Ομορφιά

Πώς να δημιουργήσετε ένα αντρικό μακιγιάζ χωρίς να φαίνεται!

413

Σήμερα, το βάψιμο του ανδρικού προσώπου δεν αποτελεί ταμπού. Μάλιστα καθίσταται απαραίτητο όχι μόνο για τα μοντέλα και τους παρουσιαστές ,που κάνουν φωτογραφήσεις και βγαίνουν στην τηλεόραση ,αλλά ταυτόχρονα και για τους καθημερινούς ανθρώπους. Αυτό ενδείκνυται λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την ανάγκη για τη λήψη μιας όμορφης φωτογραφίας στο facebook και το Instagram. Άλλωστε διανύουμε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από το <<ωραίο>> καθώς αυτό είναι που <<πουλάει>>.

Στο αντρικό μακιγιάζ έχετε τη δυνατότητα να κάνετε έντονες φωτοσκιάσεις ,χωρίς όμως να αναδειχθεί η αρρενωπότητα του αντρικού προσώπου. Για να γίνουν φωτοσκιάσεις (contouring) θα πρέπει να είστε ξυρισμένος , διαφορετικά μπορείτε να βάλετε μόνο make up.
1. Τοποθετείστε διορθωτικά χρώματος όπου χρειάζεται για παράδειγμα πορτοκαλί κάτω από τα μάτια και στην περιοχή του Τ -συνήθως.
2. Τοποθετείστε make up ½ με 1 τόνο πιο σκούρο από αυτούς του δέρματος για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω.
3. Σκιάζετε με φωτοσκίαση τις παρειές για να διατηρήσετε την αρρενωπότητα και προχωρήστε στις απαραίτητες διορθώσεις προσώπου και χαρακτηριστικών.
4. Κάτω από τα μάτια ως τα ζυγωματικά τοποθετείστε ελάχιστη ποσότητα από λευκό καλυπτικό. Αν έχετε αρκετά μελαμψό δέρμα βάλτε concealer σε κοντινό τόνο του make up.
5. Στη συνέχεια βάλτε μια διάφανη ματ πούδρα για να κλειδώσετε το μακιγιάζ σας.
6. Βουρτσίζετε τα φρύδια και τοποθετείστε μια διάφανη μάσκαρα.
7. Στις βλεφαρίδες βάλτε επίσης διάφανη μάσκαρα ή γραφίτη.
8. Ένα πολύ απαλό , ουδέτερο ρουζ σε μικρή ποσότητα θα αναδείξει τα μήλα.
9. Τέλος , στα χείλη βάλτε άχρωμο βουτυροκακαο.

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου