Πολιτική

Μ.Χρυσοχοίδης- Δολοφονία Γ.Καραϊβάζ: «Η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή»

38
Επιμέλεια άρθρου: Παφλιωτέλλης Στράτος

Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ έχει σοκάρει το Πανελλήνιο ενώ η πολιτική ηγεσία εκφράζει την λύπη της στην οικογένεια του αδικοχαμένου, ενώ παράλληλα ζητάει την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη  τόνισε τα εξής μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter :

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  κ. Χρυσοχοΐδης,  εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης: «Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί έγκλημα ειδεχθές. Η δημοσιογραφική του ιδιότητα στην περίπτωση αυτή αποκτά ιδιαίτερο βάρος. Πριν από λίγο συναντήθηκα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό. Με ρητή του εντολή θα επισπευστούν οι έρευνες. Η Ελλάδα σε κάθε στατιστική είναι μια χώρα που έχει πολύ μικρό ποσοστό ανθρωποκτονιών σε όλη την Ευρώπη, είναι μια ήσυχη, ασφαλής και φιλήσυχη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία, η Ελληνική Δημοκρατία αποδίδει ιδιαίτερο σεβασμό στην ελευθεροτυπία και στην προστασία των δικαιωμάτων. Πολύ γρήγορα λοιπόν, όπως κάνει πάντα η Ελληνική Αστυνομία θα βρει τους ενόχους και θα τους παραδώσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να επιληφθεί αυτή. Εκφράζω βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ».