Ομορφιά

Ραγάδες τέλος! Πώς να τις ξεφορτωθείτε με φυσικό τρόπο;

44

Το καλοκαίρι πλησιάζει όλο και πιο κοντά οπότε τα φορεματάκια και τα sorts θα έχουν την τιμητική τους. Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι –γυναίκες και άντρες-, ανεξαρτήτου ηλικίας, το οποίο εμφανίζεται συνήθως στο δέρμα κατά την εφηβεία, την εγκυμοσύνη και την απότομη αύξηση ή μείωση του βάρους.  Αν έχετε ραγάδες στους μηρούς ή στα χέρια μη νιώθετε άσχημα γιατί έχουμε τη λύση, ώστε να τις εξαφανίσετε!

Ζάχαρη

Η ζάχαρη ισούται με απολέπιση. Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη με αμυγδαλέλαιο και χυμό λεμόνι και τρίψτε απαλά με αυτό το δέρμα σας για τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε μέρα. Μετά από 1 μήνα τα αποτελέσματα θα είναι ορατά.

Χυμός πατάτας

Ο χυμός πατάτας ισούται με την ανάπλαση του δέρματος. Κόψτε μία μεσαίου μεγέθους πατάτα σε κομμάτια και τρίψτε με ένα από αυτά την περιοχή των ραγάδων. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Aloe Vera

Aloe Vera σημαίνει θεραπευτικές ιδιότητες. Τρίψτε το δέρμα σας με aloe vera στο σημείο των ραγάδων και αφήστε το για λίγα λεπτά. Περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Χυμός λεμονιού

Ως φυσικά όξινος, ο χυμός λεμονιού συμβάλλει στη θεραπεία και τη μείωση των ραγάδων, στην ακμή και γενικά των ουλών του δέρματος. Τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις φρέσκο λεμόνι στα σημεία όπου βρίσκονται οι ραγάδες, αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 10 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Νερό

Με την καλή ενυδάτωση του δέρματος αποτοξινώνονται οι πόροι του δέρματος και αποκαθίσταται η ελαστικότητα, κάτι που βοηθά στην απαλλαγή από τις ραγάδες. Καλό θα ήταν να αποφύγετε ποτά, όπως τσάι και καφές, που μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και στη θέση τους να προσθέσετε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό τη μέρα.

 

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου