Πολιτική

Πέτσας για Τσίπρα: «Εκθέτει την πατρίδα μας στο εξωτερικό»

26

Επιμέλεια άρθρου :Καλοσκάμη Λίλα

 

Πυρά εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας “απαράδεκτη” τη  στάση του  Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, να εκθέτει την πατρίδα μας στο εξωτερικό, την στιγμή που η Ελλάδα ανακτά το κύρος της και αναγνωρίζεται διεθνώς, ως χώρα πρότυπο στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορονοϊού.

«Είναι προφανές πως ο πανικός που τον κατέλαβε μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις, τον σέρνει σε νέες πολιτικές αθλιότητες. Φαίνεται ταυτόχρονα, ότι με ακρότητες και ακατάσχετο υβρεολόγιο, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να επιβάλει σιωπή στο εσωτερικό του κόμματός του, να πολώσει, να φανατίσει και να σπείρει τοξικότητα στο πολιτικό σύστημα. Όταν, όμως, μιλά για διεφθαρμένο κόμμα, ο κόσμος καταλαβαίνει. Και κοιτάζει στην αυλή του «μαγαζιού» και των «παραμάγαζων». Όταν μιλά για επιθέσεις -έτσι τις χαρακτήρισε- που αφορούν το κόμμα και όχι ένα πρόσωπο, δεν αποκρούει, αλλά διαχέει στους συντρόφους του τις ευθύνες για τα καταγγελλόμενα. Όταν ταυτίζεται και ταυτίζει το κόμμα του με τον κ. Παππά, δεν τον καλύπτει. Αποκαλύπτει εξάρτηση και πολιτική συνενοχή. Όταν αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία, δεν απαλλάσσεται, αλλά διευρύνει το πολιτικό κατηγορητήριο που αναπτύσσεται σε βάρος του στην αντίληψη των πολιτών. Εκθέτει την πατρίδα μας στο εξωτερικό. Αντί για προσχηματικές υπεκφυγές, αντί για ύβρεις και κραυγές σε βάρος της χώρας, περιμένουμε απαντήσεις για την ταμπακΙέρα».

Ωστόσο για το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής του Νίκου Παππά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό το θέμα, προκειμένου να διερευνηθεί η υπόθεση στην οποία φέρεται να εμπλέκεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν απέκλεισε όμως και την πιθανότητα η εξεταστική επιτροπή να επεκταθεί και στον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα:«Είμαστε στη φάση αποτύπωσης της πολιτικής ευθύνης και ζητάμε από τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί και να μην υπεκφεύγει. Το νομικό σκέλος της υπόθεσης αφορά τη Δικαιοσύνη. Μετά από τις εξελίξεις στη έρευνα από τη Δικαιοσύνη, θα δούμε πώς θα μεταφερθεί στη Βουλή. Εμείς εικάζουμε ότι θα μεταφερθεί. Όλες οι επιλογές ακόμη και για εξεταστική του κ. Τσίπρα είναι ανοιχτές. Ας μην βιαζόμαστε».