Ομορφιά

8 Καλλυντικά που χρησιμοποιείτε λάθος!

40
Επιμέλεια άρθρου :Πετροπούλου Φαιή

Οχτώ καλλυντικά που χρησιμοποιείτε λανθασμένα γιατί πολλές θεωρείτε ότι η χρήση τους είναι διαφορετική! Αυτά είναι τα εξής: σφουγγαράκι, concealer, μωρομάντηλα, serum, καθαριστικά προσώπου, μάσκες ομορφιάς, lotion, toner. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά:

1.Χρησιμοποιείτε μωρομάντηλα για τον καθαρισμό του προσώπου σας


Μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό. Να τα χρησιμοποιείτε μόνο σε περίπτωση ανάγκης, όταν δηλαδή δεν θα έχετε νερό και σαπούνι.
2.Πιστεύετε ότι το serum μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του

Οι οροί θα πρέπει να εφαρμόζονται πριν από τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας.
3.Χρησιμοποιείτε στεγνά σφουγγαράκια για να απλώσετε το makeup


Τα περισσότερα σφουγγάρια ομορφιάς, πρέπει να είναι βρεγμένα.
4.Δεν γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ concealer και corrector.

Πολλοί από εμάς συγχέουμε αυτά τα 2 προϊόντα ομορφιάς. Ένα concealer θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στην περιοχή κοντά στα μάτια. Ένα corrector χρησιμοποιείται για να κρύψει τα ελαττώματα του δέρματος στο πρόσωπο.
5.Χρησιμοποιείτε καθαριστικά προσώπου για να ξεπλύνετε το μακιγιάζ.


Δεν κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας. Κάντε χρήση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις.
6.Κρατάτε μια μάσκα πολύ περισσότερο από ότι χρειάζεται


Κάθε τύπος μάσκας προσώπου πρέπει να χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Μην αφήνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας νύχτα εκτός αν το λέει ο κατασκευαστής γιατί μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά δερματικά προβλήματα. Οι μάσκες του προσώπου πρέπει να αφαιρούνται πριν στεγνώσουν.
7.Τρίβετε το πρόσωπο σας με λοσιόν που περιέχει οινόπνευμα.


Οι περισσότερες λοσιόν περιέχουν οινόπνευμα και αν τις χρησιμοποιείτε αρκετά συχνά, το δέρμα αρχίζει να παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα ως απάντηση στα επιθετικά χημικά.
8.Δεν ξεπλένετε το τόνερ


Το τόνερ μοιάζει με λοσιόν, με τη μόνη διαφορά ότι δεν περιέχει αλκοόλ. Περιέχει άλλα δραστικά συστατικά και όλη η βρωμιά που συλλέγουν θα παραμείνει στο πρόσωπο, εκτός εάν το πλύνετε με νερό.