Lifestyle, Συνεντεύξεις

Κατερίνα Ψύχου: Συνέντευξη στην Miss Earth Greece 2021

Η Ελληνίδα καλλόνη που συμμετέχει στον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, Miss Earth 2021!
466

Το 2020 εν μέσω πανδημίας βγήκε ως η πιό όμορφη γυναίκα της Ελλάδας αυτό της έδωσε το εισιτήριο για να μας εκπροσωπήσει στον κορυφαίο διαγωνισμό ομορφιάς, το Miss Earth και μάλιστα να πλασαρίζεται ως φαβορί για τον πρώτο τίτλο.

Είναι ένα κορίτσι με αυτοπεποίθηση, δυναμισμό, εξωτερική και εσωτερική ομορφιά, με λαμπερό χαμόγελο και έντονη προσωπικότητα. 

 Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μεγάλο βήμα του παγκόσμιου διαγωνισμού ομορφιάς Miss Earth και να κατακτήσει με την προσωπικότητά της ολόκληρη την υφήλιο.

Καλή επιτυχία Κατερίνα Ψύχου. Καλή επιτυχία Ελλάδα.  

 

Συνέντευξη στην Ελίζα Σοφία Μπίτσια

Το 2020 βγήκες η πιο ωραία Ελληνίδα μέσα από τον θεσμό των  GS HELLAS. Πως πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος;

Από μικρή ασχολούμαι με τον αθλητισμό και τον χορό, όταν είδα το σποτ των  Εθνικών Καλλιστείων GS Hellas σκέφτηκα ότι για εμένα θα είναι ένα ακόμα challenge και μπορώ να πω, ανεξάρτητα της έκβασης του, ότι ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου. Εκτός ότι είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον θεσμό και αφετέρου ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα ώστε να ακολουθήσω τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς καθώς τα Εθνικά Καλλιστεία GS Hellas προωθούν τη πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της Ελληνικής ομορφιάς.

Πως η εξωτερική ομορφιά μπορεί να παρουσιάσει και να αναδείξει σημαντικά κοινωνικά θέματα;  

Αρχικά θεωρώ ότι η πραγματική ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και η πνευματική ανάπτυξη ενός ατόμου είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας! Μέσα από την συμμετοχή κάθε κοπέλας σε έναν διαγωνισμό, αξιόπιστο και αξιοκρατικό, όπως τα Εθνικά Καλλιστεία GS Hellas μπορεί να προβάλει απόψεις με θετικό πρόσχημα προς την κοινωνία. Σε προσωπικό επίπεδο τα θέματα που θίγω με την συμμετοχή μου στο Miss Earth, έναν κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς με περιβαντολογικό χαρακτήρα, είναι αυτά της ισότητας των δύο φύλλων, την εξάλειψη κάθε μορφής ρατσισμού και βίας, την ομορφιά όλων των ειδών σώματος, την σπουδαιότητα του να είσαι μοναδικός, και την ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε όλοι σχετικά με την περιβαντολογική κρίση.

 Γνωρίζουμε όλοι πως ο πρόεδρος των καλλιστείων κ. Γιώργος Κούβαρης με την πολυετή πείρα του και τις γνώσεις του, καθοδηγεί, συμβουλεύει και είναι πάντα κοντά σε κάθε διαγωνιζόμενο. Για εσένα είναι ο μέντοράς σου;

Ο κ. Κούβαρης συμβουλεύει και προσπαθεί να είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά του θεσμού σαν δεύτερος πατέρας. Πραγματικά είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με ήθος και αρχές ενώ η ευφυΐα του είναι κάτι που θαυμάζω σε εκείνον! Είναι ένας μέντορας που βλέπει όλα τα παιδιά σαν δικά του και ο θεσμός λειτουργεί σαν ασπίδα για εμάς με πολύ σεβασμό.

 Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Miss Earth 2021 είναι εν εξελίξει, σίγουρα άγχος θα υπάρχει, ξέροντας πως έχεις να διαγωνιστείς ανάμεσα σε πολλές κοπέλες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο πόσο αποφασισμένη είσαι να φέρεις στην Ελλάδα κάποιον τίτλο;

Φέτος όλη η ομάδα δίνει κυριολεκτικά τον καλύτερο της εαυτό ήδη από πέρσι, λόγω και της Virtual μετάδοσης του Earth, γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να συμβεί και πώς αυτό πρέπει να πραγματοποιηθεί, οπότε είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε στα υψηλά πλασαρίσματα.

Και φέτος λόγω του covid-19 ο διαγωνισμός γίνεται μέσα από το ίντερνετ, εξήγησε το μας λίγο αυτό.

Ακριβώς, λόγω της πανδημίας και για την ασφάλεια όλων το Earth αποφάσισε για δεύτερη χρονιά όπως προείπα να πραγματοποιηθεί virtual με συγκεκριμένο βιντεοσκοπημένο υλικό απ΄ όλες τις χώρες και με live από τα social media.

Συγκεκριμένα είναι κάποιες δραστηριότητες που όλες οι χώρες καλούνται να πραγματοποιήσουν και βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει σε κάθε δραστηριότητα κάλυψη τόσο σε βίντεο όσο και φωτογραφικά, όπου το υλικό στέλνεται στην οργανωτική επιτροπή του Miss Earth.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στον επικεφαλή της Ελληνικής συμμετοχής, Στράτο Παφλιωτέλλη, στον Κωστή Νικολάου που επιμελείται τα βίντεο, τον φωτογράφο μας, Βαγγέλη Βαλεωντή, τον fashion editor Γιάννη Φερεντίνο, τον διατροφολόγο και personal trainer μου Σπύρο Τσουτσάνη, την καθηγήτρια χορού και χορογράφο μου Χριστίνα Κώνστα, τις make up artist Έλενα Δερμεντζόγλου και Χάρις Τζιώτη , τον Σταύρο Δασκαλόπουλο, τον αντιπρόεδρο του θεσμού, Γιώργο Δημητράκο, και φυσικά τον πρόεδρο των Εθνικών Καλλιστείων GS Hellas κ.Γιώργο Κούβαρη για την ευκαιρία που μου δίνει. Fυσικά τα Skaras Jewels και τα Helenadia για τα υπεροχα κοσμήματα που συνόδευσαν όλες τις εμφανίσεις που με αγάπη ετοίμασε η Lila Nova.

 Με ποιο τρόπο προβάλεις τις ομορφιές της Ελλάδας  στο εξωτερικό;

Τόσο από τα βίντεο που στέλνουμε στα οποία έχουμε επιλέξει τοποθεσίες με έντονο Ελληνικό χρώμα, όσο και από όλα εκείνα που αναφέρουμε στα live, φροντίζω να τονίσω την πολιτιστικής μας κληρονομίας και φυσικά την τεράστια Ελληνική Ιστορία. Όπως και πέρσι θέλουμε να δείξουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό και να την προωθήσουμε ως ασφαλή προορισμό τουριστικά, αλλά και ότι σαν χώρα διαθέτει όλα τα φόντα και τις ομορφιές για να είναι κυρίαρχος παίκτης παγκοσμίως.

Σαν σύγχρονη γυναίκα τι πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της εποχής μας;

Θεωρώ ξεκάθαρα πλέον, πως είναι η κλιματική αλλαγή, κάτι που το βιώνουμε σε καθημερινή βάση και άν όλοι μαζί δεν προσπαθήσουμε να το αποτρέψουμε πιστεύω ότι θα βρεθούμε μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις. Επίσης η ανάγκη για απόλυτη ισότητα των δύο φύλλων, αλλά και η εξάλειψη κάθε μορφής διάκρισης και κακοποίησης είναι αναγκαία. Πιστεύω ότι σαν χώρα αυτό που ξεκίνησε τον Χειμώνα με το Ελληνικό κίνημα #Metoo είναι πολύ σπουδαίο και πραγματικά βρίσκομαι στο πλευρό όλων αυτών των ατόμων που έχουν βιώσει κάτι τόσο άσχημο.