Ομορφιά

5 βήματα για τέλειες μπούκλες.

35

Κι εδώ ξεκινάμε με τις κοπέλες που έχουν σγουρά μαλλιά να θέλουν ίσια και τις κοπέλες που έχουν ίσια θα επιθυμούν σγουρά. Υπάρχουν βέβαια και οι σγουρομάλλες που θέλουν να τελειοποιήσουν τις μπούκλες τους. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρείτε 5 τρόπους για να αποκτήσετε τις πολυπόθητες μπούκλες που ονειρεύεστε.

1.Σωστό σαμπουάν

Είσαι πολύ λάθος αν επιλέγεις σαμπουάν για λείανση της τρίχας. Θα πρέπει να εστιάζεις σε σαμπουάν που να ενυδατώνουν χωρίς να λειαίνουν τα μαλλιά για να στέκονται οι μπούκλες στο ύψος τους.

  1. Conditioner πάντα και παντού

Το συχνό λούσιμο αποτελεί εχθρό κάθε τύπου μαλλιών, ειδικότερα όμως για εσένα που θέλεις μπούκλες. Το σωστό λούσιμο είναι 2-3 φορές την εβδομάδα για πολλούς λόγους, αλλά και για το ότι αν λούζεσαι καθημερινά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να λαδώνουν τα μαλλιά σου. Ωστόσο χρησιμοποίησε conditioner καθημερινά στις άκρες των μαλλιών σου.

  1. Σε βρεγμένα μαλλιά όλα τα προϊόντα styling

Η καταλληλότερη στιγμή για να απλώσεις προϊόντα styling είναι όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη βρεγμένα και έχουν την υγρασία που χρειάζεται για να αποφύγεις το φριζάρισμα.

  1. Σωστό πιστολάκι

Θα πρέπει να διαλέξεις με μεγάλη προσοχή κι ευλάβεια το πιστολάκι μαλλιών σου γιατί το must είναι η φισούνα. Με μια καλή φισούνα στέγνωσε τα μαλλιά σου ρίχνοντάς τα μπροστά και κρατώντας τα για 15 δευτερόλεπτα ανά τούφα, χωρίς να τα ακουμπάς γιατί θα φριζάρουν.

  1. Φρεσκάρισμα

Δώσε βάση στο φρεσκάρισμα. Απόφυγε να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά. Χρειάζεσαι ένα καλό σπρέι για μπούκλες με το οποίο θα ψεκάσεις τα μαλλιά σου μέχρι να φαίνονται νωπά και θα τα φορμάρεις μόνο με τα δάχτυλά σου.

Επιμέλεια άρθρου

Πετροπούλου Φαίη