Συνεντεύξεις

Μαρία Κορινθίου

«50 αποχρώσεις του grill»
896

Μπήκε ο Δεκέμβριος και μετράμε αντίστροφα για την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων – τα Χριστούγεννα πρό των Πυλών – Επιστρατεύσαμε την καλύτερη για να μας δείξει πως φτιάχνεται η γαλοπούλα, σε ρόλο μαγείρισσας η <<Νεράιδα>> , Μαρία Κορινθίου , φωτογραφήθηκε αποκλειστικά για το GRANDE. Βρεθήκαμε στην κουζίνα του Gallerie του Μεζέ, εκεί η Μαρία έδωσε ρεσιτάλ μαγειρικής και ανταγωνίστηκε τον ίδιο της τον εαυτό… Ήρθε με νέο look , αλλά παραμένει ίδια ,γλυκιά, αυθόρμητη και το κυριότερο γνήσια με ψυχή μικρού παιδιού και ωριμότητα μίας γυναίκας που είναι επαγγελματίας και Κυρά. Το Grill αποτελεί αγαπημένο εργαλείο της , όσο αφορά την μαγειρική και φυσικά αν υπάρχει κάποια που μπορεί να δώσει αποχρώσεις και μάλιστα 50 στον αριθμό, είναι ΜΟΝΟ εκείνη!!!

Συνέντευξη στην Λίλα Καλοσκάμη

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι; Αν ναι ποιό φαγητό θεωρείς καταλληλότερο για πρώτο ραντεβού;

Όχι. Ο έρωτας δεν περνάει από το στομάχι. Ο έρωτας περνάει από άλλα σημεία ωστόσο , αγαπάω πολύ το φαγητό, το καλό φαγητό . Τώρα ειδικά που έρχονται Χριστούγεννα , τρελαίνομαι για το όμορφο , οικογενειακό , εορταστικό τραπέζι με τα πεντανόστιμες λιχουδιές και φυσικά την πρωταγωνίστρια που δεν είναι άλλη από την γαλοπούλα που σήμερα θα φτιάξουμε μαζί . Για πρώτο ραντεβού θα επέλεγα μια εκπληκτική μακαρονάδα.

Η γαλοπούλα θέλει τον φούρνο της…. Όταν μαγειρεύεις εδέσματα που θέλουν φούρνο πως προτιμάς να τα κάνεις;

Στο Grill είναι ιδανικός τρόπος ψησίματος , εκεί οτιδήποτε ψήσεις γίνεται που λέει και ο λαός μας << λουκούμι>>.

Ποιό είναι το αλατοπίπερο σε μία ερωτική σχέση;

 Το αλατοπίπερο σε μία σχέση για μένα είναι πρώτα η αγάπη και ακολουθεί ο σεβασμός.

Υπάρχει συνταγή για μια επιτυχημένη καριέρα σαν την δική σου;

Γενικά δεν υπάρχουν συνταγές, γιατί ο καθένας κουβαλάει άλλα βιώματα με άλλες αντιλήψεις, κουβαλάει μέσα του άλλα πράγματα. Ο χαρακτήρας είναι διαφορετικός ,πάντα υπάρχουν διαφορετικά πιστεύω και  προτεραιότητες στον καθένα. Όλα αυτά σε συνδυασμό φέρνουν και το αντίστοιχο αποτέλεσμα για τον καθένα.

Δηλώνεις σοκαρισμένη από την τεράστια χρωματική αλλαγή των μαλλιών σου. Πως πήρες την απόφαση ;

Ναι μόλις με αντίκρισα για πρώτη φορά ξανθιά σοκαρίστηκα . Ήταν κάτι βρε παιδί μου εντελώς διαφορετικό. Δεν θα μπορούσα όμως να φορέσω περούκα. Ό,τι ποιότητα και να ήτανε , θα ήταν ένα ξένο σώμα επάνω μου. Δεν θα ταίριαζε ούτε καν με τα φρύδια. Είναι όλο μαζί το αποτέλεσμα που θα ήτανε άσχημο. Δεν μπορείς λοιπόν να βάλεις μια περούκα και να βγεις. Θα ήταν ανέντιμο, θα ήταν απαίσιο. Δεν το συζητούσα καν δηλ. Η επιλογή ήταν μια . Να βάψω τα μαλλιά μου και ήταν καθαρά δική μου επιλογή.

Πέρσι στην παράσταση “Γοργόνες και Μάγκες”, όπου υποδυόσουν τον ρόλο της Μάρθας Καραγιάννη, είχες φορέσει περούκα .

