Media

Eurovision 2021: Σε εφαρμογή το Plan B για την διεξαγωγή της!

126
Επιμέλεια άρθρου: Παφλιωτέλλης Στράτος

 

Όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει οι διοργανωτές της Eurovision 2021 σε συνεννόηση με την EBU ψάχνουν τρόπους για να μπορέσει να γίνει κανονικά φέτος η διεξαγωγή του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού.  Με 4 πιθανά σενάρια αρχικά, τα οποία στη συνέχεια έγιναν 3 τ, και σήμερα επιβεβαιώθηκε από την EBU ότι όλα θα προχωρήσουν με βάση το Σενάριο Β.

 

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη, όπως διαβάζουμε και στο OgaeGreece.com

Το Reference Group του διαγωνισμού της Eurovision μαζί με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU πήραν αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την οποία:

  • Ο αριθμός των ατόμων κάθε αποστολής θα μειωθεί πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
  • Θα δοθούν διαπιστεύσεις σε 500 δημοσιογράφους με αυτοπρόσωπη παρουσία στο Ρότερνταμ και άλλες 1000 για δημοσιογράφους που θα καλύψουν το γεγονός μέσω ενός διαδικτυακού, εικονικού με άλλα λόγια, press centre (κέντρο τύπου).
  • Η παρουσία ή όχι κοινού στα σόου και σε δημόσιες εκδηλώσεις θα αποφασιστεί αργότερα, μέχρι τα μέσα Απριλίου.
  • Στην περίπτωση παρουσίας κοινού θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που θα καθοριστούν από την κυβέρνηση της Ολλανδίας.
  • Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι καλλιτέχνες θα βρίσκονται στο Ρότερνταμ για να εμφανιστούν ζωντανά στα σόου.
  • Θα υπάρξουν συνολικά 9 σόου: 2 γενικές πρόβες για κάθε σόου και 3 ζωντανά σόου (2 ημιτελικοί στις 18 και 20 Μαΐου και ο μεγάλος τελικός στις 22 Μαΐου).

Προϋποθέσεις για τους ενδιαφερόμενους

Όσοι ταξιδέψουν για να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό της Eurovision 2021 θα πρέπει να ακολουθήσουν τους εξής κανόνες:

  • Να παραμείνουν σε καραντίνα 5 ημέρες πριν το ταξίδι τους.
  • Θα πρέπει να έχουν βεβαίωση αρνητικού τεστ COVID-19 το πολύ 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους.
  • Με την άφιξη στο Ρότερνταμ, θα πρέπει να παραμείνουν στα ξενοδοχεία ή στα δωμάτια τους. Η μόνη εξαίρεση εξόδου θα είναι για να παρευθερθούν στο Ahoy Arena για τις πρόβες, για τα ζωντανά σόου και για άλλες δραστηριότητες που σχετίζονται με το γεγονός.
  • Άπαντες οι εργαζόμενοι στο Ahoy Arena θα κάνουν τακτικά τεστ σε ειδικό χώρο δίπλα στο στάδιο.

Αν, φυσικά, οι καταστάσεις αλλάξουν, η διεξαγωγή της Eurovision 2021 ενδέχεται να έχει περισσότερους περιορισμούς.

Οι υποχρεώσεις των αποστολών

Όπως ήδη γνωρίζουμε, κάθε τηλεοπτικός φορέας είναι υποχρεωμένος να κάνει μια live-on-tape βιντεοσκόπηση της εμφάνισης του εκπροσώπου καλλιτέχνη. Αυτό για την περίπτωση που οι καλλιτέχνες δεν θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ.

Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να εμποδίσουμε τη μετάδοση του ιού στη διάρκεια της Eurovision. Αν κάποιος διαγνωστεί θετικός στο τεστ, θα μπει σε εφαρμογή το πρωτόκολλο απομόνωσης, υποστηρίζουμε τις αρμόδιες αρχές με ιχνηλάτηση και θα πάρουμε επιπρόσθετα μέτρα όπου χρειαστεί. Αν κάποιος καλλιτέχνης δεν μπορέσει να εμφανιστεί ζωντανά εξαιτίας αυτού του γεγονότος, θα χρησιμοποιηθεί η back-up μαγνητοσκόπηση.-Sietse Bakker, Εκτελεστικός Παραγωγός Eurovision 2021

Το πνεύμα και η παράδοση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει να κάνει με την ένωση της Ευρώπης επάνω σε μία σκηνή και είμαστε πολύ αποφασισμένοι να το καταφέρουμε τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Προχωράμε μπροστά με τα σχέδιά μας ώστε να διοργανώσουμε έναν ασφαλή διαγωνισμό της Eurovision με όλους τους καλλιτέχνες ζωντανά στο Ρότερτναμ. Αυτό το πρωτόκολλο δείχνει την αφοσίωσή μας στο να το πραγματοποιήσουμε όλο αυτό με την υγεία και την ασφάλεια όσων παρευρεθούν, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων και του τύπου, ως κύρια προτεραιότητά μας.-Martin Österdahl, Εκτελεστικός Επόπτης της Eurovision

Πηγή: EBU