Συνεντεύξεις

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΥΡΟΣ

«Ο ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!»
147

Ο Κώστας Τσουρός σπούδασε φιλόλογος, αλλά στην πορεία κόλλησε το μικρόβιο της δημοσιογραφίας. Η καριέρα του ξεκίνησε τυχαία, όταν του ζητήθηκε να κάνει μια τηλεφωνική συνέντευξη. Έκτοτε, αποδεικνύει πως και η ψυχαγωγική τηλεόραση είναι πάντα καλύτερη, όταν οι άνθρωποί της έχουν γνώση, παιδεία και μπορούν να εκφράζουν άποψη βάσει αυτής.

Συνέντευξη στον Γιώργο Κολέτσο

Αν είχες καλεσμένο στην εκπομπή τον εαυτό σου, τι θα ήθελες να τον ρωτήσεις, ποια είδηση θα ήθελες να βγάλεις;

Αν ήμουν καλεσμένος στην εκπομπή μου θα προσπαθούσα να δω κατά πόσο είμαι ευτυχισμένος με αυτό που κάνω, επειδή πριν από κάποια χρόνια άλλαξα από την ενημέρωση στην ψυχαγωγία. Ήταν μια αλλαγή πολύ μεγάλη, μπήκα στα βαθιά και θα ήθελα να ξέρω αν τελικά ήταν σωστή επιλογή.

Ήταν τελικά σωστή επιλογή, ποια είναι η απάντηση;

Η απάντηση νομίζω πως ναι, είναι σωστή επιλογή. Νομίζω ότι πλέον, το ξέρω αυτό που κάνω, το γνώρισα, έμαθα καλά περί τίνος πρόκειται και νομίζω πως πια το κάνω καλά. Βέβαια, η ενημέρωση είναι η αγάπη μου, δεν τη ξεχνάω ποτέ. Έχω κάνει δεκατρία χρόνια ενημέρωση και πάντα την έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου αλλά νομίζω ότι η ψυχαγωγία είναι αυτή που με έχει κερδίσει πια.

Η μετάβαση πώς έγινε, ποιος στο πρότεινε;

Η μετάβαση έγινε μέσα σε μια ημέρα, χωρίς να το έχω σκεφτεί, χωρίς να έχει γίνει τίποτα πιο πριν. Το θυμάμαι σαν τώρα, ήμουν στις ειδήσεις, έγραφα το θέμα μου για το δελτίο και με παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε σε θέλει ο Τζώνη Καλημέρης στο γραφείο του. Ήταν διευθυντής στον Αnt1, τότε. Τους απαντώ, δεν προλαβαίνω, πρέπει να μοντάρω, γιατί ξέρεις τους χρόνους στο δελτίο… «Καλά, μόλις μοντάρεις, έλα». Πάω στον Τζώνη και μου λέει, «τη Δευτέρα θα πας στο “Πρωινό». Ήταν τότε που είχε φύγει ο Γιώργος Λιάγκας και ήθελαν κάποιον που να μπορεί να χειριστεί κάτι που θα μπορούσε να «σκάσει» εκείνη την ώρα. Του λέω, το έχεις σκεφτεί καλά; Μου απαντά, ναι. Και λέω «δεν θα πάω». Μου λέει «σκέψου το και βλέπουμε». Και μόλις βγήκα από το γραφείο του  Τζώνη, με πήρε η Φαίη Σκορδά τηλέφωνο, μιλούσαμε τρεις ώρες, είχα τους ενδοιασμούς μου. Αύριο έχουμε γενική πρόβα οπότε έλα να δεις τι γίνεται, να γνωριστείς και με τα παιδιά και βλέπουμε, μου είπε. Πάω και εγώ στη γενική πρόβα και ξαφνικά ακούω «να κάτσει στο πάνελ στη θέση του, Κώστα κάτσε». Λέω παιδιά εγώ ήρθα να δω, δεν ήρθα να κάτσω… Ε, και έκατσα και έτσι, έγινε.

Αγχώθηκες με όλο αυτό, τι συναισθήματα βίωσες;

Ω, πολύ. Είχα ιδρώσει, έσταζα από παντού, θυμάμαι στην πρεμιέρα οι μασχάλες μου ήταν φουλ στον ιδρώτα από το άγχος γιατί ήταν πολύ βαθιά νερά για μένα, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Σκέψου, εγώ όταν πήγα στο «Πρωινό» και κάναμε πρόβα, αυτούς για τους οποίους μιλούσαμε δεν τους ήξερα. Ήξερα τους πολύ γνωστούς αλλά κάποιους, άλλους από το χώρο της σόουμπιζ όχι. Ήταν πολύ δύσκολο να το διαχειριστώ.

Γιατί έγινες δημοσιογράφος; Από όσο ξέρω οι σπουδές σου ήταν στη φιλολογία.

Και αυτό τυχαία έγινε. Είχα πάει στην ΕΡΤ ως φιλόλογος και διόρθωνα τα κείμενα των άλλων, ήμουν ανασυντάκτης στα δελτία ειδήσεων. Κάποια στιγμή είχε προκύψει μια ανάγκη και μου λέει η διευθύντρια, μπορείς να κάνεις μια τηλεφωνική συνέντευξη; Και λέω, ας το κάνω. Τους άρεσε και έτσι ξεκίνησα.

Με τη Φαίη Σκορδά έχετε καλές σχέσεις σήμερα; Γιατί έφυγες από εκεί;

Δεν είχε συμβεί κάτι. Απλά εγώ αποφάσισα ότι τρίτη χρονιά δεν θα είχα να προσφέρω κάτι σε αυτή την εκπομπή, ήθελα να κάνω κάτι άλλο. Το είχα συζητήσει με τη Φαίη… οι σχέσεις μας είναι καλές. Εντάξει, δεν είναι όπως ήτανε με την έννοια ότι τότε ήμασταν κάθε μέρα μαζί, είμαστε και σε άλλα κανάλια ούτως ή άλλως.

Θύμωσε όταν έφυγες;

Δεν ξέρω… ρωτήστε την ίδια!

Είσαι ικανοποιημένος με την επιλογή σου; Πώς περνάς στη σημερινή εκπομπή;

«Καλύτερα δε γίνεται βασικά»! Ο τίτλος της εκπομπής είναι και η πραγματικότητα, περνάμε ωραία και δεν το λέω επειδή είμαι στην εκπομπή, είμαστε δεμένοι με τα παιδιά και με τη συντακτική ομάδα και με την αρχισυντάκτριά μας. Έχουμε βρει τα πατήματά μας και βγάζουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα και νομίζω ότι και από τα σχόλια που παίρνουμε από τον κόσμο αυτό ισχύει. 

Τι άνθρωπος είναι η Ναταλία Γερμανού, τώρα που την έχεις γνωρίσει, πώς θα την περιέγραφες;

Με τη Ναταλία κάναμε παρέα πριν ούτως ή άλλως, μέσω του Θέμη Γεωργαντά. Αυτό που με έχει εκπλήξει στη Ναταλία είναι ότι μπορεί να διαχειριστεί τα πάντα στον αέρα. Είναι τόσο εύστροφη, τόσο έμπειρη σε αυτό που κάνει, που οτιδήποτε και να τύχει ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Είναι ετοιμόλογη, είναι «η βασίλισσα της πάσας» όπως λέμε εμείς, τα συνδέει τα θέματα εκεί που δεν το περιμένεις. Ως άνθρωπος είναι πολύ καλή συνεργάτης και πολύ καλή φίλη. Αν μπορώ να την πω φίλη, είμαστε στη δεύτερη χρονιά, έχουμε αναπτύξει μια σχέση πολύ πιο κοντινή, εγώ την αισθάνομαι πολύ κοντά μου. Εντάξει, το «φίλος» δεν το χρησιμοποιώ και εγώ πολύ εύκολα, αλλά με τη Ναταλία είμαστε εν δυνάμει φίλοι νομίζω.

Τηλεοπτικά η Ναταλία Γερμανού φαίνεται «γαλήνια» μοιάζει να μη θυμώνει… Ισχύει αυτό; Έχετε συγκρουστεί ποτέ;

Εντάξει, κοίταξε να δεις, δεν είναι ότι θυμώνει εύκολα, αλλά δεν είναι και ζεν!

Τι θα την κάνει να θυμώσει;

Οτιδήποτε θα έκανε όλους μας να θυμώσουμε ανθρώπινα. Συγκρούσεις σε μια εκπομπή υπάρχουν ούτως ή άλλως. Η καθημερινότητα φέρνει συγκρούσεις ακόμα και όταν είσαι με τους δικούς σου ανθρώπους. Η αλήθεια είναι ότι η Ναταλία δεν θυμώνει πολύ εύκολα αλλά έχει τύχει, ναι. Αλλά είναι ξέρεις, εκείνα που γίνονται εκείνη τη στιγμή και μετά ξεχνιούνται. Δεν είναι από τις παρουσιάστριες που είναι στην τσίτα όλη την ώρα, που φωνάζουν… Εκτιμά πολύ τους συνεργάτες της και ποντάρει σε αυτούς. Ξέρει πολύ καλά ότι είναι ομαδική δουλειά και το προωθεί αυτό. Δεν έχει βεντετισμούς και συμπεριφορές που ενδεχομένως έχουν άλλοι στην τηλεόραση.

Μπήκες σε ένα χώρο πια που έχει πιο πολύ φώς, φήμη, λεφτά… Πώς άλλαξε η ζωή σου με την τηλεόραση; Σε τι σπίτι μένεις, τι αμάξι οδηγείς; Έχεις βγάλει χρήματα;

Κοίτα να δεις ήμασταν σε μια περίοδο που τα πάντα είχανε κοπεί και τα λεφτά λόγω κρίσης δεν ήταν τα ίδια όπως παλαιότερα. Ενδεχομένως, αν έκανα τα ίδια πράγματα που κάνω τώρα, παλαιότερα, θα είχα όντως βγάλει λεφτά. Τώρα, δεν λέω ότι δεν βγάζω αλλά δεν είναι τα λεφτά που λες ότι μπορούν να σου εξασφαλίσουν ένα πολύ καλό σπίτι ή ένα πολύ καλό αυτοκίνητο.

Τι αυτοκίνητο έχεις;

Έχω ένα Dodge Caliber, Suv αλλά το οποίο όμως, το έχω εδώ και δέκα χρόνια, ήταν από τα λεφτά της ενημέρωσης. Είναι ένα αυτοκίνητο που μου άρεσε, το είχα δει σε μια διαφήμιση και πήγα και το πήρα. Και μένω σε ένα μικρό σπίτι 60 τετραγωνικά, στο κέντρο.

 Να μιλήσουμε για τις κρίσεις πανικού; Πότε προέκυψαν;

Αυτό προέκυψε στα 24 μου πριν δεκατέσσερα χρόνια περίπου. Δεν υπήρξε κάποιο περιστατικό που να μπορώ να το ταυτίσω απόλυτα με αυτό, απλά υπήρξε συσσωρευμένη ένταση και αναστάτωση μέσα μου, που μου βγήκε εκείνη τη στιγμή. Θυμάμαι η πρώτη κρίση με είχε πιάσει στην ΕΡΤ, οι συνάδελφοι είχαν ανησυχήσει πολύ. Ήταν μια δύσκολη περίοδος γιατί όταν είναι κάτι που έχει να κάνει με την υγεία σου και δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι, μπαίνεις σε μια διαδικασία να ανησυχείς.

«Mου αρέσει να χαμογελάω και αυτό νομίζω ότι το μεταδίδω στους άλλους!»

Έκανες ψυχοθεραπεία για να το αντιμετωπίσεις;

Ναι, έκανα πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία, έκανα τέσσερα χρόνια ψυχοθεραπεία. Αρχικά είχα απευθυνθεί και σε ψυχίατρο. 

Πώς εκδηλώθηκε;

Στην αρχή είχα κάποιες ήπιες κρίσεις, λίγο δύσπνοια, λίγο εφίδρωση, λίγο καρδιά να χτυπάει. Μετά είχα ξαναπάθει μια δεύτερη κρίση και η τρίτη ήταν πάρα πολύ σοβαρή  δηλαδή είχα καθηλωθεί στο κρεβάτι για δυο μέρες. Ένιωθα ότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ, ότι το μυαλό μου είναι αλλού, ένιωθα περίεργα πράγματα και τότε αποφάσισα να ζητήσω τη συνδρομή ειδικού. Δεν γινόταν διαφορετικά.

Έχεις αναφέρει ότι η απουσία του πατέρα σου που ήταν ναυτικός σε είχε επηρεάσει. Πώς είναι η σχέση με τον πατέρα σου σήμερα; Ήταν αφορμή αυτή η ιστορία για να συζητήσετε και να φτιάξετε πια τη σχέση σας;

Αφορμή για να συζητήσουμε και να φτιάξουμε τη σχέση μας ήταν η ψυχοθεραπεία που έκανα και τα βρήκα εγώ με τον εαυτό μου και κατάλαβα τι με ενοχλεί και ήμουν σε θέση να του πω αυτά ακριβώς που ήθελα. Όταν εγώ ήμουν κατασταλαγμένος και ήξερα τι μου συμβαίνει, τον έπιασα του τα είπα, δεν του άρεσαν και πολύ όπως καταλαβαίνεις γιατί και ο ίδιος δεν καταλάβαινε τι είχε προκαλέσει η απουσία του σε εμένα, όταν ήμουν μικρός. Τα είπαμε και από τότε οι σχέσεις μας έχουν αποκατασταθεί πλήρως και είμαστε πάρα πολύ καλά. Εγώ τον πατέρα μου τελευταία τον ζω και τελευταία τον μαθαίνω και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πως και εσύ κάνεις μια δουλειά που αν έχεις οικογένεια θα λείπεις πολύ;

Ναι, γι’ αυτό και ο καθένας επιλέγει αν θα κάνει οικογένεια ή όχι. Το να κάνεις οικογένεια είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν είναι το «κάνω γιατί πρέπει να το κάνω». Δεν είναι αναγκαστικό το να κάνεις οικογένεια. Οικογένεια κάνεις από επιλογή και επειδή θέλεις να κάνεις. Εγώ δεν νιώθω ότι είμαι σε φάση να κάνω οικογένεια, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ανταποκριθώ.

Γιατί;

Δεν είμαστε γεννημένοι όλοι για να είμαστε γονείς. Ούτε για να είμαστε σε ένα γάμο. Είναι κάτι που είναι έξω από μένα δηλαδή, δεν το έχω σκεφτεί.

Αν γκουγκλάρεις το όνομά σου εμφανίζει στις αναζητήσεις «Κώστας Τσουρός σχέση», «Κώστας Τσουρός ύψος». Έχεις τελικά σχέση;

Τώρα; Όχι.

Τι ύψος έχεις και γιατί το ψάχνουν;

Ψάχνουν το ύψος μου; Έλα τώρα… κοίτα να δεις. Δεν είναι κάτι κρυφό, 1.84 είμαι άμα ενδιαφέρει τόσο πολύ!

Τι νομίζει ότι γοητεύει τις γυναίκες σε εσένα. Γιατί προφανώς γυναίκες το ψάχνουν που σε βρίσκουν ελκυστικό.

Δεν ξέρω πραγματικά. Ο κάθε άνθρωπος βγάζει κάτι διαφορετικό, εγώ νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι. Είναι και λίγο αμήχανο αυτό, το τι νομίζουν οι άλλοι για μένα. Σίγουρα, ξέρω ότι έχω μια εμφάνιση που είναι προς το καλό, από εκεί και πέρα ο χαρακτήρας μου είναι αυτός που κερδίζει.

Ποια στοιχεία του χαρακτήρα σου κερδίζουν;

Καταρχήν, ότι μου αρέσει να χαμογελάω και αυτό νομίζω ότι το μεταδίδω στους άλλους και νομίζω ότι είμαι πολύ καλός συνομιλητής και πολύ καλός στο να ακούω και να συμβουλεύω. Οπότε αυτό είναι και λίγο θελκτικό.

Είχες πάρει πολλά κιλά κάποια στιγμή; Πώς τα έχασες;

Κάποια στιγμή είχα φτάσει 103 κιλά είχα κάνει διατροφή και τα έχασα. Στο παρελθόν έτρωγα συνέχεια, βασικά έτρωγα πολλά γλυκά, δεν μπορούσα να αντισταθώ. Μπορεί να έτρωγα ένα ταψί γαλακτομπούρεκο μόνος μου. Παγωτό εγώ δεν έχω πάρει ποτέ ξυλάκι ή χωνάκι παίρνω πάντα οικογενειακό και το τρώω όλο μόνος μου.

 Πέρασε ένα σκυλάκι δίπλα μας και το κοίταξες περίεργα. Τη φοβία με τα σκυλιά δεν την έχεις ξεπεράσει;

Ναι, ήρθε από πίσω και δεν το είχα δει! Προσπαθώ να την ξεπεράσω, δεν την έχω ξεπεράσει πλήρως, αλλά προσπαθώ. Έχω τη φοβία επειδή όταν ήμουν μικρός με είχε κατασπαράξει ένα ντόπερμαν και μου έχει μείνει, αλλά νομίζω ότι πια είμαι πολύ καλύτερα. Με έχει βοηθήσει πολύ και ο Μίκυ της Ναταλίας που τον έχουμε στο πλατό!

