Πολιτική

Μπορεί και σήμερα η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

18
Επιμέλεια Άρθρου: Καλοσκάμη Λίλα

 

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η επιτροπή των ειδικών, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, για το εάν, πότε και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν ξανά διά ζώσης.

Σήμερα το απόγευμα και εφόσον ληφθεί η απόφαση, αναμένονται οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, θα βρίσκεται και η Νίκη Κεραμέως.

Μια πρώτη σκέψη είναι τα σχολεία να μην ανοίξουν στις περιοχές που δεν λειτούργησαν και τα καταστήματα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Κοζάνη, ενώ κάποιοι επιστήμονες κάνουν πρόταση να ανοίξουν τα σχολεία κατά περιοχές ανάλογα με το υιικό φορτίο που τις επιβαρύνει.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, θεωρεί αναγκαία την επαναλειτουργία των σχολείων με κανόνες και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η τηλεκπαίδευση έχει κρατήσει πολλούς μήνες και οι μαθητές έχουν μείνει μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τις φυσικές τους τάξεις. Όπως υποστηρίζει η διά ζώσης διδασκαλία των μαθημάτων θα συμβάλει στην αναγκαία κοινωνικοποίησή τους και στην τόνωση της ψυχολογίας τους, καθώς επίσης και στην ομαλή ενσωμάτωσή τους στο σχολικό περιβάλλον.