Πολιτική

Υπόθεση NOVARTIS: «Είμαι εδώ και το φωνάζω δυνατά» δηλώνει έντονα Νικος Μανιαδάκης !

47

Σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης ο κατηγορούμενος της υπόθεσης Novartis, Νίκος Μανιαδάκης θέλησε να τονίσει πως άδικα κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι κανόνιζε την διαφυγή του στο εξωτερικό μαζί με την οικογένειά του και με αγανάκτηση φώναξε βγαίνοντας από το γραφείο του Συμβουλίου Πρωτοδικών «Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».
Να υπενθυμίσουμε ότι εις βάρος του έχει ασκηθεί ποινικής δίωξης για το «κακούργημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο συνοδεύεται από την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.»
Με το υπόμνημα το οποίο κατέθεσε μαζί με τον δικηγόρο του ισχυρίζεται πως «Η δίωξη σε βάρος μου είναι αβάσιμη τόσο ως προς το νομικό όσο και ως προς το πραγματικό σκέλος της, καθώς στηρίζεται, σε μία αόριστη καταγγελία άλλου προστατευόμενου μάρτυρα ο οποίος δεν προσκομίζει κανένα στοιχείο.»
Καθ’ όλη την διάρκεια ο κ. Μανιαδάκης και ο δικηγόρος του κ. Θεόδωρος Μαντάς , επαναλάμβαναν πως ο κατηγορούμενος δεν είχε ούτε έχει σκοπό να διαφύγει. «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών. Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα.»

Επιμέλεια άρθρου

Λίλα Καλοσκάμη