Στο ψυχαγωγικό πρόγραμμα θα ήθελες να παρουσιάσεις δική σου εκπομπή; Στο ενημερωτικό το έχεις κάνει.

Ναι, έκανα το πρωινό το Σαββατοκύριακο το «ΝΕΤ παντού» και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Κοίτα δεν είναι κάτι που αποκλείω με την έννοια ότι η εξέλιξη είναι αυτή πάντα. Δεν είναι κάτι που δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ακριβώς επειδή το έχω ξανακάνει δεν καίγομαι και να το ξανακάνω. Θέλω να έρθει και όταν έρθει κάτι, να είμαι σίγουρος γι’ αυτό και το κανάλι που θα μου το εμπιστευτεί να πιστεύει ότι εγώ μπορώ να το κάνω. Δεν έχω θέμα με τη ψυχαγωγία… αν με ρωτάς τι θα ήθελα να κάνω, κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω ένα late night show, με συνεντεύξεις. Γιατί οι συνεντεύξεις είναι νομίζω το ατού μου και μου αρέσει πάρα πολύ το να προκαλώ στον άλλον να βγάζει τα συναισθήματά του και να γίνεται μια εξομολόγηση, στη συνέντευξη. Και επίσης, για εμένα η συνέντευξη δεν είναι αγιογραφία, όταν κάνεις μια συνέντευξη προσπαθείς όχι να γλείψεις τον άλλο, αλλά να βγάλεις αυτά που έχει μέσα του.

Tα Late night που γίνονται σήμερα στην τηλεόραση πώς τα βλέπεις είναι αγιογραφίες; Είναι ο Γρηγόρης Αρναούτογλου αυτή τη στιγμή…

Είναι ο Αρναούτογλου, είναι η Ελεωνόρα Μελέτη. Κοίτα ο κάθε παρουσιαστής έχει το δικό του στυλ και το δικό του τρόπο προσέγγισης. Τον Γρηγόρη, εγώ ας πούμε, θα τον ήθελα λίγο πιο σκληρό. Ο Γρηγόρης έχει επιλέξει να έχει μια πιο συγκαταβατική στάση απέναντι στον καλεσμένο. Η Ελεωνόρα από την άλλη κάνει πιο βαθιές συνεντεύξεις. Ο καθένας επιλέγει να κάνει αυτό που του ταιριάζει. Εμένα μου αρέσουν και τα δυο αν με ρωτάς. Εγώ, αν έκανα, θα είχα μια άλλη στάση μια άλλη οπτική.

Θα τους έδερνες!

Όχι, δε θα τους έδερνα, απλά θα προσπαθούσα να βγάλω μια είδηση από αυτά που λέει ο άλλος.

Ας υποθέσουμε ότι αύριο σου λέει ο Alpha, ξεκινάς ένα late night. Ποιος θα ήταν ο πρώτος σου καλεσμένος;

Ο πρώτος μου καλεσμένος θα ήθελα να είναι ο Γιώργος Λιάγκας.

Τι θα ήθελες να τον ρωτήσεις;

Τα πάντα χωρίς περιορισμούς. Θα ήθελα να μάθω ποιος είναι πραγματικά ο Γιώργος. Να μάθουμε σε βάθος το χαρακτήρα του Γιώργου, να μάθω πώς βλέπει τα πράγματα, να τον ρωτήσω πράγματα τα οποία ενδεχομένως δεν έχει μοιραστεί ποτέ. Με ιντριγκάρει ο Γιώργος Λιάγκας και η πορεία του πάρα πολύ και για μένα είναι ένα πρότυπο ο Γιώργος.

Ωστόσο, ενοχλεί πολλούς. Είναι ένας άνθρωπος που πολλοί συμπαθούν και επίσης, πολλοί αντιπαθούν.

Συνήθως ,όποιος λέει την άποψή του γίνεται αντιπαθητικός. Συμπαθούν συνήθως αυτούς που δεν εκφράζουν άποψη και αυτούς που είναι με τον καλό λόγο στο στόμα. Δεν λέω ότι ο Γιώργος τα κάνει όλα καλά. Έχει και τα κακά του, ξεφεύγει πολλές φορές. Αλλά νομίζω ότι ένας άνθρωπος που κάνει τη δουλειά του, λέγοντας τη γνώμη του, μόνο θετικά μπορεί στο τέλος να έχει. Όταν είσαι δημοσιογράφος δεν μπορείς να ξεφύγεις από το να βγάλεις την είδηση οπότε αυτό σε κάνει  και αντιπαθή γιατί η αλήθεια πολλές φορές, δεν αρέσει στον κόσμο.

Από τις γυναίκες παρουσιάστριες ποια είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή;

Η Ναταλία!

Αν ήσουν διευθυντής καναλιού σε ποια θα έδινες το πρωινό; Μενεγάκη ή Σκορδά;

Στη Σκορδά το πρωινό, στη Μενεγάκη το μεσημεριανό! Όπως είναι και τώρα!

Το φέρνεις διπλωματικά..

Γιατί μου αρέσουν και οι δυο πολύ γι’ αυτό.

Με ποια παρουσιάστρια δεν θα συνεργαζόσουν ποτέ;

Κοίτα, εγώ γενικά μπορώ να προσαρμοστώ εύκολα σε μια ομάδα και νομίζω ότι και οι άλλοι μπορούν να τα βρουν μαζί μου. Με ποια δε θα ήθελα ποτέ… δεν είναι τώρα στην τηλεόραση αλλά ας πούμε, δεν θα δούλευα ποτέ με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, για παράδειγμα.

«Είμαι πολύ ειλικρινής και λέω πάντα την άποψή μου»

Γιατί;

Γιατί θεωρώ ότι η Κωνσταντίνα έχει ακόμα πολλά πράγματα να μάθει για να γίνει παρουσιάστρια.

Είχα δει ένα απόσπασμα από το «Πρωινό» και είχες πει ότι δεν αλλάζει ο άνθρωπος, ότι και που πήγε στο Survivor δεν αλλάζει το προφίλ της. Διόρθωσέ με αν κάνω λάθος. Είχες μιλήσει για το θέμα με τις απολύσεις. Δεν ξέρω τι ισχύει και τι όχι. Είναι η μοναδική όμως για την οποία ακούγονται πράγματα; Εάν ισχύουν, έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που πάρα πολλοί άλλοι κάνουν στην τηλεόραση;

Δεν κάνουν πάρα πολλοί το ίδιο πράγμα. Εγώ τουλάχιστον, δεν έχω αντιμετωπίσει το ίδιο πράγμα. Εγώ τότε βέβαια, δεν ήμουν εκεί αλλά επειδή ξέρω από συναδέλφους και επειδή ευτυχώς ή δυστυχώς οι ίδιοι συνάδελφοι βρισκόντουσαν υπό ένα καθεστώς τρομοκρατίας και δεν μπορούσαν να βγουν και να μιλήσουν, αλλά όπως καταλαβαίνεις στην πιάτσα είμαστε και ξέρουμε ακριβώς τι έχει συμβεί, νομίζω ότι αυτό που έκανε τότε δεν το έχει κάνει άλλος συνάδελφος και κανένας άλλος παρουσιαστής.

Με την Κατερίνα Καινούργιου ποιες είναι οι σχέσεις σας; Ή δεν έχετε σχέσεις;

Δεν έχουμε ιδιαίτερες σχέσεις.

Κάποτε νομίζω είχατε μια…

Τι… κόντρα; Όχι, υπήρχε κάτι και ακόμα υπάρχει αλλά ο καθένας λέει την άποψή του, δεν είναι ότι υπάρχει κόντρα. Η Κατερίνα λέει την άποψή της, εγώ λέω την άποψή μου. Δεν σημαίνει ότι σε οτιδήποτε λες υπάρχει κόντρα.

Τι μουσική ακούς;

Τα πάντα, δεν έχω τέτοια θέματα. Ούτε έχω συγκεκριμένη μουσική που μου αρέσει.

Νότη Σφακιανάκη ακούς;

Αμέ ναι, γιατί;

Γιατί είχες πει πιο παλιά ότι είναι φασίστας.

Ναι, επίσης έχω πει ότι είναι καλύτερα να τραγουδάει παρά να μιλάει. Οπότε όταν τραγουδάει μου αρέσει και τον ακούω.

