Πολιτισμός

7 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε στις διακοπές μέχρι 10€

86

Όταν πηγαίνετε διακοπές, καλό θα είναι, εκτός από το να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά, να αποτοξινωθείτε και από την τεχνολογία. Ο καλύτερος φίλος σας, λοιπόν, για τις διακοπές δεν είναι άλλος από ένα βιβλίο.

  • 1793.ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕ Η ΒΙΑ (Niklas Natt Och Dag)

ΥΠΟΘΕΣΗ: 1793 το έτος που δεν υπήρχε βασιλεία στη Σουηδία, ένας άνθρωπος βρίσκεται ακρωτηριασμένος σε μια λίμνη. Ο αστυνόμος Σέσιλ Βίνγκε αναλαμβάνει να βρει τον ένοχο σε μονοπάτια στα οποία εμπλέκεται η υψηλή κοινωνία της Στοκχόλμης. Ένα μοναδικό ντεμπούτο που συνδυάζει το θρίλερ με το ιστορικό μυθιστόρημα από τη νέα χρυσή φλέβα της σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

  • ΑΝΔΡΕΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ (Μάνου Ελευθερίου)

ΥΠΟΘΕΣΗ: «Πώς θα πορευτούμε, λοιπόν, αν πάθει κάτι άσχημο το τέρας; Με ποιον τρόπο θα ’ρχεται ο αέρας ως εμάς για να αναπνέουμε;». Ένα καυστικό σχόλιο για τη σύγχρονη πραγματικότητα, που δημοσιεύεται μετά τον θάνατο του γνωστού συγγραφέα και ποιητή. Ένα δυνατό αλληγορικό μυθιστόρημα, το κύκνειο άσμα ενός μεγάλου δημιουργού.

  • ΕΞΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΣΜΑΣ (Μοχσίν Χαμίντ)

ΥΠΟΘΕΣΗ: Κατά τη διάρκεια ενός εμφυλίου πολέμου, δύο νέοι γνωρίζονται, ερωτεύονται και αποφασίζουν να φύγουν από τη χώρα δοκιμάζοντας διάφορες διαδρομές. Η αγάπη και τα όνειρα σε δύσκολες περιόδους σε αυτό το βιβλίο, υποψήφιο για βραβείο Man Booker 2017. Έχει γίνει Μπεστ Σέλλερ των  New York times, έχει βραβείο λογοτεχνίας από το 2018 των Los Angeles Times, ενώ ανήκει στα 10 καλύτερα βιβλία του 2017 για το New York Times.

  • Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΚΟΜΗΣ (Μαρκ Τουέιν)

ΥΠΟΘΕΣΗ: Ένας νεαρός λόρδος εγκαταλείπει τους τίτλους ευγενείας του και την αγγλική ύπαιθρο και αποφασίζει να ταξιδέψει ως κοινός θνητός στην Αμερική για να υπερασπιστεί στην πράξη την κοινωνική ισότητα. Η κωμική αυτή ιστορία μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

  • ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟΥ (Patrick McGrath)

ΥΠΟΘΕΣΗ: Λονδίνο, 1947. Την ταραγμένη περίοδο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια χήρα έρχεται αντιμέτωπη με το μυστικό του εκλιπόντος συζύγου της, θεατρικού ηθοποιού. Ο μετρ του αγγλικού γκόθικ μιλά για τον ύπουλο ρόλο της πολιτικής ιδεολογίας. Από τον μετρ του αγγλικού γκόθικ Patrick MacGrath, ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για τον ύπουλο ρόλο της πολιτικής ιδεολογίας, μια ανθρώπινη ιστορία με πολύ σασπένς στη Μ. Βρετανία αμέσως μετά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.

  • Ο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΗΣ ΤΟΥ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ (Roberto Vecchioni)

ΥΠΟΘΕΣΗ: Σε ένα χωριό της Σικελίας οι κάτοικοι έχουν ξεχάσει τις σημασίες των λέξεων. Μόνο ένα νεαρό αγόρι τις θυμάται χάρη σε έναν άνθρωπο που ανοίγει ένα βιβλιοπωλείο. Μια σύγχρονη παραβολή για τη διαφορετικότητα και για τη δίψα για μάθηση.

  • ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΙΡ (Γκαϊτό Γκαζντάνοφ)

ΥΠΟΘΕΣΗ: Παρίσι, δεκαετία του ’20. Ένας Ρώσος μετανάστης συναντά μετά από χρόνια τον εφηβικό του έρωτα και στο μυαλό του έρχονται αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία. Αντλώντας αυτοβιογραφικά στοιχεία, ο συγγραφέας μιλά για την εποχή της ρωσικής επανάστασης του 1917.

Επιμέλεια άρθρου

Πετροπούλου Φαίη