Πολιτισμός

Δ.Θ.Πειραιά : Μια παράσταση αφιερωμένη στον Όμιλο Εθελοντών κατά του καρκίνου αγκαλιάΖΩ.

103

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:45 με ελεύθερη είσοδο, η Πολύμορφη & ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Πειραιά θα παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» στο Δημοτικό Θέατρο. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ και στα παιδιά με καρκίνο.

Το κλασσικό έργο του ρεπερτορίου του παραλόγου συνδέει έξι χαρακτήρες. Δύο Λονδρέζικα ζευγάρια που μαζί πλέκουν έναν επιφανειακό ιστό ανίας, μια καμαριέρα κι έναν πυροσβέστης που προσπαθούν δυνητικά να τον σπάσουν, αλλά η κοινότυπη πραγματικότητα επικρατεί προβάλλοντας την γύμνια της συναισθηματικής αναπηρίας των ζευγαριών. Η τραγουδίστρια είναι πρόσωπο ανύπαρκτο, ο συναισθηματισμός λείπει, οι λέξεις στερεύουν, η τρέλα πλησιάζει…

Επιμέλεια Event: Ξανθένια Μαντά

Αν ο χρόνος σταματήσει ξαφνικά, η στιγμή φωτογραφίζεται σαν εικόνα της ατέρμονης κενόδοξης καθημερινότητας και αποκαλύπτει βάναυσα την ψύχρα της εσωτερικότητας που κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή.

Εγώ, εσύ, εμείς… ασυμβατότητα… =σχέση

Μοναξιά, απόγνωση,… τέλμα… =ζωή

Ένα έργο τέχνης για τον Ιονέσκο είναι μια περιπέτεια του μυαλού και εμείς σας καλούμε να την μοιραστείτε μαζί μας. Κάνουμε το παράλογο λογικό μέσα από την σκηνική ανάγνωση μιας πνευματικής αφάνειας εκπεφρασμένης σε τραγωδία της γλώσσας, αναδεικνύοντας μέσα από την ασχήμια και την τρέλα την απόλυτη αληθινή αγνή απελπισμένη μα καλά βαθιά κρυμμένη ανάγκη για ζωή.

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1950.

Είναι το τότε μακρινό? Είναι το τώρα διαφορετικό?

«Η γλώσσα είναι ακατανόητη γιατί οι άνθρωποι δεν μιλούν για τα σημαντικά» Ε. Ιονέσκο

Λίγα λόγια για την Πολύμορφη…

Τα προγράμματα που ερευνά, δομεί και υλοποιεί η Πολύμορφη αντλούν το υλικό τους από την ιστορία, τον πολιτισμό, την παράδοση και τις τέχνες. Η Πολύμορφη δεν είναι χοροδιδασκαλείο, ωδείο, γήπεδο, γυμναστήριο, καφενείο, μπαρ, φροντιστήριο, εργαστήριο, μαγαζί,… δεν είναι επιχείρηση…

…είναι ιδέα συλλογική, είναι πυρήνας πολιτισμού, είναι ένας πολύ χώρος δράσης και έκφρασης των μελών της. Είναι μύηση στον εθελοντισμό, την προσφορά και την αλληλέγγυα δράση … Είναι επικοινωνία και συνενοχή σε όνειρα χωρίς εκπτώσεις…

Ξανθένια

Λίγα λόγια για τoν Διεθνή Σοροπτιμισμό…

…είναι μια Παγκόσμια Γυναικεία μη Κυβερνητική Οργάνωση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Περιλαμβάνει στους κόλπους της γυναίκες Επαγγελματίες που εμπνέονται από την ευρύτητα και το υψηλό πνευματικό επίπεδο των στόχων του Σοροπτιμισμού που είναι: Προώθηση της θέσης της γυναίκας | Υψηλά ηθικά πρότυπα | Ανθρώπινα δικαιώματα για όλους | Ισότητα – Ανάπτυξη- Ειρήνη.

Μια οργάνωση με ιδιαίτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τις γυναίκες, τα κορίτσια, τα παιδιά. Μια παγκόσμια φωνή μέσω της ενημέρωσης, της συνηγορίας, της δράσης. Σήμερα διαθέτει πάνω από 76000 μέλη σε περισσότερους από 3000 μέλους σε 130 χώρες.»

Η Πρόεδρος του Ομίλου Πειραιά

Λίνα Βλάμου

 

… και κάπως έτσι δομήθηκε η αφιερωματική παράσταση «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο…

 

Παρουσίαση: Όλγα Λιοντοπούλου | υπεύθυνη επικοινωνίας «ΑγκαλιάΖΩ»

Σκηνοθεσία: Νάγια Μητσάκου

Επιμέλεια εικαστικών: Μυρτώ Αλτάνη

Hair Styling: Lulu | Vrettakos | X…studios

Maquillage: Atelier de Beaute

Αισθητική φροντίδα: Όλγα Δρόσου

 

Παίζουν:

Mr Smith: Γιώργος Κουλούρης

Mrs Smith: Ξανθένια Μαντά

Mr Martin: Γιάννης Λιόκαρης

Mrs Martin: Μαρία Παπαθεοφάνου

Mary: Όλγα Δρόσου

Firefighter: Απόστολος Γιαννόπουλος

Επιμέλεια άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα