Ομορφιά

Νυφικό Μακιγιάζ για Ξανθές, Μελαχρινές και Κοκκινομάλλες!

117

Το νυφικό μακιγιάζ συνδυάζει την τεχνική με τη γνώση! Αυτό που διαφοροποιεί το νυφικό μακιγιάζ από τα υπόλοιπα, είναι η ανάγκη  να συνδυάσεις τρεις διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ σε μία. Να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στο μακιγιάζ  φωτογραφίας, στο μακιγιάζ  βίντεο και το live μέικ-απ. Ταυτόχρονα απαιτείται κάθε φορά να μπορείς να διαβάζεις σωστά τον καμβά σου, τόσο δερματικά (λιπαρό, ξηρό δέρμα, ακμή κτλ.) και μορφολογικά  όσο και χρωματικά. Στη περίπτωση λοιπόν που έχουμε ένα καλοσχηματισμένο πρόσωπο προτείνονται οι εξής  χρωματικοί συνδυασμοί:

Μελαχρινές & Καστανές:

Εδώ τολμήστε ένα eyeliner στο κινητό βλέφαρο σε μαύρη απόχρωση ελαφρά σβησμένο στο τελείωμα της βλεφαρίδας. Σε όλο το κινητό βλέφαρο δουλέψτε ένα pigment σε ανοιχτή rose gold απόχρωση και στην κόγχη του ματιού σβήστε με ένα απαλό ζεστό καφέ. Στην συνέχεια, κάτω από το φρύδι τοποθετήστε ένα άλλο pigment σε σαμπανιζέ απόχρωση. Για τα χείλη, χρησιμοποιείστε ένα καφέ nude περίγραμμα και ένα κραγιόν με απόχρωση σάπιο μήλο σε παστέλ τόνο για γέμισμα.

Ξανθιές:

Στις ξανθιές το πρώτο πράγμα που χρειάζεται προσοχή είναι τα φρύδια! Μην τα σκουραίνετε! Δημιουργήστε ένα καλοσχηματισμένο περίγραμμα στον τόνο και στην απόχρωση της τρίχας των φρυδιών τους. Στο μάτι προτιμήστε μπρονζέ-χρυσές αποχρώσεις και συνδυάστε τις με ζεστά χρώματα (κοραλί, κεραμιδί, κερασί, τριανταφυλλί κτλ.). Δώστε περισσότερη ένταση στο περίγραμμα του πάνω βλεφάρου και αφήστε πιο ήσυχο το κάτω βλέφαρο. Να αγαπάτε στις ξανθιές τα highlights, εάν σας επιτρέπει το δέρμα, και τις έντονες μπρονζέ σκιάσεις με ροζ απόχρωση στα μήλα. Στα χείλη επιλέξτε nude ροζ αποχρώσεις και για τις πιο τολμηρές ένα έντονο τριανταφυλλί χρώμα!

Κοκκινομάλλες:

Οι επιλογές για τις κοκκινομάλλες είναι πιο περιορισμένες! Προφανώς χρειαζόμαστε ένα καλοσχηματισμένο φρύδι στην απόχρωση της τρίχας αλλά μην “φορτώσετε” τα μάτια. Μια απαλή καφέ σκίαση στην κόγχη, μια φωτεινή λάμψη στο κινητό και μια λεπτή μαύρη γραμμή eyeliner για να υποδεχτεί τα τουφάκια ή τη βλεφαρίδα, είναι αρκετά για να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα για το νυφικό look μιας κοκκινομάλλας. Όσο για τα χείλη προτιμήστε ένα κραγιόν με ελαφριά υφή –τύπου lip balm- σε αποχρώσεις του κόκκινου.

Επιμέλεια άρθρου
Πετροπούλου Φαίη