Ομορφιά

4 προϊόντα που ΔΕΝ χρησιμοποιούν οι Γαλλίδες !

90

H γαλλική αισθητική  στην ομορφιά συμβαδίζει πάντα με τη γαλλική μόδα η οποία έχει τον μινιμαλισμό, τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητα στον πυρήνα της. Τα λίγα αξεσουάρ επιτρέπουν στο outfit να είναι αποτελεσματικό, και αντίστοιχα στο μακιγιάζ, ένα καλό ρουζ, ένα κραγιόν στη σωστή απόχρωση και μια σειρά από ωραίες βλεφαρίδες αναδεικνύουν το πρόσωπο, χωρίς κανένα λάθος. Υπάρχουν όμως 4 συγκεκριμένα προϊόντα ομορφιάς που οι Γαλλίδες δεν έχουν στο νεσσεσέρ τους. Ποια είναι αυτά;

1.Contouring

Βασικός πρωταγωνιστής σε ένα αυθεντικό γαλλικό μακιγιάζ είναι η φυσική βάση. Τα french girls δε θα χρησιμοποιούσαν ποτέ προϊόντα contouring. Το contouring είναι καλό για τις φωτογραφίσεις και τις επιδείξεις μόδας, αλλά όχι για την καθημερινότητα. Τη θέση του contouring στο μακιγιάζ παίρνει το ρουζ, το οποίο χαρίζει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα τονίζοντας τα ζυγωματικά, χωρίς όμως να αλλοιώνει το φυσικό look ή την υφή του δέρματος αλλά και το bronzer.

2.Highlighter

Εκτός από τα προϊόντα για contouring, τα french girls δε θα χρησιμοποιούσαν ποτέ μια παλέτα με highlighters. Σε γενικές γραμμές, τα super-glowy looks, όπως για παράδειγμα το glass skin, δεν προτιμώνται στην Γαλλία, καθώς τα it-girls δε θέλουν να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και να δείχνουν cakey. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν αγαπούν ένα φυσικά λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα και για να το πετύχουν χρησιμοποιούν ΒΒ ή CC κρέμες  που αφήνουν μια βελούδινη υφή στην επιδερμίδα και μια πούδρα από πάνω.

3.Κραγιόν και σκιές

Η γαλλική makeup φιλοσοφία προστάζει είτε έντονα χείλη είτε τονισμένα μάτια, ποτέ και τα 2 μαζί. Στην πρώτη περίπτωση, οι Γαλλίδες αγαπούν να πειραματίζονται με bold χρώματα και σατινέ υφές στα χείλη τους, αλλά μισούν να ανανεώνουν διαρκώς το κραγιόν τους. Γι’ αυτό και προτιμούν τα πιο μακράς διάρκειας και αδιάβροχα κραγιόν. Αν πάλι επιλέξουν τα τονίσουν τα μάτια τους, θα κινηθούν σε ουδέτερες αποχρώσεις.

4.Ψεύτικες βλεφαρίδες

Αν υπάρχει ένα πράγμα που οι Γαλλίδες αγαπούν στο μακιγιάζ τους περισσότερο από το λατρεμένο τους κόκκινο κραγιόν, αυτό είναι οι μακριές και όμορφες βλεφαρίδες. Για να τις αποκτήσουν επιλέγουν είτε μια μάσκαρα για όγκο είτε ένα serum για θρέψη της τρίχας είτε καταφεύγουν στην λύση των lash extensions. Ποτέ όμως δεν προτιμούν τις ψεύτικες βλεφαρίδες, επειδή δεν ξέρουν πως να τις τοποθετούν και επειδή δεν έχουν χρόνο το πρωί.

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου