Συνεντεύξεις

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΛΙΑΣ

«Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΟΡ»
97

Πολυτάλαντος, γοητευτικός, ρομαντικός, ανεξάρτητος και δυναμικός. Τον γνωρίσαμε μέσα από πολλές ιδιότητες. Του αθλητή, του μοντέλου, του παρουσιαστή και του ηθοποιού. Σε όλες αριστεύει και όλοι μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για εκείνον. Πάντα αρχηγός του εαυτού του και για αυτό κάποιες δύσκολες στιγμές της ζωής του τις πέρασε μόνος. Ήθελε η λίστα των εμπειριών του να είναι μεγάλη και όπως χαρακτηριστικά λέει «στα 25 διψάς για αίμα, για δράση». Αν και πολλές γυναίκες σίγουρα θα ονειρεύτηκαν μια σχέση μαζί του, εκείνος μας εξομολογείται πως έχει φάει αρκετές χυλόπιτες, αλλά και πως έχει κάνει σεξ στην Ολλανδία με εκδιδόμενη γυναίκα. Προσγειωμένος και σοβαρός μπαίνει καθημερινά στη ζωή μας μέσα από τη συχνότητα του ALPHA και μας εύχεται με το γλυκό του χαμόγελο να έχουμε… «Happy Day»!!!

 

Συνέντευξη στην Λίλα Καλοσκάμη

 

Πέμπτη επιτυχημένη χρονιά φέτος στο κανάλι του ALPHA. Πως ξεκίνησε αυτή η τόσο επιτυχημένη συνεργασία; Η Σταματίνα σου έκανε την πρόταση;

Ναι, με τη Σταματίνα είμαστε πολλά χρόνια φίλοι. Από τα παλιά. Έχουμε μεγαλώσει σχεδόν στην ίδια γειτονιά και γνωριζόμασταν και από το σχολείο. Όσον αφορά τη συμμετοχή μου στο «Happy Day» θα σου πω πως έγινε ένα πολύ περίεργο περιστατικό. Είχα πάει για πρώτη φορά στην Πάρο. Πέτυχα την Σταματίνα σε μία παραλία και εκεί που μιλούσαμε στην άμμο, άκρη-άκρη στη θάλασσα, εκεί ακριβώς που σκάει το κύμα, στα πόδια μου μπλέχτηκε ένας Σταυρός. Η Σταματίνα αυτό το πήρε ως καλό σημάδι και τότε μου έκανε την πρόταση να πάω για την οντισιόν. Ήταν η περίοδος που ο Νίκος ο Αναδιώτης θα έφευγε και έπρεπε να καλυφθεί αυτό το κενό.

Ως σχολιαστής βρέθηκες ποτέ σε δύσκολη θέση όταν έπρεπε να μιλήσεις και να σχολιάσεις κάποιον φίλο σου;

Κοιτάζω τις περισσότερες φορές να υπερασπίζομαι τους ανθρώπους με τους οποίους είμαστε και φίλοι. Μου έχει τύχει κατά τη διάρκεια της εκπομπής να πρέπει να μιλήσω για κάποιον φίλο μου, για κάτι που έκανε, το οποίο δεν ήταν και τόσο αποδεκτό ίσως για πολλούς. Εκεί βρέθηκα σε κάπως δύσκολη θέση.

Από τον αθλητισμό πως ξαφνικά μπαίνει μέσα σου το «μικρόβιο» της υποκριτικής; Το θέατρο και η τηλεόραση;

