Ομορφιά

Πώς να πετύχεις το ηλιοκαμένο μακιγιάζ της Emily Ratajkowski.

117

Η Emily Ratajkowski είναι πολύ διάσημη Αμερικανίδα μοντέλο και ηθοποιός.

Το ηλιοκαμένο μακιγιάζ που κάνει και φαίνεται άκρως φυσικό πολλές θέλησαν να το αντιγράψουν, αλλά δεν μπόρεσαν. Στο τεύχος Ιουνίου του GRANDE σας αποκαλύπτουμε βήμα-βήμα το καλοκαιρινό μακιγιάζ του διάσημου μοντέλου:

Αρχικά δεν βάζει make up σε όλο της το πρόσωπο, παρά μόνο σε σημεία που θεωρεί πως έχει ατέλειες. Επομένως, μία μικρή ποσότητα είναι αρκετή στο χρώμα του δέρματός της.

Όσον αφορά το concealer, τοποθετεί αρκετή ποσότητα κάτω από τα μάτια, πάνω από τη μύτη και στο περίγραμμα των φρυδιών, επιλέγοντας ένα τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα της.

Τα φρύδια της τα περιποιείται μεν, χωρίς υπερβολές δε. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιεί ένα προϊόν με ειδικό βουρτσάκι για τα φρύδια το οποίο περιέχει διάφανο τζελ, ίσα-ίσα για να χτενίσει τα φρύδια της και να φαίνονται ομοιόμορφα και φυσικά.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί ένα highlighter σε στικ και τα σημεία που το τοποθετεί είναι η μύτη, το άνω χείλος και η περιοχή κάτω από τα φρύδια, οδηγώντας προς το ζυγωματικό.

Το επόμενο βήμα είναι το ρουζ, που το χρησιμοποιεί πάλι σε στικ και σε πολύ μικρή ποσότητα στην κορυφή του μήλου της και ελάχιστο στο κέντρο της μύτης της. Επιλέγει μια απόχρωση με κόκκινους και καφέ υποτόνους για να πετύχει το ηλιοκαμένο αποτέλεσμα που χρειάζεται.

Έπειτα χρησιμοποιεί ένα bronzer με ένα αρκετά μεγάλο πινέλο, ώστε να κάνει ανεπαίσθητα κοψίματα σε ζυγωματικά και μέτωπο. Εσείς μπορείτε να τοποθετήσετε το bronzer μόνο στα σημεία του προσώπου σας που νομίζετε ότι χρειάζεται.

Για τα μάτια της χρησιμοποιεί μια παλέτα με καφέ τόνους, την οποία χρησιμοποιεί ξεκινώντας από το πιο σκούρο καφέ προς το πιο ανοιχτό, παίζοντας συνολικά με τρεις υποτόνους. Για να πετύχετε το συγκεκριμένο eye make up θα πρέπει να καλύψετε όλο το άνω κινητό βλέφαρο, εκτός από το σημείο κάτω από το φρύδι σας, αλλά ταυτόχρονα και το κάτω βλέφαρο. Όσο κινείστε προς το εσωτερικό του ματιού θα επιλέγετε πιο ανοιχτούς τόνους. Φυσικά, η Emily δεν ξεχνάει να βάλει μαύρη μάσκαρα και ακόμη λίγη ποσότητα highlighter κάτω από το φρύδι για να «καθαρίσει» τυχόν υπολείμματα σκιών.

Για τα χείλη επιλέγει ένα μολύβι χειλιών nude και κραγιόν στο ίδιο χρώμα, ολοκληρώνοντας με ένα φωτεινό lip gloss. Έτοιμο το ηλιοκαμένο μακιγιάζ!

 

Επιμέλεια άρθρου
Πετροπούλου Φαίη