Πολιτική

10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο μέχρι το 2020!

194

Με 10.000 προσλήψεις στους τομείς της Παιδείας (μόνιμοι εκπαιδευτικοί), της Υγείας (γιατροί, νοσηλευτές) , αλλά και το κοινωνικό κράτος, θα προσπαθήσει η κυβέρνηση να μειώσει το ποσοστό της ανεργείας.

Συστηματικά λοιπόν απο το 2020 , και μέσω ΑΣΕΠ , θα ξεκινήσούν οι προσλήψεις .ΟΙ 10.000 θέσεις θα έρθουν να καλύψουν το κενό των θέσεων μόλις οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία ,όπως τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε δηλώσεις της στον σταθμό Real fm.

«Όταν θα ολοκληρωθεί η νομοθετική διαδικασία και πλέον έχουν εκκενωθεί αυτές οι θέσεις από τους ιερείς, θα υπάρξει ένας προγραμματισμός από την πλευρά της Πολιτείας, δηλαδή θα δούμε ποιοι τομείς έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες και αυτό θα γίνει σε ένα βάθος χρόνου»

Διευκρίνησε η υπουργός, υπογραμίζοντας ότι οι προτεραιότητες είναι στην Παιδεία (μόνιμοι εκπαιδευτικοί), την Υγεία (γιατροί, νοσηλευτές) και το κοινωνικό κράτος.

Σχετικά με τις ενστάσεις για την αναγκαιότητα αυτών των προσλήψεων η κ. Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται με την έννοια της αποκατάστασης, αλλά γιατί πρέπει να λειτουργήσει το Δημόσιο, καθώς στα χρόνια του μνημονίου έχει υποστεί μια μείωση 20%, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι από τους 693.000 το 2009, να έχουν μείνει σήμερα 566.000.

Σημείωσε ακόμα ότι, ενώ με τον κανόνα 1:1 ο αριθμός των προσλήψεων το 2019 αναμένεται γύρω στις 8.000, με την επαναφορά του κανόνα 1:5 (μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις), που εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο αντίστοιχος αριθμός μειώνεται περίπου στις 1.400.

«Αυτές οι θέσεις» εξήγησε η υπουργός «ίσα ίσα καλύπτουν τις παραγωγικές δυνάμεις των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας» και διερωτήθηκε «από τι στιγμή που το Δημόσιο κρατιέται με το ζόρι όρθιο, πώς ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι μπορεί να λειτουργήσει η Υγεία ή η Παιδεία;». «’Αρα ή έχει ατζέντα ιδιωτικοποίησης τμημάτων του Δημοσίου ή κοροϊδεύει τον κόσμο» πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου.