Ομορφιά

Ποιο balayage σου ταιριάζει;

70

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για αλλαγές ξεκινώντας από το χρώμα των μαλλιών σου. Παρόλο που είναι δελεαστικό να κάνεις μια ριζική αλλαγή, το καλοκαίρι επιβάλλει στα μαλλιά την απόλυτη φυσικότητα, σαν να τα φίλησε ο ήλιος. Η τεχνική που θα σου χαρίσει ένα ανάλογο αποτέλεσμα, δεν είναι άλλη από το balayage (μπαλαγιάζ). Ταιριάζει σε όλες μας αρκεί να βρεις την σωστή απόχρωση.

Αρχικά θα πρέπει να βρεις ποιος είναι ο χρωματικός σου τύπος. Για αυτό το λόγο θα ανατρέξουμε στην χρωματολογία, σύμφωνα με την οποία  οι χρωματικοί τύποι είναι 2, ψυχροί και θερμοί, και χωρίζονται στις 4 εποχές του χρόνου.

1.Παρατήρησε τις φλέβες σου σε φυσικό φως.

  • Αν έχουν πράσινο χρώμα τότε έχεις θερμό υποτόνο.
  • Αν έχουν μπλε/μωβ χρώμα τότε έχεις ψυχρό υποτόνο.

2.Τοποθέτησε πάνω στο δέρμα σου ένα χρυσό και ένα ασημένιο κόσμημα.

  • Αν σου πάει πιο πολύ το χρυσό τότε έχεις θερμό υποτόνο.
  • Αν σου πάει πιο πολύ το ασημένιο τότε έχεις ψυχρό υποτόνο.

 

Θερμή απόχρωση

ΑΝΟΙΞΗ: Υπάρχει χαμηλή αντίθεση μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά κυμαίνονται από ανοιχτά ξανθά μέχρι μεσαία καστανά με κόκκινους ή χρυσούς υποτόνους.

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με παστέλ, dusty αποχρώσεις.

ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: Υπάρχει ποικιλία αντίθεσης μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά έχουν βαθείς  χρωματισμούς με θερμούς υποτόνους του κόκκινου ή του χρυσού και του χάλκινου.

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με καθαρά, διαυγή χρώματα.

Ψυχρή απόχρωση

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Υπάρχει λεπτή αντίθεση μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά έχουν  χρωματισμούς με ψυχρούς απαλούς υποτόνους.

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με παστέλ, dusty αποχρώσεις

ΧΕΙΜΩΝΑΣ: Υπάρχουν έντονες αντιθέσεις μεταξύ μαλλιών, δέρματος και ματιών. Τα μαλλιά έχουν έντονους χρωματισμούς με ψυχρούς υποτόνους.

Το καλύτερο balayage για εσένα είναι με καθαρά, διαυγή χρώματα.

 

 

Επιμέλεια Άρθρου

Πετροπούλου Φαίη