Επιστήμη

10 εφευρέτες θύματα της εφεύρεσης τους!

248
  1. Οράτιος Λόσον Χάνλεϊ : πέθανε το 1863 σε ηλικία 40 ετών! Άδοξα έφυγε από τη ζωή ο Αμερικάνος μηχανικός πλοίων όταν το χειροκίνητο υποβρύχιο που προσπαθούσε να δοκιμάσει βυθίστηκε. Πνίγηκε μαζί με άλλα 7 μέλη του πληρώματος.
  2. Τόμας Μίντγκλεϊ ο Νεότερος: πέθανε το 1944 σε ηλικία 55 ετών! Χημικός μηχανικός , υπέφερε από πολιομυελίτιδα κι έτσι ανέπτυξε ένα σύστημα με τροχαλίες για να μπορούν οι βοηθοί του να τον μεταφέρουν πιο εύκολα από το κρεβάτι. Δυστυχώς στραγγαλίστηκε από τα σχοινιά του μηχανισμού που έφτιαξε ο ίδιος!
  3. Μαξ Βάλιερ: πέθανε το 1930 σε ηλικία 35 ετών! Έλαβε διακρίσεις στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των πυραύλων ενώ συνεργάστηκε στενά με τον Φριτζ φον Όπελ για τη δημιουργία πυραυλωθούμενων αεροσκαφών και οχημάτων.Τη ζωή του έχασε κατά τη διάρκεια δοκιμών καθώς εξερράγη ένας πύραυλος που λειτουργούσε με αλκοόλη!
  4. Γουίλιαμ Μπούλοκ: πέθανε το 1867 σε ηλικία 54 ετών! Την πρώτη του κυλινδρική πρέσα παρουσίασε ο Αμερικανός εφευρέτης το 1865, η οποία τροφοδοτούνταν από ένα συνεχές ρολό χαρτιού .Το πόδι του πιάστηκε στην πρέσα , όμως ο λόγος που έφυγε από τη ζωή δεν ήταν ακριβώς αυτός. Πέθανε όταν οι γιατροί προσπάθησαν να να ακρωτηριάσουν το εγκλωβισμένο μέλος του!
  5. Σιέρ Φρεμινέ: πέθανε το 1772 σε άγνωστη ηλικία! Ο Γάλλος Φρεμινέ πεθαίνει από ασφυξία ενώ δοκίμαζε την εφεύρεσή του, μια στολή κατάδυσης που ανακυκλώνει τον εκπνεόμενο αέρα. Είκοσι λεπτά μετά την κατάδυση αποφάνθηκαν μοιραία για τον εφευρέτη όταν το οξυγόνο που υπήρχε στη στολή εξαντλήθηκε!
  6. Φραντς Ράιχελτ: πέθανε το 1912 σε ηλικία 32 ετών! Τον Αυστρογάλλο ράφτη και εφευρέτη βρήκε ο τραγικός θάνατος όταν θέλησε να δοκιμάσει κάτι παράτολμο. Σχεδίασε ένα αλεξίπτωτο-παλτό το οποίο δεν άνοιξε όταν έπεσε από τον Πύργο του Άϊφελ!
  7. Ότο Λίλιενταλ:πέθανε το 1896 σε ηλικία 48 ετών! Ο πρωτοπόρος της ανεμοπορίας σκοτώθηκε όταν ένα αιωρόπτερο-με το οποίο είχε κάνει μερικές επιτυχημένες πτήσεις στο παρελθόν-υπέστη βλάβη και έπεσε από ύψος 15 μέτρων.Έτσι ο Λίλιενταλ έσπασε το λαιμό του!
  8. Ζαν Φρανσουά Πιλάρτ ντε Ροζιέ: πέθανε το 1785 σε ηλικια 31 ετών! Ο Γάλλος καθηγητής φυσικής , χημείας αλλά και πρωτοπόρος της αεροπορίας, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα , όταν το αερόστατο που επέβαινε μαζί με τον Πιερ Ρομάν ξεφούσκωσε κι έπεσε στο έδαφος!
  9. Τζέιμς Ντάγκλας: πέθανε το 1581 σε ηλικία 65 ετών! Πιστεύεται ότι ο 4ος κόμης του Μόρντον στη Σκωτία , εφηύρε τη <<Μέιντεν>>, ένα είδος γκιλοτίνας, που έγινε ο δήμιος του εξαιτίας της εμπλοκής του στη δολοφονία του λόρδου Ντάρνλεϊ!
  10. Βαλεριάν Αμπακόφσκι:πέθανε το 1921 σε ηλικία 25 ετών! Μια αμαξοστοιχία εν ονόματι <<Aerowagon>> κινούνταν με τη βοήθεια μιας μηχανής αεροσκάφους και κατά τη διάρκεια της επιστροφής της από το πρώτο της ταξίδι , εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τον θάνατο όλων των επιβατών συμπεριλαμβανομένου και του Λετονού εφευρέτη της!