Πολιτική

Ντέπυ Βρεττού : «Το MeRA25 είναι κατ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα»

38

«Το MeRA25 είναι κατ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα» επεσήμανε η κυρία Βρεττού «πιστεύουμε στον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης. Έχουμε καταρτίσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα άμεσα εφαρμόσιμο για όλες τις χώρες της Ε.Ε.» είπε χαρακτηριστικά, όπως διαβάσαμε στο δελτίο τύπου της ΕΡΤ.

Όπως ξεκαθάρισε η κ. Βρεττού δεν «είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση, είναι και οι συμπολίτες μας στην Γερμανία, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία, παντού. Αυτό που κάνει την διαφορά  του MeRA25 με τα υπόλοιπα κόμματα είναι ότι εμείς πάμε όλοι μαζί, με ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Εξάλλου οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε περισσότερο ακτιβιστές και άνθρωποι της δράσης».

Σύμφωνα με την υποψήφια Ευρωβουλευτή οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να πάνε στις κάλπες με τα «κριτήρια της πόλωσης και  του δικομματισμού» αντίθετα θα έπρεπε στο Ευρωκοινοβούλιο να μπουν κόμματα τα οποία βλέπουν την Ε.Ε. ως «ενιαίο φορέα όπως ήταν ο πρωταρχικός σκοπός της Ευρώπης. Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό»  συνέχισε η κυρία Βρεττού, «είναι ότι η Ευρώπη επηρεάζει τα εσωτερικά της χώρας μας και αντίστροφα. Έχουμε ένα πρόγραμμα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για όλη την Ευρώπη. Προτείνουμε 35 ώρες εργασίας την εβδομάδα και 35 μέρες άδειας μετ αποδοχών όπως είναι το ευρωπαϊκό πρότυπο. Υπάρχει εναλλακτική ο κόσμος πρέπει να μάθει, να κρίνει και να αποφασίσει».

Επιμέλεια άρθρου

Παφλιωτέλλης Στράτος