Ομορφιά

Tips για εύκολη αποτρίχωση!

56

Εν έτει 2019 ακόμη δεν έχουν εφεύρει ένα τρόπο ανώδυνης αποτρίχωσης, με τις γυναίκες να έχουν στο μυαλό τους αυτή τη διαδικασία ως καθόλου ευχάριστη! Παρακάτω θα βρείτε τρόπους να αποφύγετε για λίγο τον πόνο και τις πολλές τρίχες.

  1. Οι ανεπιθύμητες τρίχες αγαπούν το μπάνιο

Το ζεστό νερό ανοίγει τους θύλακες με αποτέλεσμα οι τρίχες να γλιστράνε πολύ πιο εύκολα όταν τις τραβάμε με το τσιμπιδάκι. Για να μειώσουμε τον πόνο λοιπόν, καλύτερα να χρησιμοποιούμε το τσιμπιδάκι μας μετά το ντους. Το ίδιο ισχύει και για το ξυραφάκι, για καλύτερα αποτελέσματα είναι προτιμότερο να το χρησιμοποιούμε κατά τη διάρκεια του ντους ή αμέσως μετά, όταν οι τρίχες είναι πιο μαλακές.

  1. Αφρός-Conditioner-Λάδι

Το σαπούνι ξηραίνει την επιδερμίδα κάνοντάς την πιο επιρρεπή στους τραυματισμούς που μπορεί να προκαλέσει το ξυραφάκι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε αφρό, κρέμα ή τζελ ξυρίσματος κι αν μας έχει τελειώσει, τότε η χρήση conditioner για τα μαλλιά είναι περιέργως θαυματουργή. Αν χρησιμοποιείτε ταινίες για τα χείλη και μόνιμα τραυματίζεστε τότε έχουμε τη λύση: με μια μπατονέτα απλώνουμε λίγο λάδι καρύδας στο πάνω χείλος πριν την αποτρίχωση (πάνω στα χείλη, όχι στο σημείο που θέλουμε ν’ αποτριχώσουμε). Το κερί δεν θα κολλήσει στο χείλος μας λόγω του ελαίου κι εμείς θα μπορούμε να κολλήσουμε την ταινία όσο κοντά στα χείλη θέλουμε χωρίς φόβο.

  1. Proper Tools

Όπως δε χρησιμοποιούμε ένα κατσαβίδι για να καρφώσουμε ένα καρφί στον τοίχο μας, έτσι θα πρέπει να επιλέγουμε τον πιο κατάλληλο τύπο αποτρίχωσης για εμάς ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε ν’ αποτριχώσουμε. Το τσιμπιδάκι είναι ιδανικό για μικρές περιοχές όπως τα φρύδια και το σαγόνι. Το ξυραφάκι καλό είναι να αποφεύγεται στο πρόσωπο αφού οι τρίχες μετά επιστρέφουν πιο άγριες. Όσον αφορά στις ταινίες και τις κρέμες αποτρίχωσης, πρέπει πάντοτε να διαλέγουμε το ανάλογο κερί ή κρέμα για το σημείο που θέλουμε ν’ αποτριχώσουμε. Για παράδειγμα, η κρέμα για το σημείο του μπικίνι πιθανόν να μην είναι αρκετά δυνατή για ν’ αποτριχώσει τα πόδια μας, ενώ οι ταινίες για την περιοχή της μασχάλης είναι πολύ μεγάλες για να χρησιμοποιηθούν στην περιοχή πάνω από τα χείλη μας.

  1. Αποφύγετε την επανάληψη

Το να περνάμε με το ξυραφάκι μας το ίδιο σημείο ξανά και ξανά μπορεί να προκαλέσει ευαισθησίες και ερεθισμούς. Το ίδιο ισχύει και με τις κρέμες και τις ταινίες αποτρίχωσης: καλό είναι να μην προσπαθήσουμε να αποτριχώσουμε το ίδιο σημείο πάνω από δύο φορές μέσα σε 48 ώρες. Στην προσπάθειά μας να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, μπορεί να καταλήξουμε με ανεπιθύμητες κοκκινίλες. Το τσιμπιδάκι μας μπορεί να αφαιρέσει ό,τι απέμεινε χωρίς προβλήματα.

Grande secret: Μετά το ξύρισμα, μια ενυδατική κρέμα σώματος βοηθά το δέρμα μας να γίνει και πάλι απαλό. Ενώ, αφού χρησιμοποιήσουμε το τσιμπιδάκι ή το κερί μας, μια κρεμούλα με θεραπευτική φόρμουλα μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη και να ελαττώσει ερεθισμούς και κοκκινίλες. Ένας πιο φυσικός τρόπος ενυδάτωσης είναι το λάδι καρύδας, το οποίο εκτός των άλλων καταφέρνει να αφαιρέσει εξολοκλήρου τα υπολείμματα κεριού από το δέρμα μας χωρίς να χρειαστεί να τα τρίψουμε.

Επιμέλεια άρθρου
Πετροπούλου Φαίη