Ναι σε εκείνη την παράσταση είχα φορέσει περούκα. Ήταν μια κοντή περούκα και όχι μακριά και φυσικά ήταν περούκα στα δικά μου χρώματα. Μελαχρινό χρώμα. Οπότε μου ταίριαζε .Ένιωθα άνετα και καλά. Ήμουν “εγώ” .

 Ποιό είναι το πιο όμορφα σχόλια που έχεις ακούσει ως μελαχρινή και ως ξανθιά ;

Ως μελαχρινή σχολάζανε την μεσογειακή μου εικόνα και ομορφιά και ως ξανθιά , χμ, ότι έχω κάτι από Hollywood. Σαν σταρ του Hollywood. Όμορφα σχόλια και τα δύο.

Οι άνδρες τελικά προτιμούνε ποιον χρωματισμό;

Οι άνδρες προτιμούν τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα και όχι αν είσαι ξανθιά ή μελαχρινή.

Ο Γιάννης πως σε προτιμάει;

Μελαχρινή φυσικά ,γιατί η Μαρία που γνώρισε και η προσωπικότητα της βρε παιδί μου είναι μελαχρινή. Κοίτα για να λέμε την αλήθεια στην αρχή μου ζήτησε να μην το κάνω, μετά όμως δεν μου έφερε φυσικά καμία αντίρρηση για την απόφασή μου να κάνω αυτήν την ριζική αλλαγή. Καθίσαμε κάτω , μιλήσαμε , του εξήγησα, ότι νιώθω πως πρέπει να το κάνω γιατί είναι ό,τι πιο έντιμο για τον ρόλο. Είναι λογικό λοπόν στην αρχή να είχε άλλη άποψη .Καταρχήν είμαι ταγμένη μελαχρινή. Φυσικά δεν εννοώ ότι μόνο το μελαχρινό μου αρέσει. Αλλά εγώ ως Μαρία είμαι μελαχρινή. Είναι σήμα κατατεθέν για μένα. Γι αυτόν λοιπόν τον λόγο και με προτιμούνε έτσι, οι περισσότεροι αν όχι όλοι.

Στο θέατρο οι συμπρωταγωνιστές σου τι σου είπαν ; Η κυρία Χρυσούλα Διαβάτη, που όπως γνωρίζω <<μετράς>> πολύ την γνώμη της και σέβεσαι την όλη της πορεία στο θέατρο ,αλλά και ο θεατρικός σου πατέρας Γιώργος Κωσταντίνου ήταν υπέρ αυτής της αλλαγής;

Η κυρία Διαβάτη επειδή με ζει καθημερινά και με έχει πλέον μάθει πως είμαι ως άνθρωπος , μου είπε πως κατάλαβε και τον λόγο για τον οποίο το έκανα. Το ίδιο και ο κύριος  Κωσταντίνου, ο οποίος μάλιστα γύρισε και μου είπε ότι “σε άκουσα να λες τον λόγο για τον οποίο θα βάψεις τα μαλλιά σου και έχεις απόλυτο δίκιο”

Πως αντιμετωπίζεις τα κακεντρεχή σχόλια όσων αφορά αυτό το μεγάλο σου βήμα;

Δεν με αγγίζουν καθόλου. Έλα μωρέ τώρα. Εδώ μου έχουν πει άλλα και άλλα σε αυτό θα σταθώ? Όχι φυσικά. Είναι κάτι το οποίο αφορά την δουλειά μου και η απόφαση ήταν συνειδητή. Ήξερα απόλυτα τι έκανα και το έκανα με πολύ σεβασμό. Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν ξέρουν πως άπαξ και πάρω μια απόφαση την στηρίζω μέχρι θανάτου και με πάθος.

Θα επιστρέψεις στο μελαχρινό;

Ε ναι θα επιστρέψω ,εκτός και αν μου ζητηθεί κάτι πάλι ανάλογο.

Κάποια μικρή οικογενειακή απόδραση για τα Χριστούγεννα έχει δρομολογηθεί;

Μπα τίποτα ακόμα. Όχι. Τι να κάνουμε; Όποιο ς έχει θέατρο δεν πάει πουθενά. Θα δούμε εάν υπάρχει κάποιο κενό και θα πράξουμε αναλόγως. Φυσικά που να πας και τελευταία στιγμή που παντού θα έχει πολύ κόσμο εκείνες τις ημέρες; Αν τώρα μας μείνει ελεύθερη για παράδειγμα μόνο μια Κυριακή , ε που να πάμε;

