Ομορφιά

Οι Κινέζες αποκαλύπτουν τα μυστικά της νεότητας τους!

94

Στην Κίνα οι γυναίκες έχουν τη φήμη πως κρατούν καλά κάποια μυστικά νεότητας καθώς μεγαλώνουν ηλικιακά αλλά όχι εξωτερικά!
Μάλιστα, στην Ανατολή είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογίσει κάποιος την ηλικία τους ούτε στο περίπου.

Αυτό γιατί :
• Οι ηλικιωμένες γυναίκες στην Κίνα, φορούν συχνά φωτεινά και χαριτωμένα ρούχα καθώς το πολύχρωμο αποδίδει νεανικότητα.
• Οι Κινέζες, ξοδεύουν σημαντικά χρηματικά ποσά σε προϊόντα ομορφιάς: μέχρι και 300 δολάρια ή περισσότερα ανά μήνα. Είναι ενδιαφέρον, πως προτιμούν περισσότερο τις μάρκες της Κορέας ή της Ιαπωνίας, παρά τις κινέζικες. Επιπλέον, διαθέτουν άφθονα και ακριβά προϊόντα από ευρωπαϊκές μάρκες. Η Κίνα, είναι μια παραδοσιακά προσανατολισμένη χώρα προς τις μακροχρόνιες σχέσεις. Ο Δυτικός όρος «σεξι», αντικαθίσταται από την λέξη «όμορφη». Η ομορφιά είναι σημαντική και δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά του προσώπου και το λευκό δέρμα. Οι Κινέζες, κάνουν σχεδόν τα πάντα για να έχουν λαμπερό, λευκό δέρμα: από χρήση αντηλιακών προϊόντων, μεγάλες μάσκες προσώπου ή ακόμη και λεύκανση του δέρματος. Γενικά κάνουν τα πάντα για να μην τις δει ο ήλιος και μαυρίσουν.
Σχετικά με το σώμα, οι γυναίκες της Κίνας, είναι απόλυτα υπέρ στην τάση αδυνατίσματος. Στην πραγματικότητα, όποια δεν είναι εξαιρετικά αδύνατη, θεωρείται παχουλή. Η Σαρλίζ Θερόν, για παράδειγμα, θα θεωρούνταν μια ογκώδης κυρία στην Κίνα. Ένα κορίτσι στην Κίνα, θα πρέπει να είναι γλυκό και αξιολάτρευτο: μια μόνιμη μικρή πριγκίπισσα. Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς παστέλ τόνους (κυρίως ροζ), πούλιες και χαριτωμένα ζώα σε ρούχα και αξεσουάρ. Και αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ηλικία. Οι γυναίκες φορούν αυτά τα αξεσουάρ και τα ρούχα στα 30, 40, 50 χρόνια τους και ούτω καθεξής.
•Η καθημερινότητά τους περιέχει ένα αυστηρό πρόγραμμα. Ξυπνούν νωρίς το πρωί και επιλέγουν συγκεκριμένα τρόφιμα για τη διατροφή τους. Συγκεκριμένα προτιμούν τα αλμυρά, τα πικάντικα σνακ ,λαχανικά, βότανα, τζίντζερ, μαύρο σουσάμι, ή χοχόμπα, μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη ενώ απεχθάνονται τα γλυκά και τη σοκολάτα.
• Ο δεύτερος εχθρός των γυναικών στην Κίνα, μετά τον ήλιο, είναι το κρύο. Πίνουν μόνο ζεστό νερό και ορισμένες, δεν τρώνε ποτέ παγωτό. Ο φόβος του να μπει μέσα τους το κρύο, κάνει πολλές κυρίες να μην κάνουν ντους ένα μήνα μετά τον τοκετό. Αντί για αυτό, κάνουν μπάνιο με νερό που έχει τζίντζερ. Μια ενδιαφέρουσα παράδοση που έχουν οι Κινέζες, ονομάζεται «ζούο γιουε ζι». Η μητέρα ενός νεογέννητου μωρού μένει στο κρεβάτι για ένα μήνα μετά τον τοκετό. Ποτέ δεν βγαίνει έξω και είναι τυλιγμένη με τα πιο ζεστά ρούχα. Το μωρό, λαμβάνει φροντίδα από τη γιαγιά του, τις γυναίκες συγγενείς του πατέρα του ή από άλλα ειδικά πρόσωπα. Η γυναίκα πιστεύεται, πως έχει χάσει πολλή ενέργεια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πρέπει να ανακτήσει τις δυνάμεις της (ή να θεραπεύσει και παθήσεις που είχε πριν τον τοκετό). Για αυτό, πρέπει να ξεκουραστεί για ένα μήνα.

 

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου