Πολιτική

Παραιτήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από βουλευτής .

29

Σε μία λιτή ανακοίνωση ο βουλευτής ,και πρώην πρόεδρος της Ν.Δ, μας ενημερώνει ότι παραιτείται από το αξίωμα του βουλευτή , διότι δεν σκοπεύει να κάνει χρήση της τροπολογίας που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή – υποψήφιου ευρωβουλευτή.

«Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες.   Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης σε συνομιλητές του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σας θυμίζουμε ότι σε τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, οι βουλευτές θα μπορούν πλέον να ανακηρύσσονται υποψήφιοι και να εκλέγονται μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χωρίς προηγουμένως να παραιτηθούν του βουλευτικού τους αξιώματος.

Παρόλα αυτά το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή με εκείνη του ευρωβουλευτή θα διατηρηθεί.   Ο βουλευτής, από τη στιγμή που εκλεγεί στις ευρωεκλογές δεν έχει την δυνατότητα  να αναλάβει ως μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , αν πρώτα δεν παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα

Επιμέλεια άρθρου

Παφλιωτέλλης Στράτος