Πολιτική

Σε εξέλιξη η πορεία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού!

199

Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ),  και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), πραγματοποιούν διαμαρτυρία από το πρωί . Αυτή την ώρα βρίσκονται στο Υπουργείο Υγείας, ενώ αργότερα θα προβούν σε πορεία διαμαρτυρίας προς την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα ενσωματωθούν με τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Το σύνολο των διαδηλωτών θα κάνει πορεία έως τη Βουλή με κύρια αιτήματα τα αναδρομικά καθώς και την μισθολογική αναπροσαρμογή , καθώς αύξηση των δημόσιων δαπανών.

Πιό συγκεκριμένα :
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μεταξύ άλλων ζητεί το σύνολο των αναδρομικών και την επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2012, μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ανθρώπινα ωράρια 5ήμερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ενημερώνει ότι διεκδικεί «να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, αυξήσεις στους μισθούς, διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος, ένταξη στα ΒΑΕ, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

Γράφει η Λίλα Καλοσκάμη