Θα σου πω καταρχήν πως είναι ένας χώρος που δεν τον είχα σκεφτεί ποτέ. Δεν ήταν καθόλου στα ενδιαφέροντά μου. Ωστόσο, μου άρεσε το μόντελινγκ πολύ και το ακολούθησα. Επειδή μου αρέσουν τα ταξίδια, ακόμα ένας λόγος που μπήκα στον χώρο της μόδας ήταν ότι μου δινόταν η ευκαιρία να ταξιδεύω πολύ. Να γνωρίζω ανθρώπους και πολιτισμούς. Είχα φανταστεί στη ζωή μου πως θα ήμουν αιώνιο μοντέλο (επειδή στους άνδρες ισχύει αυτό). Το 2006 όταν ήμουν Αμερική και παρακολουθούσα κάποια σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, εκεί άρχισε λίγο να μου μπαίνει η ιδέα. Είναι λίγο συγκυριακό, συμπτωματικό αυτό που συνέβη, διότι ενώ είχα πει θα μείνω στην Αμερική, γύρισα πίσω στην Ελλάδα γιατί μου έληγε η βίζα. Τότε, λοιπόν, μου γίνεται η πρόταση για την οντισιόν στο «Λούφα και απαλλαγή» και συγχρόνως κάνω και κάποια διαφημιστικά. Με είδανε τότε άνθρωποι πολλοί αξιόλογοι του χώρου, μου είπαν ότι είμαι καλός και με παρότρυναν να το δοκιμάσω. Στην ουσία δηλαδή εγώ γνώρισα και αγάπησα αυτό το αντικείμενο αφού ξεκίνησα να δουλεύω σε αυτό.

Πολλές συμπτώσεις τελικά στη ζωή σου και σχέσεις καρμικές. Μια από αυτές είναι και η σχέση σου με την σύντροφό σου Δώρα.

Πράγματι. Με τι Δώρα συνέβη κάτι περίεργο. Πριν από 13 χρόνια είχαμε σχέση. Κάποια στιγμή χωρίσαμε. Βρεθήκαμε μετά από πολλά χρόνια στην κηδεία του Βαρδή επειδή και οι δύο γνωρίζουμε και είμαστε φίλοι με τον Γιάννη. Εκεί απλά είπαμε ένα «γεια, τι κάνεις». Ξαναχαθήκαμε. Κάποια μέρα η Δώρα μου ζήτησε τη βοήθειά μου σε κάτι. Μου λέει «Κώστα μου είπανε αυτό και έχω μάθει αυτό, ξέρεις κάτι;». Της είπα, λοιπόν, ότι της είπα και από εκεί ξεκινήσαμε και μιλάγαμε και πάλι. Είχε ακούσει για την παράσταση που έπαιζα τότε. Την κάλεσα να έρθει και από εκείνο το βράδυ είμαστε και πάλι μαζί.

Είναι ο γάμος στα άμεσα σχέδιά σας;

Όχι. Ο γάμος είναι ένα ακριβό σπορ. Εννοώ πως δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που τα πάντα πρέπει να γίνουν σε υπερβολικό βαθμό για να είναι κοινώς αποδεκτά. Ακριβό νυφικό, ακριβό κουστούμι, ακριβό χώρο δεξίωσης, εκκλησία, καλεσμένοι. Όλο αυτό το πράγμα. Και μετά, όταν φέρνεις και ένα παιδί στον κόσμο, άσχετα αν έχεις την άνεση ή όχι, έχεις αμοιβές γιατρού, αμοιβές νοσοκομείου, χειρουργεία -αν χρειαστεί- και ξαφνικά σου πάει ένα παιδί για να γεννηθεί 7-8 χιλιάδες ευρώ.

Όλοι αυτοί που μου είπες είναι ο λόγοι που δεν σκέφτεστε να προχωρήσετε ένα βήμα ακόμα τη σχέση σας;

Το θέμα γάμος έχει να κάνει πολύ με το αν δημιουργήσουμε οικογένεια. Αν δεν δημιουργήσουμε οικογένεια, δηλαδή δεν πάρουμε την ευλογία αυτή, αν δεν κάνουμε παιδί, δεν υπάρχει και λόγος να παντρευτούμε. Αυτή όμως τη στιγμή δεν το επιδιώκουμε.

Θεωρείς τον εαυτό σου τύπο εσωστρεφή ή εξωστρεφή; Μπορεί να σε «διαβάσει» πιστεύεις εύκολα ο άλλος;

Είμαι εσωστρεφής τύπος. Δεν ανοίγομαι εύκολα. Σε τρία- τέσσερα μόνο άτομα. Δεν θεωρώ πως υπάρχει λόγος κανείς να γνωρίζει τα προσωπικά μου θέματα, τα προσωπικά μου αισθήματα ή αν βιώνω κάτι δύσκολο ή την απώλεια ενός δικού σου ανθρώπου.

Σε τρυφερή ηλικία βίωσες την απώλεια του πατέρα σου. Ένιωσες τότε την ανάγκη να «εξωτερικεύσεις» συναισθήματα και να έρθεις πιο κοντά με τη μητέρα σου;

Η μητέρα μου ήταν και είναι μια δυναμική γυναίκα. Μόλις χάσαμε τον πατέρα μας, η μητέρα μας ανέλαβε τα πάντα, ήταν βράχος και στήριγμα. Μαζί πορευόμασταν με αγάπη και φροντίδα. Ωστόσο, επειδή καταλάβαινα ότι χρειαζόντουσαν πιο πολύ αυτήν την αγάπη η μάνα μου και η αδερφή μου, να έρθουν πιο κοντά οι δυο τους, εγώ λίγο έκανα πίσω, «απομακρύνθηκα». Δεν ήθελα να γίνομαι βάρος στη μάνα μου ή την οικογένειά μου.

Μα πως είναι δυνατόν ένα παιδί να γίνει βάρος στη μητέρα του;

Δεν ξέρω, εγώ το έβλεπα έτσι. Πως αν γκρινιάξω ή θελήσω κάτι θα γίνω φόρτωμα και βάρος στην οικογένειά μου… Ήθελα πάντα ό,τι μου συμβαίνει να το λύνω μόνος μου και να έχω στο τέλος την χαρά πως το κατάφερα. Ακόμα και σήμερα θέλω μόνος μου να τα καταφέρνω, να ξεπερνάω τα δύσκολα, τα εμπόδια που μπορεί να τύχουν. 

Ποιές είναι οι σχέσεις σου σήμερα με τη μαμά σου;

Κάποιος θα την ονόμαζε τυπική. Δηλαδή, η μάνα μου με την αδερφή μου μιλάνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο. Εγώ μιλάω μαζί της μια φορά την εβδομάδα. Αφού πολλές φορές και η κοπέλα μου με ρωτάει «μίλησες με τη μαμά σου; Πάρε την ένα τηλέφωνο». Τι να κάνω τώρα; Μεγάλωσα έτσι. Αυτό είχε να κάνει πολύ και με τα ταξίδια. Έλειπα πολύ από την Ελλάδα. Βρισκόμουν σε χώρες με διαφορετική ώρα. Για παράδειγμα στην Αμερική, στην Ασία. Δεν είχαμε παλιά και τα κινητά. Ήταν δύσκολη η επικοινωνία. Οπότε μου έμεινε μάλλον «κουσούρι» από τότε.

Πως μπορεί ένας άνθρωπος που του αρέσει να είναι ανεξάρτητος και ελεύθερος, να συνδυάζει ταυτόχρονα μια σοβαρή, όμορφη και μακροχρόνια σχέση;

Το ότι μου αρέσει η ανεξαρτησία μου και η ελευθερία μου εμπεριέχει μέσα ότι σέβομαι και τον άλλον, αυτό που έχουμε και τα συναισθήματα μας. Λέγοντας, λοιπόν, ανεξαρτησία ή ελευθερία, είναι πως θα πάω με τους φίλους μου και τις μηχανές μας για παράδειγμα τρεις ημέρες ένα ταξίδι. Θα πάμε ας πούμε να ανεβούμε στον Όλυμπο και η Δώρα δεν θα αρχίσει να λέει «α, και που είσαι τώρα και τι κάνεις εκεί και πότε θα έρθεις και γιατί με άφησες δυο μέρες και έφυγες;». Με τη Δώρα έχουμε τον χωροχρόνο μας. Εγώ ας πούμε επειδή έχω το «ψώνιο» και παίζω ακόμα μπάλα, υπάρχουν βράδια που της λέω πως σήμερα θέλω να κοιμηθώ νωρίς, δεν θα βγούμε για να είμαι αύριο ξεκούραστος για να πάω στο γήπεδο να παίξω. Το σέβεται, όπως σε ανάλογη περίπτωση και εγώ. Έχει ο καθένας μας σε εισαγωγικά και την «προσωπική του ζωή» μέσα στη σχέση μας.

