Συνεντεύξεις

ΒΙΚΥ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

"Σε αρνητικα σχόλια ΚΑΝΩ BLOCK"
135

Δυναμική, γοητευτική, έξυπνη, πετυχημένη…

Είναι πολλά τα επίθετα που μπορούννα χαρακτηρίσουν τη Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Αν, όμως, μου έλεγαν να βρω μία λέξη για αυτήν,θα ήταν σίγουρα η λέξη επαγγελματίας.

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου «ανοίγει» την καρδιά τηςστο «Grande», απαντάει στα επικριτικά σχόλια που δέχεται από τον Δήμο Βερύκιο, αποκαλύπτει τον λόγο που την ενοχλούνοι ερωτήσεις για τις πλαστικές παρεμβάσεις και εξηγεί πότε σβήνει από τα social media τα αρνητικά σχόλια,  που δέχεται για τις φωτογραφίες που ανεβάζει.

Συνέντευξη στην Βίκυ Ζαχίλα

Πως νιώθετε που για δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια, είστε στην πρώτη γραμμή με μία εκπομπή ,που σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία;

Ιδιαίτερα ευτυχής και ιδιαίτερα εκτιμημένη από τις επιλογές του κόσμου. Η μεγαλύτερη επιτυχία είναι το κριτήριο του κόσμου, η αποδοχή και η υποστήριξη από το κοινό, για έναν άνθρωπο που «παλεύει» με δημόσια εκφορά της δουλειάς του.

Πως νιώσατε όταν σας ανακοίνωσαν ,ότι για ακόμη μία φορά θα αλλάξετε μέρα και ώρα και θα «μετακομίσετε» το Σάββατο;

Σίγουρα όλο αυτό μου έφερε μία θετική δυσκολία, γιατί θα πρέπει να ενημερώσω το κοινό ξανά από την αρχή. Θα φανεί κατά πόσο θα τα καταφέρω. Την περσινή τηλεοπτική χρονιά είχα «απέναντί» μου και το «Survivor» , το «Voice» και το «Master Chef».Φέτος με τον Σπύρο Παπαδόπουλο «απέναντι» ,μπορούν να μένουν στο «Πακέτο» και μετά από κάποια ώρα να γυρνούν εκεί. Να τα βλέπουν όλα (γέλια). Εμείς είμαστε στις 20.00, οπότε αυτό διευκολύνει τα πράγματα.

Τόσα χρόνια στον Alpha, τι είναι αυτό που σας κρατάει πιστή στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό;

Το γεγονός ότι είμαι ευχαριστημένη γενικά με αυτό που κάνω, εκεί που το κάνω και με τον τρόπο που το κάνω. Δεν βρίσκω τον λόγο, να δημιουργήσω άλλη μία αναστάτωση στο κοινό μου ,για να με ψάχνει και σε άλλο κανάλι. Με ψάχνει που με ψάχνει σε άλλες ώρες και σε άλλες ημέρες, μη με ψάχνει και σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό (γέλια).

Θα βλέπατε τον εαυτό σας σε κάποιο άλλο τηλεοπτικό project;

Τον εαυτό μου τον έχω δει σε όλα τα projects κατά καιρούς. Έχω κάνει ειδήσεις, πρωινές δημοσιογραφικές εκπομπές, μεσημεριανές ενημερωτικές εκπομπές, εκπομπές υγείας, μέχρι και βραδινό show. Αν έρθει μία ενδιαφέρουσα πρόταση, πολύ ευχαρίστως θα με έβλεπα και σε κάτι διαφορετικό, αρκεί να μου «μιλήσει» η πρόταση. Αυτή τη στιγμή, ίσως δεν έχω και την ανάγκη να κάνω κάτι άλλο. Νιώθω πολύ λειτουργική μέσα σε αυτήν την ιδιότητα που έχω και μέσα από αυτήν την εκπομπή που κάνω. Για να πω την αλήθεια, δεν έχω δεχτεί κάποια πρόταση που να ήταν τόσο δελεαστική. Αν ήμουν τόσο «ερωτευμένη» με κάποια πρόταση, θα την είχα πραγματώσει κιόλας.

Τα νούμερα τηλεθέασης τα παρακολουθείτε; Είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε όταν ξυπνάτε;

Τα κοιτάζω με ηρεμία και χωρίς πανικό. Δεν ξυπνάω νωρίς για να τα κοιτάξω. Την ώρα που θα σηκωθώ, μόλις θα έχω κάνει και τον καφέ μου, θα δω και τα νούμερα τηλεθέασης. Είναι η καταγραφή της αποδοχής μας από τον κόσμο και αυτό αναγκαστικά -έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα- είναι αυτό που θα σε κρατήσει ή θα σε διώξει.

Ανεβάζετε πολύ συχνά φωτογραφίες στα social media από την καθημερινότητά σας. Τα αρνητικά σχόλια τα σβήνετε; Κάνετε block σε κακοπροαίρετους ακόλουθούς σας;

Έχει τύχει να σβήσω αρνητικά σχόλια και να κάνω block, όταν αυτά που γράφουν κάτω από τις φωτογραφίες μου είναι ανυπόστατα. Για παράδειγμα, μία κυρία μου έγραψε τις προάλλες: «θα θέλαμε να δούμε και κάτι άλλο από εσένα με αυτές τις φωτογραφίες που ανεβάζεις συνέχεια! Δείξε μας μία φορά και πως στρώνεις ένα τραπέζι!». Έχω ανεβάσει χιλιάδες στρωμένα τραπέζια. Αυτό είναι ενοχλητικό. Δεν ξέρουν τι να σχολιάσουν και βγάζουν την κακία τους. Ε δεν θα τη βγάλουν όταν είναι άδικοι! Δεν θα τους δώσω την ευκαιρία να το κάνουν σε μένα ,γιατί είναι άδικο. Αν είχε δίκαιο, ναι.

Τα αρνητικά σχόλια, που δέχεστε κατά καιρούς από συναδέλφους σας σε πάνελ εκπομπών, πως τα διαχειρίζεστε;

Δεν τα ακούω καν.

Το τσιφτετέλι που χορέψατε στον γάμο της Μαρίας Μενούνος ,μπήκε στο «στόχαστρο» πολλών. Εσείς δώσατε τη δική σας απάντηση με ένα κείμενο που «ανεβάσατε» στον προσωπικό σας λογαριασμό στα social media «κλείνοντας» πολλά στόματα, για όσα ειπώθηκαν για το συγκεκριμένο συμβάν.

Δεν απήντησα σε κανέναν με το συγκεκριμένο post. Διευκρίνισα απλώς ότι σε έναν γάμο βεβαίως πας και για να χορέψεις. Θεωρώ πολύ ρατσιστικό το να επιλέξεις μισό χορό που χόρεψε κάποιος και να τον προβάλλεις, όταν έχει χορέψει άλλα δεκαπέντε δημοτικά τραγούδια. Ήμουν συνέχεια όρθια και χόρευα με τη Μαρία (σ.σ. Μενούνος) όλα τα τραγούδια και μετά που το γύρισε η ορχήστρα και με κράτησε η Μαρία επάνω στην πίστα, αποτυπώθηκε αυτό. Άσ’ τους να ασχολούνται!

Οι σχέσεις σας με τον Δήμο Βερύκιο πως είναι; Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μία ιδιαίτερη «συμπάθεια» ανάμεσά σας.

Οι σχέσεις μου με τον Δήμο Βερύκιο είναι όπως είναι οι σχέσεις μου με όλο τον κόσμο στο κανάλι. Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο μαζί του, ούτε θετικό, ούτε αρνητικό. Μια χαρά συναδελφικές σχέσεις. Αυτά που λέει, τα λέει για όλον τον κόσμο. Αυτός είναι ο Δήμος.

Υπήρξε κάποια περίοδος στην επαγγελματική σας καριέρα που είπατε ότι αυτός ο χώρος είναι πολύ «σκληρός» για εσάς και σκεφτήκατε να τα παρατήσετε;

Όχι, δεν το είπα ποτέ αυτό. Αγαπάω πάρα πολύ τη δουλειά μου. Ακόμη και τότε που μου πήραν την εκπομπή και την πήγαν στον ΑΝΤ1. Εγώ, αντί να κοιτάξω την ευκολία μου και να πάω και εγώ στον ΑΝΤ1 ,που με παρακαλούσαν τότε, έβαλαν λυτούς και δεμένους –έβαλαν τη Μαραγκουδάκη, ακόμη και τον Γιώργο Παπαδάκη να με πάρει τηλέφωνο να με παρακαλέσει να πάω στον ΑΝΤ1 ,με το «Έχεις γράμμα»- και εγώ είπα όχι, θα μείνω εδώ να «παλέψω», αφού εδώ στον Alpha κάνω την προσπάθειά μου, χωρίς να έχω συμβόλαιο και δέσμευση. Ο κύριος Λάτσιος δεν μου είχε κάνει ακόμη συμβόλαιο. Δούλευα χωρίς να έχω δέσμευση και χωρίς κανένα συμβόλαιο. Κι όμως, τίμησα τον λόγο μου. Είχα πάει στον Alpha και είπα εδώ θα μείνω! Πήγαμε στα δικαστήρια και κερδίσαμε. Και το κόστος; Είμαι 14η χρονιά και το άλλο δεν ξέρω καν που βρίσκεται. Ακόμη και τότε δεν σκέφτηκα ούτε λεπτό να τα παρατήσω. Κάθισα –γιατί είμαι και δικηγόρος- έγραψα τα δικόγραφα και το κέρδισα το δικαστήριο. 

Αν γυρνούσατε τον χρόνο πίσω, θα αλλάζατε κάτι;

Όχι, βέβαια. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Όλα έγιναν έτσι όπως χρειάστηκε να γίνουν, με τη χρονική σειρά που γίνανε, βήμα- βήμα, επίπεδο- επίπεδο. Αργά, σταθερά και κουραστικά μεν, αλλά έτσι όπως έπρεπε. Αυτό πιστεύω ότι έχει καλύτερη ροή ,από το να κάνεις μία εκτίναξη μέσα σε ένα βράδυ και μετά ξαφνικά να χαθείς πάλι. Καλύτερα που κουράστηκα και ταλαιπωρήθηκα, παρά σήμερα να μην ήμουν πουθενά.

Οι γονείς σας ήταν θετικοί με το να ασχοληθείτε με αυτόν τον χώρο;

Ο πατέρας μου όχι πολύ. Μου έλεγε «εγώ σε σπουδάζω δικηγόρο και εσύ θέλεις να ασχοληθείς με τα ραδιόφωνα;».

Παράλληλα, ωστόσο, για να μην τον πικράνω, και σπούδαζα και δούλευα. Τελείωσα και τη Νομική, έκανα και το μεταπτυχιακό μου, έκανα και την άσκηση μου σε δικηγορικό γραφείο. Έτσι, ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, ποια προγράμματα έχει ξεχωρίσει;

Οι ώρες είναι παραγωγικές για εμένα. Έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγο καιρό στα βιβλιοπωλεία το τρίτο μου βιβλίο. Δεν έχω χρόνο για να παρακολουθήσω τα καινούργια προγράμματα της τηλεόρασης. Μέχρι λίγο καιρό πριν έτρεχα για την εκπομπή. Διόρθωνα μουσικά σήματα και έκανα μοντάζ τα τρέιλερ. Εγώ κάνω πάρα πολλά πράγματα για την εκπομπή μου. Δεν περιμένω να μου τα κάνουν οι άλλοι. Τα τρέιλερ που βλέπετε τα κάνω μόνη μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κάθομαι ώρες πάνω από το μοντάζ για να κάνω τα τρέιλερ. Κάθισα όλο το καλοκαίρι και δούλευα το μουσικό σήμα της εκπομπής. Εγώ είμαι δημιουργός σε αυτό που κάνω. Δημιουργώ από το μικρότερο κομματάκι μέχρι το μεγαλύτερο. Είμαι περήφανη για το αποτέλεσμα.

Το τελευταίο καιρό γίνεται πολύς ντόρος για τις πλαστικές παρεμβάσεις. Εσείς σε συνεντεύξεις σας δείχνετε μία ενόχληση σε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Πιστεύετε ότι μία γυναίκα δεν πρέπει να αποκαλύπτει, αν έχει κάνει κάτι στο πρόσωπο ή το σώμα της;

Βαριέμαι με τέτοιου είδους ερωτήσεις, γι αυτό. Γιατί δεν ρωτάνε μία Ελληνίδα που έχει κάνει να τους απαντήσει σε αυτό;

Αν διαβάσει κανείς το καινούργιο μου βιβλίο, λέει «Άλλαξε ζωή και σώμα σε 42 ημέρες». Εκεί δεν λέμε κάνε πλαστικές επεμβάσεις. Λέμε να διατραφείς σωστά, να ασκείσαι στο μέτρο του εφικτού, να είσαι το κέντρο σου. Αυτά λέμε στον κόσμο να κάνει και πραγματικά έχουν αποτέλεσμα και το βλέπετε και μέσα από εμένα και μέσα από τη μαμά μου, μία γυναίκα πολύ μεγαλύτερη. Είναι και το γονίδιο, αλλά είναι και η προσωπικότητα ,που έχεις για τη ζωή και για τους συγκεκριμένους στόχους.

Στο «Next Top Model», για παράδειγμα, είδαμε κοπέλες, μικρές σε ηλικία, που παραδέχτηκαν ότι έκαναν αισθητικές παρεμβάσεις τόσο στο πρόσωπό τους, όσο και στο σώμα τους. Σε αυτά τα κορίτσια τι έχετε να πείτε;

Αν και δεν το έχω δει, σίγουρα είναι μία πολύ νεαρή ηλικία για να παρέμβεις αισθητικά. Εκτός αν κάποιος έχει μία μύτη που τον ενοχλεί πραγματικά και δεν βλέπει. Τότε, ναι, γιατί να μην την κάνει την αισθητική παρέμβαση ,άμα θα έχει καλύτερη όραση και καλύτερο οπτικό πεδίο. Για όλα υπάρχει ένας λόγος και ένα μέτρο. Η προσέγγιση είναι πάντα ο στόχος. Αν ο στόχος εξυπηρετεί καλύτερα την καθημερινότητά μου και την εσωτερική μου ψυχική υγεία, τότε ναι. Εξαρτάται τι πρόβλημα έχει ο κάθε άνθρωπος.

