Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη : «Ήταν «Σικέ» το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου-Εγώ θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία»

22

«Θα χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Δεν θα μιλήσω ποτέ για Μακεδόνα πρωθυπουργό και Μακεδόνα υπουργό» , δήλωσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη και συνέχισε τονίζοντας ότι : «Με την Συμφωνία των Πρεσπών μακροπρόθεσμα, επειδή δεν έχει αντιμετωπιστεί το ταυτοτικό θέμα του αλυτρωτισμού, θα υπάρξουν προβλήματα και εντός της γειτονικής χώρας και εκτός».

Όσον αφορά την υποψηφιότητά της για ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης, η κυρία Μπακογιάννη δήλωσε ότι «θα κριθεί τον Ιούνιο από 670 βουλευτές απ’ όλη την Ευρώπη».

Στο ερώτημα δημοσιογράφου ένα το «διαζύγιο» μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου το θεωρεί «σικέ» η απάντησή της ήταν : «Φαινόταν ότι είναι σικέ γιατί υπήρχε συμφωνία που δεν την τήρησε ο κ. Τσίπρας που πούλησε τον κ. Καμμένο ο οποίος τώρα κλαίει. Έτσι το διαζύγιο έγινε, από σικέ, πραγματικό».

Σχετικά με τις Εθνικές εκλογές η κ. Μπακογάννη είπε : «Από την ώρα που θα στηθούν κάλπες στέλνεται ένα πολιτικό μήνυμα. Αν δεν γίνουν ταυτόχρονα οι εθνικές εκλογές, οι ευρωεκλογές θα είναι καθοριστικές. Το βράδυ των εκλογών όλοι θα ξέρουν ποιο είναι το μήνυμα, ο λαός θα εκφραστεί. Το μήνυμα θα είναι συντριπτικό. Υπάρχει οργή στον κόσμο».

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη