Ομορφιά

Face mapping: Τί είναι και πώς σχετίζεται η Κίνα μ’ αυτό;

28

Face mapping σημαίνει χαρτογράφηση προσώπου και είναι μια τεχνική που έχει τις ρίζες της στην κινέζικη ιατρική. Η συγκεκριμένη τεχνική «χαρτογραφεί», ερμηνεύει , αναλύει κάθε σπυράκι ανάλογα με την περιοχή του προσώπου που εμφανίζεται. Μπορείτε κι εσείς να μάθετε να μεταφράζετε τα ενοχλητικά σπυράκια με τη βοήθεια του γιατρού Dan Hsu, που ειδικεύεται στην ανατολική ιατρική και να τα αντιμετωπίσετε σε χρόνο DT!

  1. Πάνω από τα φρύδια

Εάν βγάζετε σπυράκια στη συγκεκριμένη περιοχή, τότε ίσως θα πρέπει να αρχίσετε να περιορίζετε το junk food και οτιδήποτε περιέχει λιπαρά, γιατί μπορεί να προκαλέσετε πρόβλημα στη χολή και το συκώτι. Φροντίστε να μειώσετε αρχικά την ποσότητα του επεξεργασμένου φαγητού που καταναλώνετε και σταδιακά θα δείτε την επιδερμίδα σας να λέει «αντίο» στα ενοχλητικά breakouts.

  1. Ανάμεσα στα φρύδια

Όταν βγάζετε σπυράκια ανάμεσα στα φρύδια, τότε αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσετε το αλκοόλ, να σταματήσετε το κάπνισμα asap, να περιορίσετε τα λιπαρά, το βούτυρο, το τυρί και τα γεύματα που καταναλώνετε κυρίως αργά το βράδυ. Plus, προσπαθήστε να εντάξετε τη γυμναστική στο πρόγραμμά σας και να κοιμάστε περισσότερο. Άμεσα θα δείτε θετικά διαφορά στην επιδερμίδα σας. Ξεκινήστε με τρέξιμο και περπάτημα και σταδιακά ανεβάστε την ένταση στις προπονήσεις. Έτσι, θα εντάξετε πιο ομαλά τη γυμναστική στη ζωή σας και τα αποτελέσματά της θα φανούν και στο πρόσωπό σας.

  1. Μύτη

Όσο και να αποτελεί έκπληξη, το break-out στη μύτη σας συνδέεται με τους πνεύμονες και την καρδιά. Για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια σε αυτή την περιοχή, ο Hsu συνιστά να μειώσετε τα πικάντικα τρόφιμα, το κρέας και το αλάτι και να τα αντικαταστήσετε με φρούτα, λαχανικά, καρύδια (που είναι γεμάτα από καλά λιπαρά, όπως ωμέγα-3 και -6). Εάν βγάζετε συστηματικά εκεί, ελέγξτε την αρτηριακή σας πίεση και τα επίπεδα βιταμίνης Β, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των φλεγμονών.

  1. Αριστερό μάγουλο

«Η κινεζική ιατρική έχει πραγματικά πολλά να πει για την αριστερή και τη δεξιά πλευρά του προσώπου μας», αναφέρει ο Hsu. Εάν ξεσπούν breakouts στην αριστερή, συνιστά να τρώτε δροσερά και σούπερ ενυδατικά τρόφιμα και φρούτα, όπως πεπόνι και αγγούρι. Το αριστερό μάγουλο συνδέεται περισσότερο με το συκώτι, το οποίο αναφέρει ότι είναι πιο αδύναμο μεταξύ 1 και 5 μ.μ. Οπότε, αυτό το διάστημα, καλύτερα να αποφύγετε οποιαδήποτε χειρωνακτική εργασία, ώστε να μην το πιέσετε.

  1. Δεξί μάγουλο

Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική, τα σπυράκια στο δεξί μάγουλο σχετίζονται με τους πνεύμονες. Δοκιμάστε να κάνετε αερόβιες ασκήσεις και ασκήσεις αναπνοής νωρίς το πρωί για να τους ενισχύσετε. Το δεξί μάγουλο επίσης συνδέεται και με την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνετε στην καθημερινότητά σας. «Εάν βγάζετε πολλά σπυράκια σε αυτή την περιοχή του προσώπου σας, κόψτε το junk food και τα πολλά γλυκά και περιορίστε το κρασί» λέει ο Hsu.

  1. Περιοχή του στόματος

Εάν υποφέρετε από σπυράκια γύρω από την περιοχή του στόματός σας, σίγουρα ευθύνεται η διατροφή σας. Το σημείο αυτό συνδέεται με τα πεπτικά σας όργανα, όπως το έντερο και το συκώτι. Ο Hsu συνιστά να περιορίσετε τα πικάντικα και τα τηγανητά τρόφιμα, ενώ προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερες φυτικές ίνες, φρούτα και λαχανικά.

  1. Πιγούνι

«Οι σύγχρονοι βελονιστές θα έλεγαν ότι αν ξεσπάσουν σπυράκια στο πιγούνι σας, θα πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα των ορμονών σας», λέει ο Hsu. «Το άγχος μπορεί επίσης να αποτελεί ακόμη μια αιτία». Συνιστά να πίνετε τσάι δυόσμο και να προσλαμβάνετε ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία μπορείτε να βρείτε στα ψάρια. Για να απαλύνετε αυτά τα breakouts, επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας ώστε να ελέγξετε και τα επίπεδα ορμονών σας.

 

 

Επιμέλεια άρθρου

Φαίη Πετροπούλου