Στις σχέσεις σου ήσουν πάντα σταθερός ή «έπαιζε» το ματάκι σου;

Έπαιζε (γελάει). Τι να πω τώρα; Ψέματα; Όταν είσαι 20-25 χρονών «διψάς» για αίμα. Πολύ αίμα (γέλια). Τότε ήμουν πιο ανέμελος και εγώ. Ήταν τα χρόνια πιο «αθώα». Ήμουν λοιπόν και εγώ ως πιτσιρικάς πάνω στην τρέλα μου, όπως και όλοι σε αυτή την ηλικία. Ό,τι σχέση και να έχεις δεν την βλέπεις και τόσο σοβαρά. Όσο και να θέλεις τον άλλον, επιθυμείς και άλλα πράγματα. Ήθελα να γευτώ και να δοκιμάσω και άλλα πράγματα, να γνωρίσω και άλλες γυναίκες. Τώρα δεν είμαι έτσι. Πιστεύω πως ό,τι ήταν να «μάθω» το έμαθα (γέλια). Ωστόσο, όταν απιστούσα πάντα μου έμενε μέσα μου μια πικρία ότι πρόδωσα έναν άνθρωπο, άσχετα αν η σύντροφός μου το ήξερε ή όχι.

Έχεις δοκιμάσει ακόμα και να πας με μια εκδιδόμενη γυναίκα;

Ναι. Το έκανα και αυτό. Πλήρωσα κάποια στιγμή για να κάνω σεξ (γελάει). Το δοκίμασα και αυτό!

Μα τι μπορεί να κάνει έναν άνδρα σαν εσένα, γοητευτικό, σέξι που πολλές γυναίκες θα ήθελαν να είναι μαζί του, να πληρώσει για να κάνει σεξ;

Αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία. Το να κατακτήσεις ακόμα κάτι. Να γράψεις δηλαδή στη λίστα σου ότι έχω πάει και με τέτοια γυναίκα. Τότε ήμουν σε ένα ταξίδι μου την Ολλανδία, σε ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Άγιαξ. Πιτσιρικάς ήμουν. Μόνος μου ήμουν εκείνη την εποχή. Δεν είχα σχέση. Καθώς περπατούσα σε έναν συγκεκριμένο δρόμο, στον γνωστό δρόμο που οι εκδιδόμενες γυναίκες βρίσκονται μέσα σε βιτρίνες και τις βλέπεις, είδα μια πολύ όμορφη πραγματικά κοπέλα. Όλοι οι άνδρες είχαν μαζευτεί και την κοίταζαν. Τότε αποφάσισα να το κάνω διότι σκέφτηκα πως άμα δεν το κάνω και εδώ στην Ολλανδία, που θα το κάνω; (γέλια)

 

Έπεσες ποτέ στην παγίδα του ναρκισσισμού, της ωραιοπάθειας; «Καβάλησες ποτέ το καλάμι»;

Όχι γιατί πιο μικρός είχα φάει κάτι χυλόπιτες ξεγυρισμένες οπότε από τότε έμαθα πως δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Οπότε μετά από αυτά τα «χαστούκια» που «έφαγα» μικρός, όταν μπήκα στον χώρο του μόντελινγκ ήμουν προσγειωμένος.

Εκτός από μια συγκεκριμένη σχέση που όλοι γνωρίζουμε, με μια πολύ γνωστή τραγουδίστρια, μεγαλύτερης ηλικίας από εσένα, έχεις δημιουργήσει και άλλες σχέσεις με μεγάλη σχετικά διαφορά;

Ναι, έχω κάνει σχέσεις με μεγαλύτερες. Είναι θέμα ωριμότητας. Δεν χρειάζεται να λες πολλά λόγια. Δεν χρειάζεται να εξηγείς πολλά πράγματα. Οτιδήποτε λες είναι πιο κατανοητό. Ο μεγαλύτερος άνθρωπος έχει μπει στη θέση σου, γνωρίζει κάποια πράγματα. Είναι πολύ πιο εύκολη η σχέση με μεγαλύτερη γυναίκα.

