Συνεντεύξεις

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΙΔΟΥ

«Μία Ηθοποίος, Youtuber, στην Βουλή»
33

Στο GRANDE MAGAZINE Ιουνίου που κυκλοφορεί ,και θα βρίσκεται σε όλα τα περίπτερα της χώρας , στο εξώφυλλο ,εκτός των άλλων , βλέπουμε την ηθοποιό Σοφία Μουτίδου ,που έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη ,σε μία άκρως grande φωτογράφηση . Όπου μιλάει για την  είσοδο της στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Συγκεκριμένα λοιπόν δήλωσε πώς :

-Μπορεί η προσωπικότητα ενός καλλιτέχνη να ταιριάξει στη βουλή; Από την άλλη η βουλή δεν είναι ένα μεγάλο, κακό θέατρο;

Για κάποιον λόγο τον καλλιτέχνη τον αποκλείουμε από το να είναι πολίτης. Λέμε είναι καλλιτέχνης, δηλαδή δεν είναι ενεργός πολίτης , ασχολείται με το θέατρό του, με το σαξόφωνό του, με το πιάνο του. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ο καλλιτέχνης είναι ένας πολίτης ο οποίος έχει δικαίωμα και να εκλέγει και να εκλέγεται. Το αν η πολιτική είναι ένα κακό θέατρο ή αν η πολιτική είναι ένας χώρος πολύ διαφορετικός, αυτό δεν έχει να κάνει με τη διάθεση να ασχοληθείς με τα κοινά. Είναι σαν να λέμε ότι ο γάμος είναι ένας αποτυχημένος θεσμός, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα παντρευτεί ο κόσμος.  Ότι δε θα κάνει μια προσπάθεια να κάνει τον δικό του γάμο, διαφορετικό.

-Έρχεται ένας άνθρωπος που σας έχει βοηθήσει πολύ στο παρελθόν, και έχει μεγάλη ανάγκη. Δεν έχει λεφτά, αύριο μένει χωρίς σπίτι, και ζητά ρουσφέτι: Σοφία  βοήθησέ με! Τo κάνετε το ρουσφέτι;

 Η  ζωή μου είναι έτσι στρωμένη ως τώρα, που αυτοί που με βοήθησαν ουσιαστικά πρέπει να είναι… δυόμιση άτομα και τα οποία δε θα ζητούσαν ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν έχω υποχρέωση σε κάποιον, δεν έχω στηρίξει τη ζωή μου πάνω σε μια άλλη δύναμη. Είμαι εντελώς μόνη μου. Αν κάποιος έρθει και μου ζητήσει τη βοήθειά μου, μπορώ να τη δώσω, όχι με την έννοια του ρουσφετιού. Αλλά πραγματικά αν κρίνω ότι κατά περίπτωση κάποιος έχει ανάγκη μπορώ να βοηθήσω πολύ ανθρώπινα και μπορώ να το κάνω χωρίς την πολιτική. Όταν κάποιος έρχεται και μου λέει «θέλω δανεικά» ή «πες μια καλή κουβέντα για μένα», στο χώρο του θεάτρου ας πούμε, αν πραγματικά το αξίζει το κάνω.

 

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη της Σοφία Μουτίδου, και όχι μόνο, στο GRANDE που κυκλοφορεί, σε όλα τα περίπτερα της χώρας.