Με τι άλλο ασχολείσαι, πέρα από τη δημοσιογραφία;

Είμαι σπιτόγατος γενικά μου αρέσει πολύ να μένουμε στο σπίτι, να έρχονται φίλοι στο σπίτι να καθόμαστε να τρώμε, να πηγαίνω εγώ σε σπίτια φίλων, να παίζουμε επιτραπέζια. Επίσης, μου αρέσουν πολύ τα escape rooms, δηλαδή έχω γυρίσει όλα τα escape rooms της Αθήνας. Γενικά μη φανταστείς ότι κάνω καμία έξαλλη ζωή. Για ποτό ας πούμε, σπάνια θα με δεις.

 Αν πας σε ένα escape room και σε δείξουν «Αυτός δεν είναι ο Τσουρός» σε ενοχλεί;

Όχι, δεν με ενοχλεί γιατί είναι ένα κομμάτι της δουλειάς. Εντάξει, δεν είμαι και ο Σάκης Ρουβάς με την έννοια να με βλέπουν και να πέφτουν όλοι πάνω μου. Δεν με ενοχλεί. Είναι ο αντίκτυπος της δουλειάς. Χαίρομαι ο άλλος να… χαίρεται που με βλέπει.

Στη Σκιάθο πας; Κάνεις ακόμα γυμνισμό;

Ναι πάω, παλαιότερα έκανα, τώρα δεν κάνω.

Φοβάσαι μήπως σε δουν;

Εντάξει, δεν ξέρεις ποτέ τι μπορεί να συμβεί γιατί τώρα και με τα κινητά μπορεί ο άλλος να βγάλει μια φωτογραφία και να τη στείλει οπουδήποτε. Άμα θέλω να τα δείξω, να τα δείξω και να πληρωθώ! Πλάκα κάνω… Είναι λίγο άβολο να σε βλέπουν γυμνό και να λένε «Α, να ο τάδε».

Τι σου προσφέρει ο γυμνισμός; Φαντάζομαι αν οι συνθήκες ήταν ιδανικές θα το έκανες και σήμερα…

 Μα το κάνω, σε απομονωμένες παραλίες και σε απομονωμένα μέρη, το κάνω. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτή η αίσθηση, μου αρέσει η ελευθερία. Νιώθεις πιο απελευθερωμένος, νιώθεις ότι δεν σε κρατάει τίποτα και έρχεσαι και σε επαφή με το νερό που είναι πολύ ωραία αίσθηση.

Τι είναι αυτό που θα ήθελες να ξέρει ο κόσμος για σένα; Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις σε μια συνέντευξη και δεν έτυχε, ούτε εγώ, ούτε κάποιος άλλος να σε ρωτήσει;

Θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος ότι είμαι πολύ ειλικρινής και λέω πάντα την άποψή μου. Αυτό δεν με κάνει κακό, γιατί πολλές φορές ο κόσμος θεωρεί ότι είμαι κακός. Δεν με κάνει κακό, με κάνει απλά αληθινό. Και για μένα η αλήθεια είναι αυτή που μετράει.

Από ποιον θα ζητούσες συγνώμη για κάτι που είπες και το μετάνιωσες μετά;

Δεν έχω πει κάτι για το οποίο να έχω μετανιώσει. Στο μόνο πράγμα που ενδεχομένως ήμουν κάπως πιο αυστηρός και το έχω ξαναπεί, ήταν στα περιστατικά τότε, με την Μαρία Κορινθίου που είχα αναφερθεί κάποια στιγμή στο παιδί της. Αυτό είναι κάτι για το οποίο ενδεχομένως έχω μετανιώσει, αλλά κατά τα άλλα συγνώμη δεν έχω να ζητήσω.

 


Photographer: Giannis Svigos, Fashion Editor: Giannis Ferentinos, Make Up Artist: Elena Dermentzoglou

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία το 1900 The Barber Shop ( Υψηλάντου 35 &Πλουτάρχου-Κολωνάκι) -2107220511

O Κώστας Τσουρός φοράει: Φωτογραφία 1 & 3: Κουστούμι:Erotokritos,Παπούτσια:American Eagle,Παπούτσι: Gianna Kazakou. Φωτογραφία 2:Κουστούμι: NIKOS-TAKIS Φωτογραφία 5 & 6: Πουκάμισο : Funky Buddha-The Risko² Reloaded. Φωτογραφία 4:Γιλέκο-Πουκάμισο-Παντελόνι:Erotokritos,Παπούτσι: Gianna Kazakou