Lifestyle, Συνεντεύξεις

Φώτης Μέτας: Ο Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο MISTER TOURISM WORLD 2021

Συνέντευξη στον καλλονό εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Mister Tourism World!
319

Για πρώτη φορά η Ελλάδα, μέσω του θεσμού των Εθνικών Καλλιστείων GS Hellas, θα στείλει εκπροσώπηση στον κορυφαίο ανδρικό παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς MISTER TOURISM WORLD. Ο Εστεμμένος του θεσμού των GS Hellas με τον τίτλο MR YOUNG GS HELLAS 2019, Φώτης Μέτας, θα είναι ο άντρας που θα διεκδικήσει στις 5 Δεκεμβρίου, μετά από 10 ημέρες δραστηριοτήτων στην Δομινικανή Δημοκρατία τον τίτλο του ωραιότερου πρέσβη για τον τουρισμό στον κόσμο. 

Συνέντευξη στην Ελίζα Σοφία Μπίτσια

Είσαι ένας ωραίος άνδρας θεωρείς όμως ότι αυτό είναι αρκετό προκειμένου να ξεχωρίσεις σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς;

Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα σου λόγια. Δεν θεωρώ ότι η ομορφιά είναι το μοναδικό κριτήριο για να λάβεις μια διάκριση ή για να κάνεις καριέρα στο μόντελινγκ ή  και οπουδήποτε αλλού. Αυτό που χρειάζεται και ίσως παίζει και καταλυτικό ρόλο είναι η πειθαρχία, ο στόχος, και φυσικά η καλή διάθεση και συνεργασία. Να έχεις ένα δυνατό μήνυμα και να έχεις τον τρόπο και την πειθώ για να το περάσεις. 

Αναφέρεις τη μόδα τι κοινό στοιχείο βρίσκεις  με έναν διαγωνισμό ομορφιάς;

Η μόδα όπως και ένας διαγωνισμός ομορφιάς χρειάζονται εκτός από αυτά που προείπα να έχεις τη σωστή ομάδα που θα δουλέψεις, να έχεις γνώσεις, φυσική κατάσταση και προσαρμοστικότητα μέσα στις συνθήκες.

Εσύ ασχολείσαι και με το μόντελινγκ πως ξεκίνησε όλο αυτό; 

Μέσω των Εθνικών Καλλιστείων GS Hellas  μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω αρκετές φωτογραφίσεις και παραγωγές με επαγγελματίες για καμπάνιες εταιρειών και το book μου, όπως και σε όλους τους εστεμμένους και εστεμμένες φυσικά. Μιλάμε για το απόλυτο Beauty in action, μότο του θεσμού των GS Hellas.

Είσαι ένας αρκετά γυμνασμένος άντρας, θα έκανες γυμνή φωτογράφιση;

Σε ευχαριστώ πολύ. Θα έκανα με δύο κριτήρια, αρχικά αν η ομάδα που θα εργαζόταν πίσω από το project ήταν επαγγελματίες που σκοπός τους είναι ένα άρτιο και αμιγώς επαγκελματικό-καλλιτεχνικό αποτέλεσμα και αν ο σκοπός της φωτογράφισης είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα ή ήθελε να ευαισθητοποιήσει το κοινό για κάποιο ζήτημα. Ακούγεται κλισέ αλλά τις ημέρες που διανύουμε το σωστό μήνυμα και ο σωστός τρόπος μετάδοσης του είναι το παν.

Εσύ ποιο μήνυμα θέλεις να μεταδόσεις μέσα από την συμμετοχή σου στο MISTER TOURISM WORLD;

Ο διαγωνισμός που λαμβάνω μέρος είναι ένα project με τουριστικό χαρακτήρα οπότε στόχος και σκοπός μου είναι να προβάλω τις ομορφιές της Ελλάδας και του Βαλκανικού χώρου συνολικά. Να δείξω ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να συνδυάσει όλα τα τουριστικά μοτίβα, από το κλασικό κυκλαδίτικο τοπίο, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, και την Κρήτη, έως την Βόρεια Ελλάδα και τα πέτρινα χωριά της με τα όμορφα γεφύρια, αλλά ακόμα και τους προορισμούς οι οποίοι είναι κατάλληλοι για οικοτουρισμό και extreme sports. Επιπλέον θέλω να δείξω σε όλο το κόσμο ότι σημασία δεν έχει ούτε το πού γεννήθηκες, πως και σε τι οικονομικό υπόβαθρό, σημασία έχει να δείχνεις και να λαμβάνεις καλοσύνη, να αγωνίζεσαι για τα πιστεύω σου, πάντα με ευγενή άμιλλα, και να σκέφτεσαι την συνολική και ατομική βελτίωση.

Θεωρείς ότι το γεγονός ότι εκπροσωπείς μια χώρα που ως κύρια βιομηχανία έχει τον τουρισμό σου δίνει ένα είδους αβαντάζ;

Όχι κάθε άλλο θεωρώ ότι ίσα ίσα ανεβάζει τις προσδοκίες και τα απαιτούμενα προς το πρόσωπο μου. Φυσικά αυτό δεν με αγχώνει, όπως είπα το παν για να πετύχεις είναι να έχεις στόχο, όραμα και δυνατό μήνυμα. Η Ελλάδα το έχει και πάμε δυνατά να το αναδείξουμε. Επίσης Ελίζα να τονίσω ότι όλες οι χώρες έχουν τις ομορφιές τους και για έναν γνήσιο traveller έχουν τουριστικό ενδιαφέρον. 