Έχεις νιώσει κάποια στιγμή την ανάγκη να εξομολογηθείς για κάτι που έκανες ή για κάποιον που πλήγωσες;

Έχω εξομολογηθεί μια φορά στο στρατό. Ένιωσα την ανάγκη και το έκανα. Μικρός δεν ήμουν και πολύ καλό παιδί. (γελάει). Είχα πολλές σχέσεις. Τότε είχα μια σχέση και δεν ήμουν σωστός. Έλεγα διάφορα ψεματάκια. Έκανα διάφορες αλητείες. Τώρα που τα σκέφτομαι ήταν «μικρά» αλλά τότε στα δεκαεννιά μου τα έβλεπα «μεγάλα».

Πιστεύεις στον Θεό;

Πιστεύω πολύ στον Θεό. Πιστεύω πως υπάρχει μια δύναμη πάνω από εμάς αν και δεν είμαι τακτικός «θαμώνας» στην εκκλησία. Αλλά στα μεγάλα μας μυστήρια και γιορτές πάντα πηγαίνω. Επίσης σε αυτήν τη γη, τον πλανήτη που ζούμε, δεν μπορώ να πω πως η δική μου θρησκεία είναι και η σωστή. Δηλαδή των Βουδιστών, των Μωαμεθανών για παράδειγμα είναι λάθος. Προφανώς ο κάθε λαός το έχει εισπράξει με διαφορετικό τρόπο και έχει τα ανάλογα ερεθίσματα, ήθη, έθιμα και τις ανάλογες δράσεις. Εγώ το ότι είμαι δηλαδή Χριστιανός Ορθόδοξος, βασικά οφείλεται στην τύχη. Γιατί έτυχε να γεννηθώ στην Ελλάδα, έτυχε να γεννηθώ από αυτούς τους γονείς.

Πριν ακόμα από την υποκριτική, την παρουσίαση και το μόντελινγκ σε γνωρίσαμε ως αθλητή ποδοσφαίρου. Τι είναι για εσένα το ποδόσφαιρο;

Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι τα πάντα. Ο έρωτάς μου, η ανάσα μου, η αγάπη και η καψούρα μου και η εκτόνωσή μου. Μακάρι όλα τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Δυστυχώς στις μέρες μας ο αθλητισμός είναι ένα επιπλέον έξοδο στην οικογένεια. Λένε οι γονείς «να γράψουμε το παιδί στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο κολυμβητήριο», όχι να πάει να παίξει, αλλά να γραφτεί. Όταν εγώ ξεκίνησα ποδόσφαιρο μικρός δεν ήταν έτσι. Ήταν ελεύθερα αυτά ή ήταν ένα πολύ μικρό έξοδο για την οικογένεια. Δεν θυμάμαι ποτέ τη μητέρα μου εκείνα τα χρόνια να πλήρωνε για να παίξω εγώ στις ομάδες που έπαιζα. Μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνεις να κοινωνικοποίησε, να βάζεις στόχους, να θέτεις όρια, να γνωρίζεις τον εαυτό σου και να πειθαρχείς. Θα έπρεπε λοιπόν να ήταν ελεύθερα όλα, όχι να πρέπει οι οικογένειες να πληρώσουν γιατί αυτό δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά, με πολύ ταλέντο, λόγω οικονομικών δυσκολιών να μην μπορούν να κάνουν το όνειρο τους μέσα στον αθλητισμό, πραγματικότητα.

 

 

Photographer: Nico Mark,
Fashion Editor: Giannis Ferentinos, 
Make Up Artist: Charis Tzioti, 
Hairstyling: Kalliope
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το Brothers Gym - Chalkias Boxing Academy,  Αγίας Σοφίας 34- Νίκαια.
O Κώστας Φραγκολιάς φοράει: Κουστούμια: NIKOS-TAKIS, Πουκάμισα: Erotokritos, Παπούτσια: Guy Loroche- Gianna Kazakou, 
Δερμάτινο Τζακετ και Παντελόνι: Sisley, Μπλούζα: Jack and Jones