Η οικονομική κρίση πως σας επηρέασε; Τι αλλάξατε στη ζωή σας;

Σαφώς και με επηρέασε η οικονομική κρίση. Τα πάντα έχω αλλάξει. Αρχικά, δεν ψωνίζω αυτά που ψώνιζα, ούτε με τον τρόπο που το έκανα, αλλά ούτε και με τη συχνότητα που το έκανα. Είμαι πολύ πιο συγκρατημένη. Αυτό μας έφερε και πιο κοντά στις πραγματικές μας ανάγκες. Είναι και μία καλή ευκαιρία,να έχουμε και ένα πιο ουσιαστικό κριτήριο και να αναρωτηθούμε αν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά ή τα δημιουργεί το μυαλό μας. 

Μείωση μισθού έχετε δεχτεί;

Φυσικά, όπως όλοι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα της προσαρμογής στα νέα οικονομικά δεδομένα της χώρας, εκτός από κάποιες σπάνιες εξαιρέσεις, που είναι άλλων μεγεθών και δεν μας αφορούν.

Πότε θα βάζατε πίσω την επαγγελματική σας ζωή και για ποιον λόγο;

Η επαγγελματική μου ζωή ήταν, είναι και θα είναι πάντα πίσω από τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου προηγούνται. Όσο τα παιδιά μου ήταν στο σπίτι, εγώ ερχόμουν στην Αθήνα για λίγες ώρες, έγραφα εκπομπή και ξαναγυρνούσα σαν τρελή να προλάβω να τα πάρω από το σχολείο, για να φάμε μαζί στο τραπέζι. Περίμενα τα παιδιά μου να ενηλικιωθούν, να τελειώσουν και το πανεπιστήμιο για να μπορέσω να είμαι περισσότερες ώρες στην Αθήνα και να διεκπεραιώσω καλύτερα τη δουλειά μου. Πρώτα υποστήριξα όσο πιο ακέραια μπορούσα τον ρόλο της μητέρας και μετά τον ρόλο της επαγγελματία.

Το μεγαλύτερο άγχος για τα παιδιά σας ποιο είναι; 

Το δικό μου άγχος από τη στιγμή που γεννήθηκαν τα παιδιά μου ,μέχρι να κλείσουν τα μάτια μου θα είναι να είναι ευτυχισμένα και να είναι στη σωστή διαδρομή.

Όταν κλείνουν τα «φώτα», με τι χαλαρώνετε;

Χαλαρώνω όπως όλες οι γυναίκες. Θα βγάλω τα ρούχα μου, τα τακούνια μου, θα χαλαρώσω στον καναπέ με μία φόρμα, θα διαβάσω ένα βιβλίο, θα ακούσω ωραία τζαζ μουσική, θα πάω για φαγητό, θα πιω ένα ποτήρι κρασί, θα μιλήσω με τις φίλες μου. Μιλάω με τις ώρες με τις φίλες μου στο τηλέφωνο, είναι ψυχοφάρμακο για εμένα. Θα βρεθώ με φίλους μου. Ο αθλητισμός με χαλαρώνει πάρα πολύ. Όσο με χαλαρώνει ένα ματς beach volley, δεν με χαλαρώνει τίποτα άλλο.

«Εκτός εαυτού» ,τι σας βγάζει;

«Εκτός εαυτού» δεν μπορεί να με βγάλει κανένας και δεν το επιτρέπω κιόλας. Πρέπει να γίνει κάτι ακραίο. Η έλλειψη κοινής λογικής με εκνευρίζει. Όταν δίνω αγάπη σε ανθρώπους και μου δείχνουν έλλειψη σεβασμού τότε απογοητεύομαι, αλλά λειτουργεί εις βάρος τους, καθώς τους βγάζεις απλά από το πεδίο σου. Τότε κατεβαίνει η δική μου δόνηση και δεν θέλω να είμαι σε χαμηλή δόνηση, θέλω να είμαι σε υψηλή δόνηση. Το συναίσθημα είναι αυτό που σου ανεβάζει δόνηση. Ούτε η λογική, ούτε το μυαλό, ούτε οι επεξεργασίες του εγκεφάλου. ‘Έτσι δονείται το σύμπαν ολόκληρο, με το συναίσθημα.