Η Ισμήνη τώρα που μεγαλώνει και καταλαβαίνει την δουλειά σας, τι σας λέει; Θα ήθελε να ακολουθήσει το επάγγελμα του ηθοποιού;

Κοίτα είναι φυσικό και επόμενο όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε ένα σπίτι καλλιτεχνικό με δύο γονείς που λατρεύουν αυτή την δουλειά και την στηρίζουν με όλο τους το “είναι” ,να του έχει μπει αυτό το όμορφο μικρόβιο μέσα του . Είναι πολύ λογικό όταν καθημερινά ακούει για θέατρο, κινηματογράφο , τηλεόραση να έχει αγαπήσει αυτό το επάγγελμα και και ποιός ξέρει ,ίσως και να το ακολουθήσει αργότερα.

Εκτός από την υπέροχη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα που ετοιμάζεις για τους αναγνώστες μας θέλω και μια ευχή για τον νέο χρόνο.

Υγεία, υγεία και υγεία. Υγεία και ψυχική ηρεμία. Τίποτα άλλο. Όλα τα άλλα έρχονται.

Ποιό είναι το δικό σου moto στην ζωή που ακολουθείς πιστά και σε αντιπροσωπεύει;

Στην ζωή όλα για κάποιον λόγο γίνονται.

Σε βλέπουμε πάντα χαμογελαστή . Είσαι αισιόδοξος άνθρωπος ακόμα και σε δύσκολες στιγμές;

Ναι είμαι αισιόδοξος άνθρωπος πολύ. Θέλω να βλέπω πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων . Για εμένα το ποτήρι είναι πάντα μισογεμάτο.  Μισοάδειο δεν το έχω δει ποτέ.

 Είσαι έτοιμη για το παιχνίδι του ΆΝ ΗΣΟΥΝ;

Έτοιμη!

Αν ήσουν νούμερο παπουτσιού ποιό θα ήσουν;

 38

Αν ήσουν ύψος;

1,70

Αν ήσουν μουσική;

POP, R&B, JAZZ

Αν ήσουν τοπίο ;

Θάλασσα τον χειμώνα!

Αν ήσουν προορισμός;

Νέα Υόρκη φυσικά!

Αν ήσουν χρώμα;

Μαύρο ή κόκκινο!

Αν ήσουν χόμπυ;

Χορός!

Αν ήσουν βιβλίο;

Φυσικά η « Νεράιδα και το παλικάρι» ( είναι το πιό πρόσφατο που διάβασα!!!)

 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΑΠΟ ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ :

Υλικά:

 • 1 μεγάλη γαλοπούλα
 • 1/2κ. μοσχαρίσιο κιμά
 • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 • 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, σε μικρά κομμάτια
 • 75 γρ. βούτυρο
 • 250 γρ. έτοιμα βρασμένα κάστανα, σε κομμάτια
 • 30 γρ. κουκουνάρι
 • 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κύβους
 • 1 κόκκινο μήλο κομμένο σε κύβους
 • 50 γρ, σταφίδες
 • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
 • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
 • χυμό από δύο λεμόνια και δύο πορτοκάλια
 • 50 γρ. κρουτόν
 • αλάτι/ πιπέρι
 • ελάχιστο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά την γαλοπούλα. Την αλείφουμε με το μέλι  και ρίχνουμε κάνοντας της “μασάζ” τον χυμό ενός λεμονιού και ενός πορτοκαλιού. Την αφήνουμε σε ένα ταψί και ξεκινάμε την γέμιση.

Καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, τις σταφίδες τα μήλα και τα κρουτόν. Στην συνέχεια ρίχνουμε σε ένα άλλο τηγάνι το βούτυρο και το λάδι , τον κιμά και το κρεμμύδι και αφού τα σοτάρουμε  σβήνουμε με κόκκινο κρασί . Μετά βάζουμε τον χυμό που μας έμεινε από  το πορτοκάλι και το λεμόνι και τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο τηγάνι με τον κιμά (εκτός απο τα κρουτόν) και τα αφήνουμε  για λίγη ώρα σε χαμηλή φωτιά ,μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά τους. Παίρνουμε την γαλοπούλα την τοποθετούμε επάνω σε αντί-κολλητικό χαρτί και αρχίζουμε σιγά σιγά ,να την γεμίζουμε. Την τυλίγουμε απαλά και την αφήνουμε στον φούρνο για περίπου 3 ώρες στους 180 βαθμούς. Την σερβίρουμε με ρύζι , πατάτες η βραστά λαχανικά. Μια πεντανόστιμη γαλοπούλα για το γιορτινό σας τραπέζι. Καλή σας όρεξη.