Πολιτισμός

 Λακωνία: Οι «Νέοι Ορίζοντες» τίμησαν τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Τσούκαλη.

192

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με πλήθος κόσμου διεξήχθη το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών Δήμου Ευρώτα στην Σκάλα Λακωνίας, το οποίο διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά ο σύλλογος Νέοι Ορίζοντες.

Το τιμώμενο πρόσωπο φέτος ήταν ο αγαπημένος σε όλους μας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας. Τον κύριο Πλέσσα εκπροσώπησε σε αυτή την λαμπερή εκδήλωση, η οποία τείνει να γίνει θεσμός, ο αδελφικός του φίλος και διάσημος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίoς και παρέλαβε το βραβείο του.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που η πρόεδρος του συλλόγου Νικολέτα Λεϊμονίτη ανακήρυξε ως επίτιμους προέδρους του συλλόγου τον Μίμη Πλέσσα και τον Γιώργο Τσούκαλη.

Από την πλευρά του ο κ. Τσούκαλης ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς του ομίλου Unesco Πειραιώς και νήσων, τόνισε ότι είναι ύψιστη τιμή να παραλαμβάνει ένα βραβείο εκπροσωπώντας τον κορυφαίο Μίμη Πλέσσα τον οποίο θεωρεί μέντορα του αλλά και φίλο καρδιάς και επισήμανε: «Ευχαριστώ το σύλλογο Νέοι Ορίζοντες για τη βράβευση της ταπεινότητος μου με το βραβείο Λιόπετρα. Συνεχίζω τον αγώνα ενάντια στην αρχαιοκαπηλία αισθανόμενος ότι ο πήχης καθημερινά ψηλώνει».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επιμέλεια Άρθρου

Καλοσκάμη Λίλα