι προικισμένος. Έχει εκείνο το μαγικό ραβδάκι, που μόλις σε αγγίξει σε μαγεύει, γιατί έχει λόγο ανθρώπινο και φιλικό. Όχι τον ξύλινο λόγο που έχουμε δυστυχώς συνηθίσει να ακούμε από άλλους.

Είναι ΑΛΗΘΙΝΟΣ.

Είναι ΑΠΛΟΣ

Είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ.

Σου αποπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη. Σε εμπνέει και το να τον «ακολουθήσεις» είναι μονόδρομος.

Έχει έμφυτη ευγένεια και καλοσύνη.

Όλοι εκείνη την ώρα παρακολουθήσαμε έναν πραγματικό LEADER να μοιράζεται με τον κόσμο, τις απόψεις του, το όραμά του για τον Πειραιά των ονείρων του και για την έναρξη μιας νέας υπέροχης εποχής. Αυτό ήταν. Ο Νίκος Βλαχάκος «κέρδισε» τον κόσμο και εκείνος τον αποθέωσε.

Τα αυτοκίνητα που περνούσαν έκοβαν ταχύτητα για να καταφέρουν να ακούσουν την ομιλία αυτού τον σπουδαίου άνθρωπου. Κάποιοι περαστικοί, σταμάτησαν, πάρκαραν, βγήκαν,κλείδωσαν τα αυτοκίνητά τους και ήρθαν κοντά μας, στην παρέα μας και έγιναν ένα μαζί μας. Φτωχά τα λόγια για να περιγράψουμε την χαρά που μας δώσατε. Πλούσιοι εμείς που σας έχουμε στο πλευρό μας.

Έχω ξανακατέβει κατά το παρελθόν ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, και Βουλευτής. Γνωρίζω καλά τον αγώνα. Την επικοινωνία. Δεν θέλω να μιλάω πολύ και ανούσια. Ακούω όμως με ευλαβική προσοχή τον συνομιλητή μου, και όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή πράττω τα δέοντα. Είμαι των έργων…..γιατί από λόγια «χορτάσαμε». Δεν κάνω φαμφάρες. Δεν τις χρειάζομαι νομίζω. Τα έργα μου και η επαγγελματική μου πορεία μιλάνε από μόνα τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω πως αυτό που συναντώ σε αυτή την ομάδα είναι πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα. ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Αγώνας ομαδικός και όχι καθαρά και μόνο προσωπικός.

Καλή επιτυχία υποψήφιε Δήμαρχε του Πειραιά Νίκο Βλαχάκο!!!

Καλή επιτυχία σε όλον τον συνδυασμό μας!!!!

Την άψογα οργανωμένη εκδήλωσή μας, παρουσίασε ο εξαίρετος συνάδελφος-δημοσιογράφος, και υπεύθυνος επικοινωνίας του υποψηφίου Δημάρχου, Νίκου Βλαχάκου, Δημοσθένης Καρμοίρης.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος απουσίαζε σε προεκλογικό αγώνα, καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της Β’ Πειραιά της Ν.Δ., Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος την ώρα της εκδήλωσης ψήφιζε στη Βουλή την πρόταση μομφής.

  • Παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης και μέλος του πολιτικού συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Πατούλης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κοντά μας ήταν επίσης ,ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κατσαφάδος,οι υποψήφιοι βουλευτές Α’ Πειραιά με τη Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Τάσος Αβραντίνης, Σπύρος Σπυρίδων, Ζωή Ρούσσου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, το μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μπελεγρής και ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Πάνος Σόμπολος .

  • Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Νίκου Βλαχάκου:

Φίλες και φίλοι,

Σήμερα δεν εγκαινιάζουμε μόνο το εκλογικό μας κέντρο. Σήμερα μπαίνουμε στην τελική ευθεία μίας δύσκολης και σκληρής μάχης.

Σήμερα εγκαινιάζουμε τη νέα εποχή για την πόλη της καρδιάς μας, για τον Πειραιά μας.

Σήμερα καταγράφεται με τον πιο σαφή τρόπο η θέλησή μας να αλλάξουμε οριστικά την εικόνα παρακμής και εγκατάλειψης που χρόνια τώρα η πόλη μας δείχνει. Κάποιοι υποσχέθηκαν να δώσουν στον Πειραιά τη χαμένη του υπερηφάνεια, αλλά κατάφεραν να τον βουλιάξουν στην εξαθλίωση!

Η απερχόμενη δημοτική αρχή απέτυχε σε όλα τα μέτωπα. Απόδειξη τρανή ότι προσπαθεί με τον πιο παλαιοκομματικό τρόπο να κάνει σε 3 μήνες ό,τι δεν έκανε σε 5 χρόνια.

– Δημοπρατεί έργα πρόχειρα και βιαστικά.

– Επί 5 χρόνια δεν μπόρεσε να εκπονήσει ένα δικό της τεχνικό πρόγραμμα αλλά υλοποιούσε πλημμελώς το πρόγραμμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Σήμερα εμφανίζεται με ένα νέο πρόγραμμα που χαρακτηρίζεται από μεγαλοστομίες, άγνοια της πραγματικότητας και κυρίως από παραπλανητικές, ανεφάρμοστες δεσμεύσεις.

Ο απερχόμενος δήμαρχος γέμει ωραίων λόγων και ευχών, χωρίς ουσία. Ο κύριος Μώραλης θέλει να ξαναγίνει δήμαρχος επωφελούμενος της προβολής που του παρέχουν απλόχερα τα μίντια, που τον στηρίζουν και τον προωθούν.

Θα είναι, αν εκλεγεί, ο δήμαρχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όχι των έργων.

Πειραιώτισσες και Πειραιώτες,

Είναι προφανές ότι δεν μας αξίζει μια πόλη μόνο χορηγιών. Είναι δίκαιο να απαιτούμε μια σύγχρονη, καθαρή, φωτεινή και ασφαλή πόλη. Μια πόλη όπου ο δημότης θα συμμετέχει ελεύθερα και ακηδεμόνευτα στην οικοδόμηση του κοινού μας μέλλοντος.

Ο Πειραιάς Πόλη Πρότυπο θέλουμε να γίνει το νέο πολιτικό-αυτοδιοικητικό ρεύμα που θα εκφράζει τους νέους ανθρώπους, τους ανθρώπους της αγοράς, όλους εκείνους που ονειρεύονται να ζουν και να δημιουργούν σε μια κοινωνία πολιτικού πολιτισμού.

Για το λόγο αυτό, όλοι εμείς από σήμερα ας γίνουμε το παράδειγμα της πιο καθαρής καθημερινότητας. Εμείς θέτουμε εξαρχής σε προτεραιότητα:

  • την καθαριότητα,
  • τον φωτισμό,
  • την ασφάλεια,
  • την ελεγχόμενη στάθμευση,
  • τη βελτίωση των μονοδρομήσεων και
  • όπου υπάρχει ανάγκη την πάταξη του παραεμπορίου.

Αγαπητοί φίλοι,

Θεωρούμε ύψιστο ανθρώπινο καθήκον να εξετάσουμε και να καλύψουμε κάθε κενό, έτσι ώστε να βελτιώσουμε όλες τις δομές που αναφέρονται και εξυπηρετούν τα ΑΜΕΑ. Έχουμε 7 σχολεία ειδικής αγωγής και θα αξιοποιήσουμε κάθε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης των ατόμων αυτών.

– Φιλοδοξούμε να καλύψουμε πλήρως τις ανάγκες μας σε παιδικούς σταθμούς, έτσι ώστε κανένα από τα παιδιά μας να μη μείνει εκτός.

Σήμερα ανταμώνουμε όλοι εμείς με ένα μόνο πάθος που μας ενώνει και μας κινητοποιεί: Την αγάπη μας για τον Πειραιά μας και την πίστη μας ότι μπορούμε να νικήσουμε.

Αυτή η εκλογική νίκη του συνδυασμού μας ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ , την οποία μπορούμε να επιτύχουμε όλοι μαζί, με την ψήφο σας, Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, θα σημάνει την αναγέννηση της πόλης μας.

Τη χαμένη υπερηφάνεια του Πειραιά μόνο οι Πειραιώτες μπορούν να του την ξαναδώσουν. Ξενόφερτοι σύμβουλοι και managers δεν μπορούν να σώσουν τον Πειραιά μας. Μόνο εμείς οι αυθεντικοί Πειραιώτες θέλουμε και μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν Πειραιά Πόλη Πρότυπο, μια πόλη ζωντανή, φωτεινή, ασφαλή, που τα παιδιά μας θα παίζουν άφοβα στις γειτονιές και στους παιδότοπους. Οι γειτονιές μας δεν είναι… ο χώρος, ΕΙΝΑΙ ο τρόπος που οι ζωές μας αποκτούν νόημα και αξία. Είναι ο τόπος που ανταμώνουμε, μετέχοντας ο καθένας με τον τρόπο του.

Αυτό μας λείπει, αυτό έχουμε ανάγκη. Ελάτε λοιπόν να αναδημιουργήσουμε τον Πειραιά της γειτονιάς και της ανθρωπιάς.

26 Μαΐου είναι η ώρα της κάλπης, η ώρα της προόδου. Με τη δική σας ψήφο και τη δύναμή σας παραμερίζετε τη στασιμότητα, το χθες και επιλέγετε το μέλλον του Πειραιά μας.

Εσείς και εμείς, όλοι μαζί. Είμαι εδώ, για να κάνουμε τον Πειραιά μας ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ.

Πριν κλείσω, θέλω να κάνω ειδική αναφορά ευχόμενος ταχεία ανάρρωση σε ένα στενό συνεργάτη μου, φίλο και συνάδελφο, ο οποίος περνά ένα πρόβλημα υγείας και δεν είναι απόψε μαζί μας. Η σκέψη μας είναι κοντά του.

Αισθάνομαι όμως και την ανάγκη να ευχαριστήσω για τον αγώνα και τη στήριξή τους, όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, στους οποίους εύχομαι καλή επιτυχία. Ευχαριστώ επίσης όλους τους συνεργάτες μου, τους εθελοντές, τους φίλους μας και ιδιαίτερα την οικογένειά μου, που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της μεγάλης εκλογικής μάχης μας στο πλευρό μου.

Ευχαριστούμε,

ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ-Νίκος Βλαχάκος