Ομορφιά

Make up room secrets: Tips για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας

71
Επιμέλεια άρθρου : Πετροπούλου Φαίη

Tρία απίθανα tips για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας, αλλά και πόσο καιρό διαρκεί το καθένα και πότε πρέπει να τα αποχωριστείτε; Όλα αυτά στο άρθρο που ακολουθεί και θα σας βοηθήσει να κατηγοριοποιήσετε τα προϊόντα ομορφιάς στο make up room σας, να ξεχωρίσετε ποια θα κρατήσετε και ποια όχι, αλλά και tips ενθάρρυνσης για δημιουργικότητα!

  1. Κατηγοριοποιήστε τα προϊόντα ομορφιάς σας

Τι σημαίνει αυτό; Οργανώστε τα καλλυντικά σας με την καλύτερη επιλογή. Την κατηγοριοποίηση. Ξεχωρίστε για παράδειγμα τα μολύβια χειλιών από τα μολύβια ματιών, τις σκιές και τα highlighters, τα bronzers από τα rouge, τα skincare κ.ο.κ. Έτσι, θα μπορέσετε να εξασφαλίσετε περισσότερο χώρο, αλλά και χρόνο. Διαιρέστε τον χώρο του συρταριού με τη χρήση διαχωριστικών πλαισίων και εάν είναι εφικτό τοποθετήστε όρθια τα προϊόντα, καθώς έτσι πιάνουν λιγότερο χώρο. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα καλλυντικά σας ακόμη και σε κουτιά ή νεσεσέρ εάν δεν έχετε συρτάρια. Προσπαθήστε να τα κάνετε να δείχνουν όμορφα στο μάτι.

2.Απαλλαγείτε από όσα έχουν λήξει

Πετάξτε προϊόντα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον, αλλά και αυτά που έχουν λήξει. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποια είναι ακόμη επιτρεπτά για χρήση, καθώς εάν έχει περάσει το χρονικό τους όριο, το πιο πιθανό είναι να αποκτήσετε ανεπιθύμητη ξηρότητα ή ακόμη και αλλεργίες. Αυτό το tip θα σας εξασφαλίσει ακόμη περισσότερο χώρο.

Τα βασικά χρονικά πλαίσια που καθορίζουν πότε να αποχωριστείτε τα καλλυντικά σας:

Foundation: 2 χρόνια, Concealer: 1 χρόνος, Μascara και υγρά eyeliner:

3 μήνες, Μολύβια ματιών: 1 χρόνος,

Σκιές ματιών: 2 χρόνια, Προϊόντα για τα χείλη: 1-2 χρόνια

  1. Δεσμευτείτε ότι θα ακολουθήσετε ένα lifestyle γεμάτο οργάνωση

Γι’ αυτό το tip πιστεύεται ότι εάν αφιερώσετε χρόνο για την διαδικασία της οργάνωσης, δεν θα χρειαστεί ποτέ να κληθείτε να επανοργανώσετε τον χώρο σας. Η καθαριότητα είναι «η μισή αρχοντιά», το Α και το Ω, ώστε να καταφέρετε να μείνετε επικεντρωμένοι στον στόχο σας και να δημιουργήσετε ένα μέρος που να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και ταυτόχρονα την ηρεμία σας.