Πολιτική

Σάκης Αρναούτογλου : «Η ΕΕ είναι ένα τεράστιο πολιτικό εγχείρημα»

20

Ο Σάκης Αρναούτογλου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ μίλησε στον Ανδρέα Παπασταματίου («Απολύτως Σχετικό»), στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο κ. Αρναούτογλου είπε πως η ΕΕ είναι ένα τεράστιο πολιτικό εγχείρημα, σε παγκόσμιο επίπεδο και παρά τα λάθη, που έχουν γίνει, πρέπει να προχωρήσει. Επεσήμανε μάλιστα πως τα λάθη είναι μέρος κάθε προσπάθειας και το ζήτημα είναι να τα διορθώσουμε κινούμενοι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ως τέτοια, για την πορεία της Ευρώπης, χαρακτήρισε την προσέγγιση της κεντροαριστεράς και της σοσιαλιστικής οπτικής.

Ο κ. Αρναούτογλου είπε πως το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής είναι πρωτεύον, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί σε όσο το δυνατόν ευρύτερο επίπεδο και αυτό είναι και το αντικείμενο, που τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα και τον κινητοποίησε για να θέσει υποψηφιότητα. Όπως παρατήρησε πάντως, η ΕΕ έχει κάνει σωστά βήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, χρειάζεται όμως να προχωρήσει περισσότερο.

Τέλος ο κ. Αρναούτογλου δήλωσε την ανησυχία του για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και υπογράμμισε πως από αυτήν κινδυνεύουν εξίσου και όσοι την επιλέξουν, γιατί η δράση της θα έχει επιπτώσεις σε όλους, όπως διαβάσαμε στο δελτίο τύπου της ΕΡΤ.

 

Επιμέλεια άρθρου

Παφλιωτέλλης Στράτος