Lifestyle, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με την Miss Earth Greece 2020 Μαρία Φώτου

Η Ελληνίδα καλλόνη που συμμετέχει στον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς, Miss Earth 2020!
1219

Με σύμμαχο την εξωτερική της λάμψη και ομορφιά, αλλά και την καλλιέργεια της ψυχής και του μυαλού της, η εστεμμένη  των Εθνικών Καλλιστείων GS HELLAS, η Miss Body GS Hellas 2019, μετράει αντίστροφα για τον τελικό του Miss Earth 2020, που λόγω των φετινών συνθηκών θα γίνει μέσω ίντερνετ.

Είναι ένα κορίτσι με αυτοπεποίθηση, δραστήριο και πολυτάλαντο, που έχει ήδη ξεκινήσει σπουδές για να μπει και στον χώρο της δημοσιογραφίας. Άτομο σκεπτόμενο που αν είχε την δύναμη το πρώτο που θα έφερνε στον κόσμο μας θα ήταν να αποτρέψει την κλιματική αλλαγή και θα εξάλειφε κάθε λογής αδικίες.

 Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο μεγάλο βήμα του παγκόσμιου διαγωνισμού ομορφιάς Miss Earth και να κατακτήσει με την προσωπικότητά της ολόκληρη την υφήλιο.

Καλή επιτυχία Μαρία Φώτου. Καλή επιτυχία Ελλάδα.  

 

Συνέντευξη στη Λίλα Καλοσκάμη

Το 2019 κατέκτησες τον τίτλο MIS BODY GS HELLAS στα Εθνικά Καλλιστεία GS HELLAS. Πως πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος;

Η απόφαση μου να λάβω μέρος στα Εθνικά Καλλιστεία GS Hellas του 2019 ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει στη ζωή μου, διότι αφενός είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για τον θεσμό και αφετέρου ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα ώστε να ακολουθήσω τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς καθώς τα GS Hellas προωθούν τη πολιτιστική μας κληρονομιά μέσω της Ελληνικής ομορφιάς, το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.

 Από μικρή σε ενδιέφερε ο χώρος του μόντελινγκ;

Τον χώρο του μόντελινγκ τον αγαπούσα από μικρή ηλικία διότι η μητέρα μου είχε υπάρξει μοντέλο παλαιότερα και πηγαίναμε συχνά σε κοινωνικές εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα να κάνω και μια συνεργασία όταν ήμουν 8 ετών. Στην συνέχεια όταν άρχισα να μεγαλώνω κατάλαβα πως θέλω να ασχοληθώ με το μόντελινγκ  επαγγελματικά στη ζωή μου και μέχρι σήμερα προσπαθώ με μικρά αλλά σημαντικά βήματα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα.

Σπουδάζεις δημοσιογραφία, είσαι δηλαδή της άποψης πως η εξωτερική ομορφιά θα πρέπει να συνοδεύεται και από εσωτερική ομορφιά και μόρφωση;

Οπωσδήποτε, θεωρώ ατράνταχτα ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας και η πνευματική ανάπτυξη ενός ατόμου είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ζωή μας! Σπουδάζω δημοσιογραφία, είναι κάτι που με ενδιαφέρει πολύ και πιστεύω πως η εξέλιξη είναι το μυστικό της επιτυχίας. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό που εκτιμώ σε έναν άνθρωπο είναι η παιδεία και η καλλιέργεια που συνοδεύουν τη γνώση και την εξέλιξη.

 Γνωρίζουμε όλοι πως ο πρόεδρος των καλλιστείων κ. Γιώργος Κούβαρης με την πολυετή πείρα του και τις γνώσεις του, καθοδηγεί, συμβουλεύει και είναι πάντα κοντά σε κάθε διαγωνιζόμενο. Για εσένα είναι ο μέντοράς σου;

Ο κ. Κούβαρης, για μένα είναι ο δεύτερος μπαμπάς μου και νιώθω πολύ τυχερή που έχω λάβει μέρος στον θεσμό του διότι πίστεψε εξαρχής σ’ εμένα και είναι ένας άνθρωπος που πάντα με συμβουλεύει και προσπαθεί να είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά του θεσμού. Πραγματικά είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος με ήθος και αρχές ενώ η ευφυΐα του είναι κάτι που θαυμάζω σε εκείνον! Είναι ένας σωστός μέντορας που βλέπει όλα τα παιδιά σαν δικά του και ο θεσμός λειτουργεί σαν ασπίδα για εμάς με πολύ σεβασμό.

 Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το Miss Earth 2020 είναι εν εξελίξει, σίγουρα άγχος θα υπάρχει, ξέροντας πως έχεις να διαγωνιστείς ανάμεσα σε πολλές κοπέλες από όλο τον κόσμο. Ωστόσο πόσο αποφασισμένη είσαι να φέρεις στην Ελλάδα κάποιον τίτλο;

Εννοείται πως υπάρχει πολύ άγχος αλλά δεν θα το αφήσω να με καταβάλει, λόγω του δυναμισμού που έχω σαν χαρακτήρας είμαι πολύ αποφασισμένη να κάνω περήφανη τη χώρα μου, τον θεσμό  και την οικογένειά μου. Ευελπιστώ να φέρω τον πρώτο τίτλο στην Ελλάδα και θα βάλω τον καλύτερο μου εαυτό προκειμένου να καταφέρω τον στόχο μου. Και μόνο που συμμετέχω σε έναν τόσο μεγάλο και κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς είναι κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενη και σαφώς είναι μεγάλη μου τιμή , αλλά να τονίσω πως η συμμετοχή μου είναι επιτυχία για ολόκληρη την Ελλάδα αφού σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η μόνη Ελληνική συμμετοχή που υπάρχει φέτος στο κομμάτι της ομορφιάς!

Φέτος λόγω του covid-19 ο διαγωνισμός γίνεται μέσα από το ίντερνετ, εξήγησε το μας λίγο αυτό.

Ακριβώς, λόγω της πανδημίας ο παγκόσμιος διαγωνισμός ομορφιάς πάντα με οικολογική συνείδηση γίνεται μέσω ίντερνετ. Συγκεκριμένα είναι κάποιες δραστηριότητες που όλες οι χώρες καλούνται να πραγματοποιήσουν και βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχει σε κάθε δραστηριότητα κάλυψη τόσο σε βίντεο όσο και φωτογραφικά, όπου το υλικό στέλνεται στην οργανωτική επιτροπή του Miss Earth. Και κάπου εδώ να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα μου, στον Κωστή Νικολάου που επιμελείται τα βίντεο της Ελληνικής συμμετοχής, τη φωτογράφο Στεφανία Πέτσα, τον fashion editor Γιάννη Φερεντίνο, τον διατροφολόγο μου Σπύρο Τσουτσάνη, το γυμναστήριο GYM SPOΤ, τον Σταύρο Δασκαλόπουλο ,τον υπεύθυνο της συμμετοχής μου Στράτο Παφλιωτέλλη, και φυσικά τον πρόεδρο των Εθνικών Καλλιστείων GS Hellas κ.Γιώργο Κούβαρη για την ευκαιρία που μου δίνει.

 Με ποιο τρόπο θα διαφημίσεις τις ομορφιές της χώρας μας στο εξωτερικό;

Σκοπός της Ελληνικής συμμετοχής μέσα από το υλικό που ετοιμάζουμε και στέλνουμε στην οργανωτική επιτροπή προς βαθμολόγηση, αλλά και σκοπός των GS Hellas, είναι η προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομίας. Και φυσικά της τεράστιας Ελληνικής Ιστορίας, να δείξουμε την Ελλάδα στο εξωτερικό και να την προωθήσουμε ως ασφαλή προορισμό τουριστικά, αλλά και ότι σαν χώρα διαθέτει όλα τα φόντα και τις ομορφιές για να είναι κυρίαρχος παίκτης παγκοσμίως.

Γνωρίζω πως είσαι άνθρωπος δραστήριος. Ποια είναι τα χόμπι  σου και πως είναι ένα 24ωρό σου;

Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μου το τελευταίο διάστημα είναι γεμάτος με τις δραστηριότητες και την προετοιμασία για τον διαγωνισμό, παράλληλα με την σχολή και τη δουλεία μου. Ωστόσο πάντα βρίσκω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ και να ασχοληθώ με τα αγαπημένα μου χόμπι, όπως η ζωγραφική, το διάβασμα βιβλίων με θέματα αυτοβελτίωσης και πνευματικής ανάπτυξης. Επίσης λατρεύω τον χορό και η μουσική δεν λείπει ποτέ από τη καθημερινότητα μου!

 Αν σου δινόταν η δύναμη και η ευκαιρία να βοηθήσεις ολόκληρο τον κόσμο, από που θα ξεκινούσες και τι θα έκανες;

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που έχουμε στον κόσμο και στην εποχή που ζούμε είναι οι πόλεμοι, η κλιματική αλλαγή, και οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες.

Σαν πρέσβειρα ομορφιάς με κάποιο παγκόσμιο τίτλο, γιατί λόγω του εγχώριου τίτλου μου είμαι έτσι και αλλιώς, θα προσπαθούσα να επιβάλω κανόνες γύρω από την οικολογική συνείδηση που θα έπρεπε, και πρέπει, να έχουμε όλοι.Η κλιματική αλλαγή και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι κάτι που με απασχολεί ιδιαίτερα.

Όσο για το κομμάτι των οικονομικών ανισοτήτων θα έκανα πράξεις που θα βοηθούσαν τους οικονομικότερα ασθενέστερους στο να έχουν μία πιο εύκολη καθημερινότητα. Κάπου εδώ όμως να πω ότι δεν είναι αναγκαίο να έχεις κάποιο αξίωμα και θέση για να κάνεις κάτι από τα παραπάνω, απλά να έχεις ενσυναίσθηση της θέση σου στον πλανήτη, με γνώμονα αυτό όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε τόσο τον πλανήτη όσο και τον συνάνθρωπο.