Ομορφιά

 Μάσκες προσώπου: είδη και συμβατότητα.

35

Οι μάσκες προσώπου αποτελούν τη must εβδομαδιαία περιποίησή μας. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζετε τα πάντα για κάθε είδος μάσκας ξεχωριστά και να μην παραλείπετε την περιποίηση του προσώπου σας. Κυκλοφορούν σε διάφορους τύπους στην αγορά με ποικίλα αποτελέσματα όπως ενυδάτωση, καθαρισμό, ελαστικότητα, λάμψη, αναζωογόνηση. Ποια είναι όμως η κατάλληλη για εσένα;

1.Μάσκες σε κρεμώδη μορφή

Θα τις βρεις συνήθως σε σωληνάριο ή βαζάκι. Πρόκειται για μάσκες σε μορφή κρέμας που απλώνονται στο πρόσωπο, δρουν για μερικά λεπτά και αφαιρούνται με νερό ή στεγνό βαμβάκι (ανάλογα τη μάσκα). Είναι ιδιαίτερα δραστικές, ειδικά όταν πρόκειται για τον καθαρισμό της επιδερμίδας και πολύ αποτελεσματικές. Ο σχολαστικός καθαρισμός είναι must για να μην μείνουν υπολείμματα!

  1. Μάσκες σε μορφή σκόνης

Πρόκειται για μάσκες που πωλούνται σε μορφή σκόνης και αναμειγνύονται με κάποια υγρή ουσία για να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Συνήθως πρόκειται για μάσκες με φυσικά συστατικά, όπως ο άργιλος, και είναι ιδιαίτερα δραστικές και αποτελεσματικές. Χρειάζεται όμως αρκετή προσοχή ώστε να μην γίνει πολύ υδαρές το μείγμα.

  1. Sheet masks ή μάσκες σε μορφή φύλλου

Οι Sheet masks είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια, αφού πρόκειται για μάσκες έτοιμες προς χρήση σε μορφή φύλλου. Το φύλλο (συνήθως φύλλο χαρτιού ή λεπτού υφάσματος) είναι ήδη ποτισμένο με το υλικό και απλά εφαρμόζεται πάνω στο πρόσωπο. Αφού δράσει για αρκετά λεπτά, το φύλλο αφαιρείται και πετιέται στα σκουπίδια. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικές όσον αφορά τον καθαρισμό της επιδερμίδας.

  1. Φυσικές μάσκες

Οι φυσικές μάσκες που μπορούμε να παρασκευάσουμε στο σπίτι αποτελούν μια vegan επιλογή για όσες θέλουν να περιποιηθούν την επιδερμίδα τους με 100% φυσικά και φρέσκα υλικά. Συνήθως αποτελούνται από μια λιπαρή βάση (ελαιόλαδο, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο κλπ.) και τη μείξη φυσικών υλικών όπως λαχανικά, φρούτα, μέλι κλπ. Δυστυχώς δεν είναι ιδιαίτερα δραστικές.

 

Επιμέλεια άρθρου
Πετροπούλου Φαίη