Lifestyle, Συνεντεύξεις

Συνέντευξη με την Miss Globe Greece 2020 Ανδριάνα Καγιά

Η Ελληνίδα καλλόνη που συμμετέχει στον κορυφαίο παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς The Miss Globe 2020
410

 

Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ Αυτό πρεσβεύει η Ανδριάνα που σε λίγες ώρες θα μπει στον ρυθμό της διεκδίκησης του τίτλου στα παγκόσμια καλλιστεία Miss Globe 2020, που φέτος διεξάγονται στην γειτονική μας Αλβανία. Η Αφροδίτη Gs Hellas 2019 και χρυσή πρωταθλήτρια του στίβου των 100 και 200 και του bikini fitness, είναι έτοιμη να κατακτήσει με την λάμψη, την ομορφιά της, τις γνώσεις αλλά και με την προσωπικότητά της, τις καρδιές όλων μας και να φέρει στην Ελλάδα την πρωτιά.

Συνέντευξη στη Λίλα Καλοσκάμη

Πως πήρες την απόφαση να λάβεις μέρος στα καλλιστεία των STAR GS HELLAS.

Είχα παρακολουθήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια τα καλλιστεία του κυρίου Γιώργου Κούβαρη, τα GS HELLAS. Μου άρεσε πολύ το όλο concept των καλλιστείων αυτών, διότι προάγει τον Ελληνικό πολιτισμό και δεν έχει καμία σχέση με όλα τα υπόλοιπα καλλιστεία που γνωρίζουμε. Αποφάσισα λοιπόν να δηλώσω συμμετοχή στα Εθνικά Καλλιστεία GS Hellas, επειδή ήθελα να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό εκτός από τον αθλητισμό, γιατί ξεκίνησα την καριέρα μου ως αθλήτρια στίβου στα 12 μου χρόνια, στα 100 και 200 μέτρα και αργότερα συμμετείχα σε αγώνες σωματικής διάπλασης και έχω κατακτήσει χρυσό μετάλλιο.

Πρεσβεύεις δηλαδή το «Νοῦς ὑγιής ἐν σώματι ὑγιεῖ». Ποιο μήνυμα στέλνεις στα νέα παιδιά προκειμένου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;

Το να αθλείσαι και να προάγεις τον πολιτισμό, είναι ότι καλύτερο, γιατί αυτό δεν σου κάνει μόνο καλό την στιγμή εκείνη, αλλά και στα μετέπειτα χρόνια.

Είναι ένα ακόμα συν για την ζωή μας. Πιστεύω πως όλα τα νέα παιδιά πρέπει να ασχολούνται με τον αθλητισμό, με όποιον τρόπο μπορούνε, έστω απλά και με ένα γυμναστήριο και να αποφεύγουν άλλους τρόπους εκτόνωσης ή διασκέδασης.

Πότε καταλαβαίνεις πως ο λαμπερός χώρος της μόδας είναι κάτι που σου αρέσει και θέλεις δυναμικά να μπεις;

Έχω σπουδάσει κοινωνική εργασία, κοινωνική λειτουργός στο ΤΕΙ Κρήτης και κάπου εκεί, στα φοιτητικά μου χρόνια ξεκίνησε και η αγάπη μου για το μόντελινγκ. Είχα λάβει μέρος σε κάποια τοπικά εκεί καλλιστεία. Μου άρεσε από τότε σαν ιδέα η πασαρέλα, οι φωτογραφίσεις, οι αλλαγές των φορεμάτων, το ωραίο μακιγιάζ.

Ο πρόεδρος των καλλιστείων κ. Γιώργος Κούβαρης, είναι για εσένα ο άνθρωπος που σου «άνοιξε» με τις γνώσεις του τον δρόμο για βήματα σωστά και σταθερά, στον χώρο της ομορφιάς;

Ο κ. Γιώργος Κούβαρης είναι ένας άνθρωπος με πάρα πολλές γνώσεις σε πάρα πολλούς τομείς, οπότε σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί δάσκαλος για τα πιο νέα παιδιά αλλά και για εμένα, γιατί όλοι οι άνθρωποι κάτι σίγουρα δεν ξέρουμε και κάποιος πρέπει να μας διδάξει.

Είσαι ένας άνθρωπος δραστήριος. Το επάγγελμα της κοινωνικής λειτουργού το εξασκείς;

Εξασκώ το επάγγελμα της γυμνάστρια αυτή την στιγμή. Είμαι δασκάλα γυμναστικής. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει δοθεί η ευκαιρία να εργαστώ ως κοινωνική λειτουργός. Ωστόσο το εξασκώ με τον τρόπο μου. Για παράδειγμα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλές κοπέλες μου στέλνουνε κάποια μηνύματα, μου γράφουν κάποιες απορίες τους και με όλα όσα έχω διδαχθεί από την σχολή μου, έχω τον τρόπο να τις βοηθήσω.

Η χώρα μας βρίσκεται υπό καθεστώς πανδημίας και καραντίνας. Ποιοι είναι οι δικοί σου εσωτερικοί μηχανισμοί προκειμένου να αντιμετωπίσεις όλη αυτή την κατάσταση;

Ως αθλήτρια πάντα είχα όρια και περιορισμούς πρώτα από όλα εγώ στον εαυτό μου ως άνθρωπος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορώ να ζω «παρέα» με την πανδημία, την καραντίνα, τον εγκλεισμό και όποια μέτρα παίρνει η κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς και της προστασίας μας. Έχω άλλους τρόπους να απασχολούμε από μικρή οπότε δεν μου λείπει κάτι από αυτά που έκανα πριν.

Είσαι περίπου 10 και πλέον ημέρες στα Τίρανα για τα παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς The Miss Globe 2020. Σίγουρα έχεις δημιουργήσει φιλίες με άλλα κορίτσια ξένων χωρών. Θέλοντας να τα προσκαλέσεις να επισκεφτούν την χώρα μας, τι είναι αυτό που τους λες. Ποιες ομορφιές της Ελλάδας μας τονίζεις;

Η μεγαλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας είναι καταρχήν ο τουρισμός της. Υπάρχουν πολλά όμορφα μέρη στον πλανήτη αλλά σαν την Ελλάδα μας κανένα, ειδικά σε ότι αφορά τις παραλίες της, τους ανθρώπους, την φιλοξενία.

Αν κρατούσες στα χέρια σου ένα μαγικό ραβδάκι τι θα άλλαζες στον κόσμο μας;

Θα προσπαθούσα να κάνω αυτό που έχω ήδη κάνει στον εαυτό μου με τον πρωταθλητισμό. Να προάγω το ευ ζην, να συνδυάζει ο κόσμος τον αθλητισμό με την ομορφιά, να υπάρχει υγεία και φυσικά να μπορούν να είναι όλοι καλά με τον εαυτό τους, μέσα τους.

Είσαι ένα κορίτσι που ασχολείται με το διαδίκτυο, τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το influencing.Τι συμβουλή δίνεις στους νέους ανθρώπους και ειδικά στα κορίτσια που προσπαθώντας να αγγίξουν την τελειότητα πέφτουν σε παγίδες που μπορεί να τους κοστίσει ακόμα και την ζωή τους;

 Τα κορίτσια σίγουρα βλέποντας κάποια πρότυπα τα οποία είναι αψεγάδιαστα μπορεί να πέσουν σε διάφορες παγίδες. Μια από αυτές είναι ακόμα και η νευρική ανορεξία. Δεν σου κρύβω πως κάποτε υπήρξα ασθενής, πριν ακόμα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης να έχουν τέτοια μεγάλη φήμη και διάσταση στην ζωή μας. Ευτυχώς κατάφερα σε μικρό χρονικό σχετικά διάστημα να επανέλθω. Η νευρική ανορεξία σίγουρα μπορεί να ξεκινήσει από αυτά τα Μέσα, ωστόσο παίζουν ρόλο κυρίως ψυχολογικοί παράγοντες. Πρέπει όλοι μας να μάθουμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, το σώμα μας, το πρόσωπό μας, με όποιες ατέλειες και αν έχουμε γιατί οι ατέλειές μας, μας κάνουν ξεχωριστούς. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να φτάσουμε την τελειότητα , γιατί η τελειότητα είναι κάτι άπιαστο και δεν αναφέρεται στην πραγματικότητα

Αύριο είναι ο μεγάλος τελικός του The Miss Globe 2020 απ’ όσο ήδη γνωρίζουμε έχεις ήδη εντυπωσιάσει εκεί μέσα από τις δραστηριότητες που κάνετε καθημερινά, μάλιστα πήρες τον τίτλο 1st runner up στον διαγωνισμό ταλέντου που παρουσίασες aerial acrobatics , μίλησε μας για την συμμετοχή σου.

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, καθημερινά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να μπορώ να είμαι άξια εκπρόσωπος της Ελλάδας, του θεσμού των GS Hellas, αλλά και φυσικά του εαυτού μου. Να τονίσω δε ότι σε Πανελλαδικό επίπεδο είναι επιτυχία ούτως ή αλλιώς που η Ελλάδα εκπροσωπείτε στο εξωτερικό με συμμετοχή σε έναν κορυφαίο διαγωνισμό όπως αυτός του The Miss Globe. Επίσης να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Lila Nova που έχει επιμεληθεί τις εμφανίσεις μου με φορέματα υψηλής ραπτικής, το MAK Health and Beauty για την περιποίηση προσώπου και σώματος, τα κομμωτήρια Vasal, το KBT για την περιποίηση άνω και κάτω άκρων, την Πρότυπος Διαγνωστική του ομίλου IATRICA που φρόντισε να ταξιδέψω με ασφάλεια κάνοντας μου το τέστ COVID-19, τον κινηματογραφιστή Κωστή Νικολάου για το promo video μου, την εταιρεία Radiant για τα καλλυντικά που μου προσέφερε, τον σύμβουλο στο εξωτερικό του ομίλου GS Hellas Σταύρο Δασκαλόπουλο, τον υπεύθυνο της συμμετοχής μου Στράτο Παφλιωτέλλη, και φυσικά τον πρόεδρο κ.Γιώργο Κούβαρη που σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για όλο τον κόσμο επενδύει στον πολιτισμό και στην ομορφιά. Όπως βλέπεις Λίλα η ομάδα απαρτίζεται από πολλά άτομα επαγγελματίες στον χώρο τους και είμαι πραγματικά χαρούμενη που συνεργάζομαι μαζί τους

.

12 Νοεμβρίου ο μεγάλος τελικός του The Miss Globe 2020 και το Grande εύχεται ολόψυχα στην Ελληνίδα Καλλονή καλή επιτυχία φέρνοντας το στέμμα στην Ελλάδα!!