Θέλω να μας πεις με τι άλλο ασχολείσαι, πως γεμίζεις τον ελεύθερο σου χρόνο

Στον ελεύθερο χρόνο μου φροντίζω να ενημερώνομαι να αποκτώ πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες στην δουλεία μου, ουσιαστικά να μορφώνομαι και να αποκτώ τα απαραίτητα skills που χρειάζονται πέραν της εμπειρίας. Να βλέπω αγαπημένα μου πρόσωπα, να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου και τον σκύλο μου, λατρεύω όλα τα ζώα και αρέσει να περνάω χρόνο μαζί τους και να τα φροντίζω. Φυσικά αφιερώνω και αρκετό χρόνο για γυμναστική και προπονήσεις σε αθλήματα που καταπιάνομαι κατά καιρούς.

Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου;

Γενικά είμαι άνθρωπος που του αρέσει να ζει το παρόν στο 100%, ωστόσο έχω αρκετά όνειρα για το μέλλον μου. Σίγουρα να φτάσω όσο πιο ψηλά στον χώρο του μόντελινγκ γιατί είναι κάτι που πραγματικά αγαπώ.Επιπλέον ίσως με κάποια παγκόσμια διάκριση  να έχω περάσει όλα τα μηνύματα που θέλω και να έχω ευαισθητοποιήσει θετικά πολύ κόσμο. Επίσης εργάζομαι ως barista οπότε ίσως δραστηριοποιηθώ και επιχειρηματικά σε κάτι τέτοιο συνδυάζοντας με κάποιο τρόπο όλα όσα πιστεύω και αγαπώ.

Ο πρόεδρος των καλλιστείων κ. Γιώργος Κούβαρης, είναι για εσένα ένας μέντορας προκειμένου να κάνει βήματα σωστά και σταθερά, στον χώρο της ομορφιάς και της μόδας;

Ο κ. Γιώργος Κούβαρης είναι ένας άνθρωπος με πάρα πολλές γνώσεις σε πάρα πολλούς τομείς, είναι ένας άνθρωπος που για ολόκληρο το θεσμό των GS Hellas λειτουργεί σαν πατέρας. Θέλει να προστατεύει τον κόσμο που έχουν μέσα τους τα Εθνικά Καλλιστεία GS Hellas,  ένας μέντορας που αγαπάει αυτό που κάνει και δείχνει σεβασμό σε όλα τα παιδιά και στα όνειρα τους. Σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί δάσκαλος για τα πιο νέα παιδιά αλλά και για εμένα.

Ο τελικός του MISTER TOURISM WORLD είναι στις 5 Δεκεμβρίου  απ’ όσο ήδη γνωρίζουμε έχεις ήδη εντυπωσιάσει με το υλικό που έχεις στείλεί στην οργανωτική επιτροπή,  μίλησε μας για την συμμετοχή σου

Η Ελλάδα φέτος σαν πρώτη της συμμετοχή σκοπό έχει να δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Όλη η ομάδα έχει ετοιμάσει υπέροχα πράγματα, το ταλέντο που θα δείξω θα έχει άρωμα Ελλάδας, συγκεκριμένα θα παίξω μπουζούκι και θα χορέψω ζεμπέκικο σε ένα πολύ αγαπημένο και επικό κομμάτι για την χώρα μας. Επίσης οι σχεδιαστές μου έχουν επιμεληθεί εξαιρετικές εμφανίσεις, ο Ερωτόκριτος Κιμιόνης μου παραχωρεί το υπέροχο και συλλεκτικό κουστούμι με ρασμίρ μετάξι σε digital εκτύπωση που απεικονίζει τα γλυπτά που απουσιάζουν από τον Παρθενώνα ως δήλωση επαναπατρισμού. Ο οίκος ΝΙΚΟΣ-ΤΑΚΗΣ και ο Χάρης Τσιάρας έχει επιμεληθεί το σμόκιν για τον τελικό ενώ ο Μάριος Καραβασίλης έχει φροντίσει την πιο extreme fashion νοτα των εμφανίσεων μου, τέλος ως Εθνική Ενδυμασία έχουμε επιλέξει να ντυθώ Ευζωνας με την αυθεντική στολή. Φυσικά να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του θεσμού  κ.Γιώργο Κούβαρη, τον αντιπρόεδρο, κ.Γιώργο Δημητράκο, τον επικεφαλή της Ελληνικής αποστολής, Στράτο Παφλιωτέλλη, τον Σταύρο Δασκαλόπουλο, τον γυμναστή Σπύρο Τσουτσάνη για τις συμβουλές του, τον Κωστή Νικολάου, τον Βαγγέλη Βαλεωντή,  τον  fashion editor Γιάννη Φερεντίνο που με την συμβολή του με βοήθησε σε όλο αυτό. Όπως βλέπεις πάμε δυνατά για τον τίτλο!

Το Grande εύχεται ολόψυχα στον Φώτη Μέτα και στην Ελλάδα καλή Επιτυχία!!